Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica na vanjskom dijelu vagine


Autor Poruka

NaIva2

18.06.2015. 01:40

Poštovani,
nedavno mi se pojavila kvržica na spolovilu (na vanjskom dijelu na lijevoj strani). Istisnula sam to i izašao je neki gnoj (imao je neugodan miris) i poslije gnoja krv. I mislila sam da će to splasnuti ali nije, svaki dan izlazi malo gnoja i onda krv. Nije bolna, osim na dodir. Boje kože je. I zadnja dva dana onak na trenutak zasvbi i prestane. To već imam 2 tjedna, htjela sam ginekologu ali je na godišnjem pa tražim vas mišljenje. To mi se pojavilo nakon spolnog odnosa sa dečkom, međutim koristili smo zaštitu ali svejedno me je uplašilo. Dali je moguće da je samo urasla dlačica ili može biti nešto ozbiljnije? Hvala unaprijed na odgovoru. Lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.06.2015. 10:55

Vjerovatno folikulitis ili manji furunkul. Ako ne prolazi nužna je antibiotska terapija.

Alex899

05.07.2015. 02:50

Poštovani, prilikom tuširanja primetila sam sa desne strane vagine, ne na njoj vec pored kuglicu ispod i boli na dodir, velicine 1 cm, malo je crveno. Uspanicila sam se, sta bi to moglo biti? Hvala puno

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.07.2015. 15:35

Nije vagina nego stidnica ili latinski vulva.
Mogla bi biti upala dlake, folikulitirs ili potkožni apsces, od depilacije vjerovatno.

26.08.2015. 11:10

Postovani, vec nekoliko dana imam neke male pristice na vanjskom dijelu vagine, tj na podrucju izmedu velikih usana i anusa.
Pristici me svrbe, crvenkaste su boje i izboceni su na povrsinu. Ne izgledaju kao da su popunjeni tekucinom. Nastali su nakon brijanja, ali vec ih imam 5 dana tako da neznam dali su se pojavili zbog nadrazivanja koze, i da li su vec trebali proci.
Znate li mozda o cemu se radi? Jel moguce da je neka bolest? Kako da to lijecim?

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2015. 21:20

Moguća je infekcija genitalnim herpesom ili kondilomi. Savjetujem pregled.

27.08.2015. 12:10

Mislim da infekcija genitalnim herpesom nikako nije u pitanju, jer pristici nisu bolni i ne nastaju nikakve ranice ili slicno.
Koliko dugo nakon seksa mogu nastati kondilomi?
Sada zadnja dva dana svrab je nestao.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.08.2015. 22:45

Prema opisanom ne mogu znati o čemu se radi. Odgovorio sam vam na što sumnjam. Moguća je i moluscum contagiosum. Sugeriram pregled.LP

amigdala

28.08.2015. 00:10

Postivani, sad ce biti tri jedna da mi se pojavila kvrzica na mjesti gdj emi je izvrsena epiziotomija prije godinu dana. U pocetku je bilo bolnije na dodir i vise je smetalo pri hodu i sjedu, a sada vise osjetim svrbez. Kvrzica je velicine manjeg oraha i dosta je tvrda. Rekla buh da je velicina cijelo vrijeme ista. O cemu bi se moglo raditi? Ima li voznja biciklom veze s time jer sam istu nakon godine dana pauze intenzivirala?

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2015. 03:55

Možda upala lijeve bartolinijeve žlijezde ili cista iste ili upala u potkožju. Odavde ne mogu znati. Sugeriram pregled.

izabella

14.09.2015. 16:25

Postovani! Prije par dana na lijevoj usni mi se pojavila sitna kvrzica koja je imala kao mali vodeni plik koji sam stisnula i samo je "voda" izasla,medjutim kroz par sati sam primjetila na denoj usni s nutarnje strane da se pojavila kao bijela ranica(kao afte koje se pojave u usnoj supljini)...te tzv.afte su se pojavila uz rub i lijeve i desne usne,s tim da ona prva se malo prosirila i nije bijela po povrasini nego je kao mala ranica...svaka "afta" je kao i mala kvrzica...pece dok mokrim,mazem plymicol kremom,na odnos nemogu niti pomisliti,cak zaboli kada sjednem na neku tvrdju podlogu,lijeva usna je malo natecena,desna je normalna...to se pojavilo 11 dan nakon ciklus...tijekom zadnjeg odnosa nije me nista bolilo niti peklo...drugi dan poslije odnosa se to pojavilo,od onda ih nemam...pa me zanima o cemu bi se moglo raditi?

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.09.2015. 22:55

Moglo bi se raditi o genitalnom herpesu. Javite se čim prije na pregled.

jedna maja

15.06.2016. 12:55

Postovani, vec duze vreme imam nekoliko potkoznih tamnih bubuljica sa obe strane usmina u blizini vaginalnog otvora. Nekad zna da pece ali to u sredini ciklusa kada mi se pojaca kandida. Znate li sta je u pitanju?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.06.2016. 18:50

To su folikuli dlaka. Dakle ne vidim problem kod vas.

kratkopitanje

15.06.2016. 23:00

Postovani,
prije 6 mjeseci počeli su moji problemi sa iscjetkom. Pojavio mi se iscjedak žute boje neugodnog mirisa. Pregledom mi je utvrđena zaraza trichomonasom, stupanj cistoce 2,L++ i prepisan je arilin rapid,vagisan kombi te lactogyn kroz dva tjedna. Nakon liječenja, problemi se ponavljaju, te je propisana terapija medazolom i učinjeni su brisevi na chlamydiu trachomatis-pcr,ureaplazmu i mikoplazmu-uzgoj,mycoplasma genitalium-pcr, bakteriološkog aerobno i mikoloski. Svi nalazi bili su negativni, mikrobiološka pretraga- 0-1 polimorfnonuklearnih leukocita. Nakon toga predloženo je korištenje linex comfort tableta za balans flore. Međutim poslije menstruacije, iscjedak se ponovno javlja uz pečenje kod mokrenja. Nalaz urina pokazuje prisutnost proteina, sediment-leukociti, stanice plocastog ep., eritrociti,bakterije i sluz- sve povišeno odnosno prisutno. Propisan je klavocin od strane obiteljskog liječnika. urinokultura prije početka uzimanja klavocina- prisutstvo saprofitnih bakterija. Zatim sam upućena urologu, koji moli prijedlog ginekologa radi sumnje na upalu rodnice. Ponovni pregled kod ginekologa, i dalje prisutan zuti gusti iscjedak, urađen bris na trichimonas- kultivacija, nalaz negativan, te prepisan fluconax zbog prisutne kandide.
Rečeno je da su bakterije u urinu od nedovoljnog uzimanja tekućine, a boja i miris iscjedka nesto sto ce se regulirati ili se jednostavno promijenilo.
2-3 tjedna nakon svega toga primjećujem kvržicu na prijelazu s velike usne na kozu, te sam je istisla misleci da je urasla dlaka i da ce se smiriti. Izašao je gnoj, međutim sljedece jutro natekli su mi i vrlo su bolni limfni čvorovi. Prepisan mi je klimicin. Pod terapijom se pristic povlači, i limfni čvorovi su splasnuli te ne bole. Po završetku terapije, ponovno naticu i bolni su, iako prištića vise nema. Izvadila sam krv, nalaz uredu. Upućena sam infektologu, sa sumnjom da je oticanje vezano za urogenitalni trakt i cekam pregled. Iscjedak jos uvijek prisutan, žut i gust, uz pojavu sukrvice. Molim Vas, popila sam toliko lijekova i svega, problem je jos uvijek tu, mozete li mi dati mišljenje vezano na ovaj problem? LP

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.06.2016. 10:20

Odgovorio sam vam.

Tijana98

06.07.2016. 10:55

Postovani, primjetila sam veliku kvrgu (prije dva dana) pri samom ulasku u vaginu, sa lijeve strane. Kvrga je velika oko 2,5-3cm. Na dodir je jako bolna. Tvrda je i svakim danom je sve bolnija i veca. Izgledom lici na veliki unutarnji prist. Sto bi to moglo biti i kako da to izlijecim? Hvala. Lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.07.2016. 21:10

Vjerovatno apsces Bartolinijeve žlijezde. Javite se sutra na pregled i terapiju kod svog ginekologa.

Tijana98

06.07.2016. 22:40

Citala sam za Bartolinijevu zlijezdu i pise da je ona samo na usnama? Ovo nije na usnama, nego izmedu anusa i vagine, no vise je pri samom ulasku u vaginu. Ali s lijeve strane. Stvarno ne znam sta bi to moglo biti. Hvala. Lp.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.07.2016. 18:35

Odgovorio sam vam što mislim o vašem problemu.