Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica


Autor Poruka

eva38

02.08.2013. 17:20

Poštovani,
mene također muči nešto što podsjeća na izraslinu, ali baš u vagini, prvih par centimetara s prednje strane, prema mjehuru i pubičnoj kosti. Nekako je drugačije od ostalog tkiva, tvrđe i hrapavije pa me brine. Već je dulje vrijeme tu.

Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.08.2013. 01:15

Vjerovatno pipate vrat maternice.

kkikka

05.08.2013. 07:30

Pozdrav svima. Imam jedan problem a to je kvrzica na velikoj usni na desnoj strani pored prepona. Uocila sam je pre dva dana prilikom tusiranja velicine je kao zrno pasulja boli na dodir i boje je koze ali na dodir lici kao neki veliki plik. Pocela sam odmah da mazem Flogocid mast i posle jednog dana pocela je prilikom stiskanja da izlazi bela tecnost. Sta moze to da bude i da li treba da se javim lekaru ili mogu to da resim sama uz pomoc flogocid masti ili neke druge kreme?? Hvala na paznji .

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.08.2013. 09:35

Radi se o malom apscesu dakle upalnom procesu. Izlazi gnoj jer je proces sazrio. Kad izađe gnoj dolazi i do samoizlječenja.
Dakle ne trebate se javljati na pregled. Lokalno možeti koristiti antibiotsku mast.

kkikka

05.08.2013. 13:10

Hvala puno na odgovoru, Da li imate neku antibiotsku mast da mi preporucite?

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.08.2013. 23:10

Betrion na primjer.

iva-100

22.08.2013. 00:15

Postovani,
Prije par dana sam primjetila nesto kao bubuljicu koja se nalazi vise na nozi ali blizu vaginalnog otvora..Pokusala sam da istisnem i prvo je izasao gnjoj ali je bubuljica ostala tvrda,kada pritisnem boli me i pomalo pece a sada kada pritisnem izlazi limfa i nastala mi je mala ranica na tom mjestu (vjerovatno od istiskanja). Kada pritisnem unutra osjetim malu kvrzicu. Prije par mjeseci sam takodje imala na skoro istom mjestu isto to ali je proslo samo. Sta bi moglo biti? I da li se uopce treba povezati sa necim ginekoloskim?

Unaprijed zahvalna!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2013. 09:25

Radi se vjerovatno o apscesu kože, folikulitisu, učahurenoj dlaci.
Proces nije sazrio te neće još neko vrijeme izići gnoj.

eva_what

01.09.2013. 05:10

Poštovani!

Prije nekoliko dana sam uočila kvržicu s lijeve strane pored vagine, za koju sam pretpostavljala da je od brijanja, tj da je upaljena žljezda iz razloga što mi se to događalo i prije, međutim sada mi je jako natečeno i otečenost se proširila na cijelu veliku stidnu usnu.
Jako me boli i smeta, najviše kada hodam.
Da li trebam posjetiti ginekologa ili će mi se povući kroz koji dan?

Hvala unaprijed.

eva_what

01.09.2013. 05:10

Poštoani,

prije nekoliko dana sam uočila izraslinu tvrdu na dodir s lijeve strane od vagine, prva pretpostavka mi je bila da je upaljena žljezda od brijanja, iz razloga što sam isti problem imala prije, i uvijek mi se nakon nekoliko dana povuklo samo.
Međutim, sada mi je to područje jako otečeno i tvrdo kao i gotovo cijela velika usna. Bolno je na dodir te jako crveno. Stavljam obloge od kamilice ne bi li se ublažilo.
Da li trebam posjetiti ginekologa? Jako sam uplašena, molim vas da mi odgovorite čim prije.

Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.09.2013. 14:50

Svakako da trebate posjetiti ginekologa. Radi se o malo većem gnojnom procesu, apscesu gdje je potrebna incizija i evakuacija gnoja i antibiotska terapija.

emaejmi

03.09.2013. 19:00

Postovanje doktore,
imam jedan problem,naime ,prije dva dana mi se s lijeve strane velike stidne usne (blizu klitorisa,na mjestu gdje nema dlacica) desila upala kvrzice koja je tu bila par godina i nije mi smetala.Bila je vidljiva jedino prilikom zatezanja koze i izgledala je duguljasto i s nekim jedva vidljivim bijelim sadrzajem ,bezbolna.Sada se upalila i bila je otecena i poprilicno bolna na dodir,pa sam stavljala obloge od borne kiseline ne bi li se otok smanjio.U medjuvremenu je taj sadrzaj valjda sazrio,pa sam uspjela malo po malo da istisnem gnoj.Nakon dva dana je dovoljno sazrilo da sam istisnula sve,pa cak i tu kvrzicu koja je bila bijele boje i velicine i oblika zrna lece i jako sam se prepala zbog toga.Sada me ne boli,ali je ostala rupica promjera zrna lece i isto tako duboka sad(.Nastavila sam stavljati obloge od borne kiseline.Jako sam preplasena,mozete li mi reci o cemu je rijec , da li je opasno i da li da pijem neke antibiotike?

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.09.2013. 20:50

Vjerovatno lojna žlijezda. Ne treba nikakve antibiotike. Rješili ste problem na adekvatan način.

joo4

08.09.2013. 18:35

Poštovani, neki dan mi se pojavila ko neka kvržica tvrda ko unutrašnji prištić na vanjskoj strani lijeve stidne usne,crveni se dosta je tvrdo,oteklo je i podrucje oko te kvržice, boli i peče.O čemu bi se moglo radit i kako da to liječim?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.09.2013. 21:00

O upali kože i potkožja, ili upali ležišta dlake.
Terapija je antibiotska na usta i lokalno ilu uz Rivanolske obloge. Kada proces konfluira potrebna je ekspulzija gnoja ili incizija ovisno o veličini procesa.

Matea275

16.09.2013. 11:00

Poštovani,
imala sam gljivice koje sam dobila od antibiotika (Klavocina), koristila sam vaginalete i kremu, prošlo je prekjučer ili jučer, no sinoć sam primjetila malu kvržicu na malim stidnim usnama, izgleda kao mala bradavica, veličine 2 milimetra, nemam nikakvu bol niti išta slično, samo me brine što je to i kako i kada prolazi? Je li moguće da je neka nuspojava vaginaleta ili canestena?
Hvala na odgovoru!

tuzic

16.09.2013. 18:35

Poštovani!

Rodila sam prije 2 mj. (drugi porod, prirodno, epiziotomija 2. po redu), na pregledu kod ginekologa, prije tjedan dana, rečeno mi je da moja kvržica ima ime - granulacija! Dobila sam neke vaginalete i rečeno mi je da ću morati na spaljivanje ako se ne povuče. Mene zanima koja su Vaša iskustva s tim, te postoji li nekakva krema kojom to mogu tretirati (uz dojenje) i do kada da čekam prije nego se odlučim na spaljivanje. Kod svog gin. sam naručena za 8 mj., a ukoliko se peckanje i neugodnost ne smanje i to se ne povuče htjela bih to riješiti! Hvala unaprijed, pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 21:25

Matea, savjetujem pregled da se ustanovi da se ne radi slučajno o kondilomu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.09.2013. 21:25

Gdje se točno nalazi granulacija?

Matea275

16.09.2013. 23:00

Poštovani, hvala Vam na odgovoru. Ako se ustanovi da je to to, može li se ikako liječiti da prođe budući da je samo jedan? Čula sam da postoji i neko spaljivanje. I možete li mi reći kako je moguće da sam dobila to? Imam istog partnera od početka spolnih odnosa i to već 2 godine, a ni on nije imao partnerice prije mene pa me zanima kako je moglo doći do toga? Hvala unaprijed!