Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Jetra i probava


Autor Poruka

Majana

19.02.2002. 16:57

Saznavsi za ovaj portal, prikljucila bih se i ja sa jednim pitanjem.

Ima 25 god., i normalne sam grade (ni mrsava ni debela - 58 kg.), ali imam problem sa stolicom od kada znam za sebe, i prosla sam sve moguce gastrointereloske pretrage, i jedino sto su nasli je povecana zelucana kiselina i nesto dulje debelo crijevo (i vise zavijeno, rekli su tzv. "dvostruka sigma"blunk.
Pokusavam sa svime od svakodnevne tjelesne aktivnosti u suradnji sa cascarom sagradom i cajevima koje povremeno koristim kad nema rezultata. Stolica je ako nista nekoristim osim tjelesne aktivnosti svakih 4 - 5 dana (zavisno i od ishrane) i ponekad i to izostane, i naravno jako tvrda.

Jos uvijek trazim formulu za ishranu koju da koristim i do sada sam samo naisla na jedan odgovor da moram jesti kao dijete svakih dva do tri sata po male porcije.

Ako imate kakav savjet ili prijedlog bila bi vam jako zahvalna, jer u skoroj buducnosti planiram zatrudnjeti, a strah me ovakvog problema, ako nije rijesen...

Hvala

dr. sc. Neven Ljubičić

20.02.2002. 21:21

Vaš problem nije jedinstven. Veliki broj mladih žena ima slične, ako ne i iste tegobe. Sasvim je jasno da se radi o tzv. funkcionalnim tegobama koje su obično liječniku mali, a pacijentu veliki problem. Uz tjelesnu aktivnost od velike važnosti je unos tekućine (2-3 litre tekućine dnevno), a trebalo bi pokušati i s promjenom manjih doza magnezija (npr. šumeće tablete) i tzv. ostatne hrane poput "Probavin" praška.
Izbjegavajte laksative!

sanja

04.04.2002. 22:39

Jeli moguće imati gljivice na jetri?