Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10879 | Broj poruka: 77840

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


klamidija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

M4C1

23.01.2020. 19:20

Pardon, i za odnose vidim da si pitao. Nama je receno da moze, ali iskljucivo uz prezervative posto smo oboje bili pod terapijom. Vjerujem da ce ti doktor ovdje sve bolje objasniti.

Ivo Balenović, dr. med.

23.01.2020. 22:30

Poštovani, budući da ne podnosi doksiciklin, neka prekine s uzimanjem. Klamidija je osjetljiva i na azitromicin. No, to bi joj trebao propisati njen liječnik. Jedini način da se klamidija dokaže je mikrobiološka analiza.

AquariusTomi

23.01.2020. 22:30

@M4C1

Hvala ti na ovakvom opsirnom odgovoru, stvarno si nam pomogla puno!
Probala bude nastaviti sa terapijom i obavezno se najesti prije pa budemo vidjeli kak bude. Nadamo se da bude uspjelo ovo ljecenje doksiciklinom i obavezno budemo napravili dvije kontrole isto da budemo sigurni.

AquariusTomi

26.01.2020. 16:15

Postovani,

cura je nakon povracanja nastavila uzimati doksiciklin i vise nije imala problema sa povracanjem jer ju nije pila na prazni zeludac. No, u meduvremenu se pojavio jarko krvav iscjedak. Negdje pise da je to normalan simptom klamidije, da li da nastavi uzimati doksiciklin onda ili mozda iscjedak ukazuje na to da bi morala prestati?

Ivo Balenović, dr. med.

27.01.2020. 17:20

Neka nastavi s terapijom. Krvavi iscjedak može biti početak menstruacije ili ovulacijsko krvarenje (ako je sredina ciklusa).

AquariusTomi

27.01.2020. 23:20

Postovani,

nije definitivno pocetak menstruacije niti ovulacijsko krvarenje. Vjerojatno je onda to simptom klamidije, ili? Jer na puno web stranica o klamidiji pise da je to jedan od mogucih simptoma.

Ivo Balenović, dr. med.

28.01.2020. 09:40

Poštovani, bez pregleda se može samo nagađati. Krvarenje može biti uzrokovano mnogim stvarima. Jedini način da se to ustanovi je liječnički pregled.

crvenaruza

16.02.2020. 20:45

Poštovani, je li moguće uvidjeti prisustvo klamidije na papa testu? Naime, papa test je bio uredan. Također, uradila sam i urinokulturu na kojoj mi je bila dijagnosticirana escherichia. Također, godinama se borim i s candidom (liječila sam ju vaginaletama i antibioticima, ali se nije povukla). Imam simptome kao što su svrbež, bijeli i žućkasti iscjedak kiselkastog i neugodnog mirisa, pečenje prilikom mokrenje, ali i ne samo prilikom mokrenja. Osjetljiva sam na hladnoću te tada osjećam žarenje i potrebu za uriniranjem. Ponekad moram urinirati iako "ne ide" ili izmokrim skroz malo urina. Uz to, mokraća je vrlo neugodnog mirisa i prežute boje. Također, imam bolne seksualne odnose. Možete li mi molim Vas reći postoji li mogućnost neke spolne bolesti bez obzira na uredan papa test, rezultat urinokulture i ginekološki pregled. Ginekologinja mi je za miris isjetka rekla da je to dobro jer se moje bakterije bore protiv candide.

Ivo Balenović, dr. med.

17.02.2020. 10:00

Poštovana, prema navedenim simptomima vjerojatno se radi o gljivičnoj upali. Nakon antibiotske terapije trebali bi ponoviti urinokulturu da se uvjerimo da je bakterija izliječena (jer prema onome što ste rekli ne djeluje da je). Klamidija (ali i ureaplazma i mikoplazma) se mogu dijagnosticirati cervikalnim brisevima, ali one ne uzrokuju simptome koje ste naveli. Te bakterije su uglavnom asimptomatske, no mogu poremetiti normalnu mikrovaginalnu floru te pogodovati rastu gljivica. One nemaju utjecaja na papa test (promjene izaziva HPV virus), no na papi citolog može vidjeti neke od bakterija. Obzirom na učestale gljivične upale savjetujem antikandida dijetu: izbacite iz prehrane rafinirane šećere, gazirana pića, kavu, alkohol... (možete je pronaći na internetu). Savjetujem probiotike koji pomažu uspostavi normalne mikrovaginalne flore.

kvakalolo

30.03.2020. 20:55

Pozdrav. Imam upit u vezi simptoma.
Naime, imala sam candidu nedavno, pokušala riješiti canesten vaginaletama, nestale su, no međutim uporno su se vraćali simptomi i bijeli iscjedak. Počela sam koristiti i candigyno vaginalete, no međutim ništa. Iscjedak mi je sada žućkaste boje, svrbez je nekad prisutna, a dečka su počeli svrbjeti testisi (imali smo odnos u međuvremenu).
Da li se i dalje radi o gljivičnoj infekciji, ili je možda klamidija u pitanju (zbog žutog iscjetka).
Koje su vaše preporuke da se toga riješim?

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2020. 08:20

Poštovana, trebalo bi uraditi briseve, no obzirom na trenutnu situaciju možete pokušati s terapijom šireg spektra (Polygynyax, Geonistin, Macmiror complex)

Verica123

03.08.2020. 15:15

Postovani..radila sam cervikalni bris..nadjena je Klamidija..pokusavam trudnocu malo vise od godinu dana..da li to moze biti uzrok neplodnosti..koja je najbolja terapija po vasem misljenju za klamidiju..hvala Vam

Ivo Balenović, dr. med.

04.08.2020. 12:50

Poštovana, klamidija može biti uzrok neplodnosti. Liječi se azitromicinom. Javite se liječniku radi terapije.

Verica123

05.08.2020. 20:35

Molim Vas..da li se hlamidija dijagnostifikuje iz urina kod muskarca..Suprug je radio urinokulturu i pise da nisu izolovane bakterije da je sterilan uzorak..da li to znaci da nema hlamidiju..ili su potrebni dodatni teatovi..

Ivo Balenović, dr. med.

06.08.2020. 09:30

Klamidija se mora raditi ciljano. Laboratorijska dijagnostika klamidijskih infekcija temelji se na izravnim metodama dokaza samog uzročnika. Obična urinokultura ne može pokazati infekciju.