Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10684 | Broj poruka: 76169

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Bartholinijeva žlijezda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanna__

12.05.2019. 21:00

Poštovani,
Uradili su mi marsupijalizaciju, nisu mi bas dobro objasnili neke stvari.. Spominjali su lašvicu i otpadanje,ona sada visi i na necemu se jos drzi, hoce li ona sama ispasti? Sutra idem na kontrolu.

Ivo Balenović, dr. med.

13.05.2019. 10:40

Poštovana, lašvicu će vam skinuti liječnik na kontroli.

The.mala

16.12.2019. 21:55

Poštovani,
Do sada sam 6 puta imala upaljenu bartolinijevu žlijezdu i svaki pit smo rješavali klinički (marsupilizacija). Zadnji takav, je napravljen u 8. mjesecu 2018 i bilo je mirno do prije 2 tjedna kada sam primijetila drugačiji iscjedak. Po dolasku doktoru rečeno mi je da nije iscjedak, nego ds iz iste žlijezde izlazi gnoj (isto mi je rečeno da od zadnjeg zahvata nije zaraslo do kraja i da it toga izlazi). Dobila sam antibiotik Klindamicin 3x600mg za 3 dana, nakon toga sam imala još jednu kontrolu u kojoj su sav sadržaj rukama tiskali van i očostili žlijezdu hidrogenom i fiziološkom (zadnja ta kontrola 3.12.2108.). I danas sam opet uočila čudan sadržaj i sama pogledam na ogledalu i dalje ide smrdljivi gnoj ali me ne boli. S obzirom da sam se morala preseliti još nemam svog ginekologa i čekam da me netko primi, do tada vas molim za savjet što sad učiniti? Zašto i dalje izlazi gnojni sadržaj (moram napomenuti imam partnera, u ijek koristimo zaštitu, ali sad već mjesec dana nismo imali odnose zbog mog problema). Molim vas pomoć

Ivo Balenović, dr. med.

17.12.2019. 17:35

Poštovana, došlo je do upale Bartholinijeve žlijezde. Kada se izvodni kanal žlijezde začepi u samoj žlijezdi zaostaje sekret i stvara se cista. Ukoliko se unutar sadržaja ciste razmnože bakterije (koje se normalno nalaze na koži i u rodnici) dolazi do gnojne upale. Tada je potrebna terapija antibioticima i incizija (kirurški rez) koja omogućuje drenažu. Normalno je da nakon incizije još neko vrijeme ističe sadržaj ciste. Možete sterilnim gazama istisnuti sadržaj ciste koliko ide. Ukoliko bi se javili bolovi, crvenilo ili temperatura javite se u hitnu službu.