Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Cudna menstruacija


Autor Poruka

pe321

11.08.2015. 11:35

Postovanje!
Menstruacije su mi redovne i ovaj mjesec je, no ne izgleda kao prijasnje i ima je manje. Pijem klavocin zbog upale mjehura i vec mjesec dana sam pod stresom, zanima me da li to moze imati utjecaj na to? Na ulosku bude krv svjetlije boje, a pri mokrenju vidim gustu tamno crvenu krv. Da li je to normalno? Hvala Vam!

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.08.2015. 19:45

Normalno je.

laeta

14.08.2015. 19:45

Poštovani,
Imam 23 godine i PCOS, mjesecnicu imam 1-2x godišnje.
Sa dečkom koristim metodu prekinutog snošaja.
Kod ginekologa sam zadnji put bila 10.7 i tada nisam bila trudna,no međutim prije nekih 2 tjedna su mi počeli bolovi na desnoj strani donjeg dijela trbuha,grudi su mi se povećale i postale jako osjetljive,te su i svrbile.Inače,nikada nemam simptome pms-a pa mi je to odmah bilo čudno.
tijekom odnosa bolovi su bili nepodnošljivi,te mi se bol nakon jednog prebacila na središnji dio(maternicu),užasna bol,vrtoglavica,mučnina,vručica, te sam primjetila i malo krvi.to je bilo 4. ili 5.8.od tada sam izbjegavala odnose,te sam mjesecnicu jučer dobila,ali na ulošku sam našla komad tkiva koji je izgledao kao zametak,crvene i bijele boje.inače se ne bih zabrinula da nije te bijele boje,koja izgleda kao posteljica.da li je moguće da sam imala spontani prije 10 dana i da je tek sad izašlo bez bolova? Unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2015. 01:35

Mislim da prema opisanom ste imali menstruaciju a ne spontani. Ako menstruirate 2x na godinu zasigurno ne ovulirate.
Savjetujem terapiju pcos-a čim prije.

anonimna16

07.06.2016. 20:45

Poštovani, imam 17 godina, menstruacije su mi većinom redovite, zadnja je bila 16.5. nakon toga sam imala odnose bez zaštite. Jučer mi se pojavio crn "iscjedak", ali nisam paničarila. Danas je jači i tamniji, doslovno kao crna kava. Trebam li se brinuti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.06.2016. 10:10

Ne možemo znati od čega je. Moguća je upala, cista, endometrioza i sl. Sugeriram pregled i UZV kod svog ginekologa.

Zvoncica90

20.06.2016. 01:00

Pozdrav,

koristila sam kontracepcijske pilule 6 godina, pre tri meseca sam prestala.
Sa verenikom planiramo bebu. Do sada su mi ciklusi bili redovni, desavalo se da menstruacija zavrsava tamno smedjom bojom, retko je tako i pocinjala, ali uvek je bila jarke ili tamne crvene boje i uvek je trajala 7-8 dana nikada manje. Ovaj mesec mi je kasnilo, nedelju dana, nemam nikakve simptome za trudnocu, ali sam se ponadala. uradila sam test, bio je negativan, isti dan sam dobila menstruaciju tamno smedje boje, i izuzetno oskudnu. Danas je cetvrti dan, svaki dan je bila tamno smedja drugi dan je bilo i ugruska, i sve mi se cini da je danas i poslednji dan, jer apsolutno nemam vise krvarenje, ili sta god to bilo. Nekih nedelju dana ili manje, pre toga sam imala belo pranje, i izuzetno jak mirisi sekreta. Svakako planiram na pregled kod ginekologa, jer je vec proslo vise od sest meseci od poslednjeg pregleda, ali me zanima, posto sam malo citala na internetu, da li postoji mogucnost da sam ipak trudna? eto ja se ponadala, pa makar bila i uzaludna nada happy
Unapred zahvalna na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.06.2016. 22:40

Test je negativan i ne radi se o trudnoći.

zelimznativise1234

21.06.2016. 17:30

Postovani, menstruaciju sam trebala dobiti prije dva dana racunajuci po uobicajnom ciklusu kao i do sadanakon 19 dana sto je naravno prerano. Imam 17 godina i imala sam spolne odnose prosli mjesec i prvo sto sam pomislila da je u pitanju trudnoca,ali sam provjerila i test je negativan tako da sam tu mogucnost iskljucila. Moram napomenuti kako sam prije prosle mjesecnice imala bolove u donjem djelu trbuha ibolove u grudima kakve imam i sada, a i od prosle mjesecnice osjecam stalne boloveu donjemdesnom dijelu trbuha sto me zabrinjava. Zanima me Vase misljenje sto je uzrok kasnjenju mjesecnice(trudnoca iskljucena) te uzrok ovih navedenih bolova. Sto preporucate kao terapiju? Hvala, lijep pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.06.2016. 17:55

Pročitajte prijašnje postove koji govore o kašnjenju menstruacije. Ne mogu se ponavljati na svakoj stranici.

Borna555

03.11.2016. 11:45

Dobila sam menstruaciju 15 dana ranije i to tamno smede do crne boje u tragovima. Traje vec 8
dan. Sto to znaci?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.11.2016. 20:40

To nije menstruacija. Sugeriram pregled. Možda se radi o cisti, endometriozi, pcosu i sl.

Silver777

14.11.2016. 20:15

Postovani,
unaprijed se ispricavam ako je vec bilo ovakvih situacija, ali me vec pocinje biti strah. Naime, imam 26 god, prije mj dana sam imala odnos (nazalost moram priznati nezasticen), taj dan mi je bio zadnji dan menstruacije (ujutro je bilo nesto samo u tragovima, do veceri stalo potpuno). Decko nije ejakulirao u mene. Dva tjedna nakon toga, tj tjedan dana pred menstruaciju pocela sam osjecat bolove kao menstrualne, i mucninu (mada sam konzumirala alkohol noc prije pa moguce da je mucnina i osjecaj da cu povratiti bio od toga). Ne znam zasto ali prosao me neki nelagodan osjecaj da nisam mozda trudna, pogotovo sto ne zelim ostati trudna, a i zato sto bolove imam tek dan, dva prije te prvi dan menstruacije. Ocekivana menstruacija je bila 6.,7. 11. ali nije dosla, bolovi su bili cesti i jaki kao da cu dobiti, a i jako mi se povracalo, sto nije obicaj. Inace mi ciklus uglavnom traje 28-29 dana mada zna biti odstupanja pa se razvuce i na 33 dana. Kasnilo mi je 4-5 dana. u strahu sam napravila test za teudnocu 2. dan kasnjenja ali ne na prvu mokracu (bilo je negativno). Posto ni dalje nisam dobivala, za dva dana sam ponovila test ali ovaj put na prvu jutarnju mokracu i opet negativno. Oba testa su jeftina bila (First sign - ako ista znaci). Sutradan je pocelo krvarenje, tj prije 3 dana, prvo slabo ali pomijesano s nekakvom sluzi koja se rastezala, uz to je bilo i smedeg i tamnosmedeg krvarenja. Bilo je poprilicno jako sto takoder nije uobicajeno za mene, cak sam koristila tampone i jedan je poprilicno natopilo pa sam pretpostavila da ne moze biti implantacijsko krvarenje jer je ono inave jako slabo ako se ne varam. To jako krvarenje je trajalo jedan dan, jucer je bilo samo svijetlosmedih mrljica na ulosku a danas i tamnosmedih te nesto kao smeckasti iscjedak. Da napomenem da vec dva tjedna imam proljev i zatvor na izmjene, dosta sam napuhana i bila sam pod stresom i jako nervozna u strahu od trudnoce. Jeli moguce da su dva testa lazno negativna?? Ili se radi o ovulacijskom krvarenju? Uz to da napomenem da sam prije jedno 20 dana koristila vaginalete i mast radi gljivicne infekcije. Inace imam cesto bolove u jajnicima i kad ne trebam dobiti. Ginekoloski pregled imam tek za mjesec dana, a sad nisam u mogucnosti ici. Molim Vas da mi kazete jel moguce da sam trudna. dali da napravim i treci test za trudnocu? Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.11.2016. 22:35

Odgovorio sam vam.

Anastasija543

22.04.2020. 23:30

Postovani, počela sam treću kutiju tableta Daylette, početkom prve kutije (od prvog dana menstruacije) imala sam krvarenje dve nedelje, i kasnije sam dobila menstruaciju na kraju kutije (na trećoj neaktivnoj tableti), onda sa drugom kutijom nisam više imala probojna krvarenja kao ni produženo krvarenje, i dobila sam na drugoj neaktivnoj tableti, danas sam popila prvu aktivnu tabletu treće kutije, jedino što me zabrinjava, tačnije razlog što pišem ovo je što je menstruacija drugačija. krv je jako tamna, gusta i skoro crna, ugrušaka i sveže krvi skoro da nije ni bilo, varira između smeđe i crne boje i imam osećaj da će sutra već stati (jako je oskudna bila ova tri dana). Da li to može biti od tableta jer je menstruacija posle prve kutije bila normalna, krenula je sa jednim danom smeđe krvi i kasnije je traja jos 4 dana sa svežom krvi, nije bila oskudna dok je posle druge kutije skroz obrnuta priča. Čitajući se uplašim da nije trudnoća, lažna menstruacija ili tako nešto. Srdačan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

23.04.2020. 11:15

Poštovana, to je zbog djelovanja tableta na endometrij (sluznicu maternice). Tablete stanjuju debljinu endometija tako da krvarenja postanu oskudna, a ponekad mogu i izostati. Nema razloga za brigu.

Jelena133

11.07.2020. 20:10

Poštovani, verovatno malo čudno pitanje ali pijem daylette tablete i danas pre nego što ću početi da pijem prvu placebo pilulu meni je krenulo krvarenje. Ali zbog ogromnog stresa u ovo mesecu iskreno da vam kažem očekivala sam i ranije da će se odraziti na ciklus. E sad u celoj ovoj panici ja sam svoju placebo pilulu popila i otišla za selo, i shvatila da nisam ponela kutiju sa sobom. Sreća u nesreći, moja sestra pije yaz tablete pa me zanima da li mogu iz njene kutije popiti tri placebo tablete? Čudno pitanje al pošto je isti koncept tableta nadam se da ima smisla. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

11.07.2020. 21:20

Poštovana, placebo tablete nije uopće potrebno uzimati - one ne sadržavaju aktivnu supstancu. Jednostavno iduća tri dana nemojte uzimati tablete, a 4. krenite s novom kutijom.

princessis

12.07.2020. 11:40

Postovani, prethodnih mjeseci sam imala neredovne mjesecnice a znam i od ranije da imam blago policisticne jajnike. Dobila sam 27. Marta, zatim tek 10. Maja, kasnilo mi je, pa sam dobila 9.juna proslu mjesecnicu i imala sam samo jedan odnos, nezasticen koji je bio 12.juna, dakle odnos je bio treci da mjesecnice uz metodu prekinutog snosaja. Poslije nisam imala odnose. Sada me brine jer jos nisam dobila i nemam nikakve simptome, obicno me grudi bole pred mjesecnicu. Pa me zanima postoji li mogucnost trudnoce ako jenodnos jedini bio 4. Dan ciklusa pa i da je doslo do ejakuacije?

Ivo Balenović, dr. med.

12.07.2020. 15:55

Poštovana, odnos je bio u vrijeme neplodnih dana, tako da ne postoji mogućnost trudnoće.