Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Ana118

09.01.2018. 16:25

Postovani,vec 2 godine imam iste simptome koji su skoro pa stalno prisutni samo nisu uvijek istog intenziteta. Imam stalno svrbez na vanjskom dijelu,na podrucju stidnih usana i to uvijek na istom mjestu. Takoder ponekad i unutar rodnice osjecam lagani svrbez,nelagodan osjecaj poput suhoce. Ponekad osjecaj pecenja dok mokrim. Osjetim svrbez ubrzo nakon sto jedem slatko i osjecaj nelagode i peckanja dok mokrim kada alkohol pijem. Jedan dan je ok i onda drugi dan opet tako. Prije i poslije menstruacije zna bit jak svrbez. Isto tako osjetim ponekad cudan miris nakon mokrenja. Svaki puta kada idem kod gineokologa papa test uredan,radila sam vise puta urinokluturu,sve krvne nalaze i sve je uredno. Gineokolog mi govori da gljivice nisu te da pazim na prehranu. Propisuje mi vaginalete i kreme ali to sve nakratko pomaze. Isto tako imam problem prije menstruacije sa prekomjernim znojenjem i jako bolne menstruacije. Bijeli iscjedak nemam. Koristila sam nedavno klortimazol vaginalete i kremu te pila lactogy oralne kapsule 4 tjedna na svoju ruku. Zanima me dali znate sta bi tocno moglo biti? Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

09.01.2018. 19:21

Poštovana, savjetujem da učinite cervikalne briseve na bakterije, mikoplazmu, ureaplazmu i klamidiju. Isto tako bilo bi dobro da odredite razinu šećera u krvi i hormonski status.

Blackxs

16.01.2018. 00:35

Postovani, nakon uzimanja antibiotika za infekciju mokracnih puteva pojavio mi se gusti, pomalo grudast, zuti iscjedak te crvenilo u podrucju malih usana. Tijekom mokrenja ne osjecam pecenje, ali prilikom brisanja te na blagi dodir imam osjecaj jakog zarenja. Inace imam ucestale infekcije mokracnih puteva i prije godinu dana imala sam jednake simptome i otkrivena mi je E. Coli koja se uspjesno izlijecila, a simptomi su se povukli. Sada se sve vratilo, iako sumnjam na infekciju u rodnici. U podrucju vanjskog dijela vagine vec godinu dana imam kondilome ( tako je ginekolog rekao), papa test uredan, ali se ne povlace, cak su se umnozili. Spolno sam aktivna, uvijek koristimo zastitu, menstruacije su uvijek redovite. Ako urinokultura ponovno pokaze da se radi o E. Coli da li da ipak odem na ginekoloski pregled i napravim cervikalne briseve? Mislite li da je ovo sve povezano sa urinarnim infekcijama ili da se ipak radi o infekciji u rodnici? Sto mi preporucate za kondilome? Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2018. 18:15

Poštovana, nakon terapije antibioticima učestale su gljivične upale rodnice, do čega je vjerojatno došlo i kod Vas. Savjetujem da se javite liječniku radi terapije. Bilo bi dobro učinite cervikalne briseve. Što se kondiloma tiče preporučio bih da učinite tipizaciju na HPV. Kondilomi se uspješno liječe primjenom lijekova (krema) koje možete dobiti na liječnički recept ili krioterapijom.

Dju0102

16.01.2018. 20:30

Poštovani,

Dakle, ovu zimu sam se liječila od upale mjehura i pila 3 kure antibiotika. Nakon toga sam imala malo cesce odnose i sve skupa je rezultiralo upalom dolje. Peckanje,srbez,iscjedak bez mirisa...pretpostavila sam candida i uzela canesten3combi. Simptomi su mi se smanjili ali ne i povukli u potpunosti(svrbez i peckanje prisutno). Zatim sam uzela probiotic accidosalus vaginalete jer sam racunala da trebam ojacat imunitet dolje ali toliko me peklo da sam se prepala. Istog trena me tjeralo na mokrenje i pritisak mi je dolje. Ne znam jel tako mora biti jer je rijec o biljnom proizvodu. Narucena sam kod ginekologice iduci tjedan i ne znam kako da si pomognem dotad. Dal da nastavim s vaginaletama ili da oračno uzmem linex i mazem canestenom? Hvala vam na savjetu!

Blackxs

16.01.2018. 20:30

Postovani, ginekolog mi je pripisao rojazol vaginalete i kremu koje se mogu koristit i tijekom menstruacije. Da li se mogu koristiti tamponi tijekom trajanja terapije za vrijeme menstruacije?

Ivo Balenović, dr. med.

17.01.2018. 09:50

Poštovana Dju, ako ste imali takve simptome, uzmite Linex tablete peroralno i nastavite s Canesten kremom.

Ivo Balenović, dr. med.

17.01.2018. 09:50

Poštovana Blackxs, preporučam da s terapijom počnete nakon menstruacije

Lilijan

25.01.2018. 14:10

Pozdrav!
Prije dvije sedmice sam imala ginekoloski pregled (ultrazvuk je u redu, papa nalaz ureda). Na papa nalazu su mi napisali vaginalete Geonistin, koji sam zadnjih 6 dana i koristila. Madjutim, ja nisam imala nikakve znacajne simptome izuzev povremeno bijelog iscjedka..Zanima me da li to znaci da imam Candidu (jer mi nisu nista vise napisali na nalazu) ili neku drugu bakteriju? Prije mjesec dana sam pila jake anibiotike za upalu koze na nozi, pa ne znam da li mozda oni imaju veze sa svim ovim?
Moj parter takodje ima crvenilo (koristi canesten), pa ce kroz par dana i on na pregled.
Da li mi preporucujete da koristim nesto drugo ili..?
Unaprijed hvala na odgovorima.
Pozdrav!

JanisJoplin

25.01.2018. 16:50

Postovani, zadnje 2 godine imam jako obilne menstruacije (mjenjanje ulozaka svakih pola sata, ustajanje i tusiranje po noci, krvni ugrosci, trajanje 10 dana). Ginekologica je mislila da je uzrok cista na jajniku (6cm) koju sam laporoskopski otklonila prije mj. dana. Operacija je prosla ok, no, zadobila sam upalu mjehura ( mj. dana na antibioticima) te se na zadnjem PAPA testu pojavila kandida.. kreme i vaginalete ne pomazu, djeluju kratkotrajno..
ciklus se skroz poremetio, menstruacije su i dalje bolne i jaaaaako obilne!
Probala sam Zoely pilule (menstruacija 20 dana, umor, razdrazljivost, smanjen libido).. i odustala od toga.
Napominjem, da sam anemicna (zeljezo 4) i imam izrazito niski tlak 80/60..
Imate kakav savjet jer sam ocajna i cini mi se u zacaranom krugu?
Pocela sam piti cajeve: vrkutu, stolisnik, neven..
Srdacno!!

Ivo Balenović, dr. med.

26.01.2018. 12:30

Poštovana JanisJoplin, uobičajena nuspojava antibiotske terapije je gljivična upala. Zbog toga ste dobili odgovarajuću terapiju. Nema potreba za promjenom terapije.

Ivo Balenović, dr. med.

26.01.2018. 12:30

Poštovana JanisJoplin, prema navedenom za Vas je preporuka oralna kontracepcija. Ukoliko Vam Zoely tablete nisu odgovarale pokušajte s nekom drugom kontracepcijom. Niste naveli koliko imate godina i da li ste rodili. Ukoliko ste rodili i ne planirate više trudnoću preporučljivo bi bilo ugraditi hormonsku spiralu (Mirena). Obzirom na nalaz željeza savjetujem internistički pregled i obradu. Uzroci anemije mogu biti razni.

vandoren

26.01.2018. 18:05

Poštovani,

u 11. mjesecu 2017. sam išla na krioterapiju bradavice koja se nalazila na samom ulazu dolje (na 6 sati, recimo to tako). Koristila sam antibiotsku kremu te sam dobila gljivice, canesten nije pomogao pa sam popila jedan fluconax i simptomi su nestali. No, svi odnosi nakon oporavka od krioterapije i gljivica su bili užasni. Svaki put bi mi koža puknula dolje i imala bi vidljivu ranicu te me unutra cijela rodnica peče sa svih strana i nakon odnosa nekad imam smeđi iscjedak. I nakon pauziranja po par tjedana isto. Prvo sam mislila da je koža suha zbog smrzavanja pa puca te sam mazala linola fett kremom dugo, ali nije pomoglo. Papa test je uredan. Da li je možda moguće da još uvijek imam gljivice ali bez vanjskih simptoma ili možda nešto drugo?

JanisJoplin

26.01.2018. 18:05

Postovani,
prvenstveno zahvaljujem na odgovoru.

Imam 30 godina, nisam rodila. Doktorica kaze da je uzrok anemije dugotrajne (8-10 dana) i obilne menstruacije. Ranije sam pila Logest tablete, smanje dane trajanja menstruacije, no ne lijece uzrok. Prestankom se sve vrati na staro. Problem je sto sve isprobane jako lose podnosim. Koji bi jos uzrok mogao biti tako jako obilnih menstruacija, trebam li neke testove napraviti? Postoji li nacin da reguliram menstruacije bez uzimanja pilula?

Za candidu, nastaviti cu primjenjivati terapiju, pazim na prehranu (izbjegavam secer i sve slatko).

Svakom menstruacijom budem iscrpljena, umorna, takvo obilno krvarenje mi otezava svakodnevni zivot, pijem Heferol za anemiju, i popravi se nesto stanje do slijedece menstruacije.. Sto mislite o menstrualnoj casici?

Ugodan ostatak dana,
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

27.01.2018. 18:50

Poštovana, Vandoren, savjetujem da učinite bakteriološke briseve. Gotovo sve vaginalne tegobe nastaju zbog poremećaja vaginalne flore. Tada i mikroorganizmi koji nisu patognei i normalno žive u rodnici mogu postati patogeni i izazivati simptome. Bilo bi peporučljivo uzeti probiotikie koji pomažu uspostavi normalne, fiziološke flore.

Ivo Balenović, dr. med.

27.01.2018. 19:00

Poštovana Janis.Joplin, savjetujem da učinite analizu hormona štitnjače i testove koagulacije (zgrušavanja) krvi.

adsel16

11.02.2018. 11:00

postovani,
vec par dana osjecam svrbez i crvenilo rodnice stidnih usana kao i vanjskog plovila pila sam antibiotike i totemu, kroz cijelu trudnocu imam pojacan iscjedak koristila sam vaginalete koje i nisu bas puno pomogle, za dva dana imam pregled kod ginekologa redovna kontrola. takodjer simptom je osip okolo intimnog podrucja tj. sa unutrasnje strane bedra gdje se primjeti da se isusuje i peruta svrab je jako izrazen kako i peckanje pomazu hladne obloge ili ispiranje sa vodom to radim da bih izbjegla cesanje a ne bih nista da koristim na svoju ruku jer sam trudna vec 34 nedelje i da napomenem vec mjesec dana nisam imala spolne odnose uopste. nemam iskustva sa ovako necim i ne znam sta je u pitanju a iritira jako

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2018. 17:55

Poštovana, prema opisanom najvjerojatnije se radi o gljivičnoj upali. Uobičjena je u trudnoći i nakon antibiotske terapije. Nije ništa opasno ali može biti neugodno. Savjetujem pregled i neku od antimikotičkih krema i vaginaleta.

sb34

01.03.2018. 12:45

Poštovani,
prije 2 dana pojavio mi se svrbež s unutarnje strane malih usana, koji sam odmah riješila kremom Plimycol. Jučer i danas nema svrbeža, ali su vidljive (kao neke) malo tamnije sitne mrlje na sluznici (gdje je i bio svrbež). Napominjem da unatrag 6 mj nemam partnera. I inače sam osjetljiva i često imam peckanje u području malih usana, ali sad to nije slučaj. Zanima me što bi sad to ustvari moglo biti i da li da i dalje nastavim s Plimycolom? Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

02.03.2018. 09:31

Poštovana, nastavite s Plymicolom. Najvjerojatnije se radi o gljivičnoj upali.

Nazad
1 ... 48 49 50 51 52 53 ... 62
Naprijed