Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica na vanjskom dijelu vagine


Autor Poruka

Marijana222

20.07.2016. 22:45

Poštovani,
nisam sigurna da li sam Vam poslala prethodnu poruku,pa Vam sada pišem po drugi put,jer me moj problem mnogo zabrinjava.
Naime,prilikom tuširanja prije par dana primjetila sam kvržicu nešto manju od 1 cm na vanjskom dijelu vagine (dio prekriven dlakama).Bila je ispunjena gnojem i iscjedila sam je.Prilikom jučerašnjeg tuširanja primjetila sam 2 kvržice na istom mjestu,ali se ne mogu iscjediti,nisu bolne,osim na dodir.U boji kože su.Maloljetna sam,nisam upražnjavala odnose i nisam imala zdravstvene probleme tog tipa.Unaprijed zahvalna.

Marijana222

20.07.2016. 22:50

Poštovani,maloljetna sam,nisam imala odnose ni zdravstene probleme tog tipa.Prije par dana prilikom tuširanja opipala sam malu kvržicu na vanjskom dijelu vagine (dakle dijelu koji je prekriven dlakama).Bila je ispunjena gnojem i iscjedila sam je.Juče sam takođe prilikom tuširanja na istom mjestu primjetila 2 kvržice,međutim iz njih ne izlazi gnoj.Ne bole osim na dodir.Plašim se šta bi to moglo biti.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.07.2016. 18:50

Marijana, vjerovatno se radi o folikulima dlake ili o upalima ležišta dlake. Ako se ognoje, ekspulzija gnoja je rješenje.
Ako proces ne dođe do gnoja, dakle ne konfluira nemojte istiskivati.

Jelena190

22.07.2016. 21:50

Postovani,

prekjucer navecer osjetila sam na predjelu izmedu vagine i anusnog otvora (s lijeve stane) ispod koze tvrdo tkivo (kao lopta i to poprilicno velika). Jucer je ta bol postala sve gora, prilikom sjedenja bol je nepodnosljiva a prilikom hodanja osjecam bol kroz cijelu straznjicu i nogu (lijeva strana tijela). Najlakse mi je kad odmaram u lezecem polozaju na trbuhu.S vanjske strane ne vidi se nista osim da je malo nabubreno sve dok se ne opipa prstom. Imam osjecaj kao da je upaljena zlijezda. Nazalost zbog posla kojeg obavljam u blizini nemam nijednu bolnicu ni ginekologa pa bi mi savjet uveliko pomogao. Od srca unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.07.2016. 00:35

Radi se o upali Bartolinijeve žlijezde. Potrebna je incizija i i antibiotska terapija.

Jelena190

23.07.2016. 11:25

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Nazalost incizija sad nije moguca jer sam na brodu i na kopnu sam tek za tjedan dana. Trenutno pijem klavocine vec 2 dana (to je jedino od antibiotika sto imam sa sobom). Nocas je bilo grozno, danas ujutro na dodir osjecam da je lopta dosta manja, lakse se krecem ali kad sjedim jos me "probada" . Nadam se da cu izdrzati jos tjedan dana i da nece kreniti na gore. Jos jednom zahvaljujem na pomoci.

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.07.2016. 19:15

Molim.

NaIva2

04.12.2016. 11:50

Poštovani doktore,
veceras prilikom tusiranja osjetila sam na spolovilu, odnosno na perineumu. Kvržica je sitna, mogla bi ju najbolje opisati da je sitna ko trun(nema gnoja ni krvi u njoj), ne boli me, niti osjecam peckanje. Kasnije sam isti takav pristić (kvržicu) osjetila i na lijevoj velikoj usnici. Cijelo spolovilo je malo suho (nije kao inače), ne svrbi, niti se osjeca neugodni miris. Zadnji spolni odnos imala sam u kolovozu, niije bio zasticen, i poslije odnosa je sve bilo normalno. Zanima me što bi ti prištići/kvržice mogli biti? i dali se trebam brinuti?
Hvala unaprijeed na odgovoru, lijep pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.12.2016. 19:50

Vjerovatno učahurena dlaka, potkožni apsces ili folikulitis.

Paradoxxx

07.01.2017. 11:45

Postovani, na velikim usnama s lijeve strane skroz dole mi se pojavila kvrzica, bila je nesto manja sad je narasla..izdignuta je od moje koze i izgleda kao divlja koza ali je zapravo savrseno okrugla i glatka kvrzica koja ne boli(kad ju doticem kao da doticem bilo koji drugi dio svoje koze) i kad sam stisla izasla je krv kao da je ranica, a sad ide i voda uz krv.. Mislim da mi se to vec jednom pojavilo na istom mjestu usljed stres te je proslo samo od sebe, zanima me znate li sto je to i postoji li neka terapija za brze ljecenje?! Unaprjed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.01.2017. 18:50

Antibiotska mast lokalno. Betrion ili fusicutan.

Bubamara_123

04.08.2017. 13:55

Postovani,
Prije par dana sam uocila dva bolna pristica poredani jedan ispod drugog. Jedan je veci i bolniji. Na nezgodnom su mjestu pa boli prilikom sjednja al ne peku i ne smeta mi prilikom mokrenja. Manjeg sam probala istisnuti i izaslo je malo vodenaste tekucine i ostala je crvenkasta krvava tockica ali se opet sutradan upalilo a veceg nisam mogla. Oblikom podsjecaju na pristic ali nisu gnojni i mekani su. Dan prije nego sto me pocelo smetati i boljeti sam obrijala intimno podrucje i radila cijeli dan u trapericama. Spolno sam aktivna 3 godine s deckom. Izbili su pred kraj ovulacije (ako je to bitno spomenuti). Nakon tusiranja bih stavljala malo caja od kamilice i ispirala te bih namazala potom niveom upaljeno podrucje. Nisam u mogucnosti trenutno posjetiti ginekologa. Ne znam je li upitanju urasla dlaka jer inace one budu gnojne ili je nesto drugo u pitanju. Lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

04.08.2017. 23:20

Poštovana, ukoliko bi se ti mjehurići širili moguće je da se radi o herpesu. Rani simptomi uključuju svrbež i pečenje zahvaćenog područja, zatim se javljaju male crvene kvržice koje prerastaju u mjehuriće koji pucaju i nastaju bolne rane. Preporučio bih da posjetite liječnika.

meri0805

31.10.2017. 12:30

Lijep pozdrav,

Moj problem je sljedeći. Unazad dva dana na samom početku unutrašnjih stidnih usana pojavio se kao bijeli prišt koji sad postaje sve veći te je tvrd i bolan je na dodir. Otišla sam u ljekarnu i gospoda mi je preporucila Tyrous gel. Zanima me je li taj gel prigodan za taj problem i šta bi to uopće moglo biti? Bojim je nešto ozbljnije od urasle dlake ili slično. Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

31.10.2017. 21:45

Poštovana, teško je bez pregleda reći o čemu se točno radi, ali moguće da je u pitanju urasla dlaka ili se radi o upali jedne od žlijezda koje se nalaze na ulazu u rodnicu. Tyrosur gel je dobar za takva stanja, ali ako bi se upala širila savjetujem posjet liječniku.

meri0805

01.11.2017. 19:10

Obavila sam pregled kako ste i sugerirali te sam dobila antibiotik. Hvala na odgovoru i pomoći!

Ivo Balenović, dr. med.

02.11.2017. 10:05

Nema na čemu.

Beautifulcreature

07.11.2017. 22:25

Postovani, pre mozda pola godine sam slucajno primetila kao neko zrno ili lopticu koje mogu da pomerim bukvalno izmedju velikih i malih usnica na levoj strani, bez ikakvog bola je. Imam 19 godina i nikad nisam imala odnose a ni nikakvih zdravstvenih problema. Bila sam jednom kod ginekologa zbog bola u donjem delu stomaka samo ultrazvuk i ustanovljena je blaga upala koja je nadam se prosla. Pre mozda dva meseca sam primetila pojacani sekret i tackasto krvarenje koje je trajalo mozda samo 2-3sata i kao neke sitne bubuljice koje su bile bele i mogla sam da ih istisnem. Nisam otisla kod ginekologa naravno zbog straha. E sad zelim da znam da li bi to bilo nesto opasno zbog te kvrzice, jako se plasim jer svasta nesto moze da podje po zlu. Unapred hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

09.11.2017. 10:25

Poštovana, vjerojatno se radi o Bartholinijevoj žlijezdi, no bez pregleda je teško točno reći. Ponekad se mogu upaliti što je bolno i zahtijeva liječenje. Kao posljedica upale mogu se razviti ciste na Bartholinijevim žlijezdama.

meri0805

09.11.2017. 16:10

Poštovani,

Prije tjedan dana pojavila mi se kao neka kvržica sa gnojem. Otisla sam kod ginekologa i dobila terpaiju klavocinom i rivanol obloge. To je sada proslo i povuklo se, ali ipak je ostao ko neki mali tvrdi pristic kod klitorisa. Zanima me smijem li imati odnose i depilirati se? Unaprijed hvala na odgovoru.