Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

nika2406

02.02.2011. 19:20

poštovani..Spolno aktivna sam,stalno s istim partnerom. Uvijek koristimo prezervativ kao zaštitu. 1)prije nekoliko dana primjetila sam dvije kao bradavice na spolovilu (jedna na velikoj usni,a druga malo niže,na samom ulasku u rodnicu), (prošle godine u ovo vrijeme koristila sam medrol u velikim količinama dulje vrijeme zbog bolesti oka, neki kažu da je to uzrok svemu ovom.) Primjetila sam vodenkasto, pomalo sirasti iscjedak. Isti problem imala sam prije otprilike godinu dana kada mi je ginekolog prepisao Rojazol vaginalete. No ja sam još samoinicijativno bradavice dodatno mazala rosopas kapima. problem sam na tajnačin riješila nakon 2tjedna. Postoji li ikakva mogućnost liječenja bez ponovnog odlaska ginekologu? 2)Skoro svaki put nekoliko dana prije menstruacije osjećam svrbež splovila, nemogu točno odredit gdje,a kasnije lagano peckanje..moram li biti zabrinuta zbog toga? postoji li neki način za riješavanje tog probema? Molim Vas odgovor ili bar savjet kako to sve riješiti. Unaprijed vrlo zahvalna

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.02.2011. 23:40

Poštovana, spolne bradavice vjerovatno su kondilomi pa pogledajte na našem forumu više detalaj o tome.
Što se tiće sirastog gljivičnog iscjetka kao samopomoć preporučam Canesten3/Canesten combi mast i vaginalete u slobodnoj prodaji, te preparate za stabilizaciju i obnavljanje flore rodnice.

Mylife

06.02.2011. 21:15

Poštovanje! Imam par jednostavnih pitanja: 1. Pijem antibiotik Klavocin od 1g te kontracepcijske pilule Yasmin. Primjetila sam vaginalnu gljivičnu infekciju ovaj vikend te praktički putem interneta saznala o čemu se radi. Pitanje- da li moram odmah prestati piti antibiotik (danas je osmi dan, od deset)? 2. Mogu li se neke kreme ili drugi lijekovi protiv Candide dobiti u ordinaciji opće medicine ili direktnim odlaskom u apoteku, s obzirom na to da za čekanje na pregled kod ginekologa sad nema vremena (čeka se i do 14 dana)? 3. Dosta sam čitala o tome kako je ovo zna biti dugotrajna i uporna infekcija- jeli to baš uvijek tako ili ima slučajeva da dođe, ode i nikad se ne vrati?
Hvala najljepša!

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.02.2011. 12:50

Poštovana, kod Vas se radi o gljivičnoj upali, koja se pojavila zbog uzimanja antibiotske terapije.
Ne morate prekidati terapiju antibioticima.
Savjetujem za prvu pomoć Canesen 3/Canesten combi , vaginalete kroz 3 večeri a sa kremom mazanje izvana 2x dnevno 4-5 dana Vas i partnera.
Nakon toga preparate za normalizaciju flore rodnice.

marija000

22.02.2011. 15:50

postovani doktore imala sam candidu sve mi je na ginekoloskom pregledu bilo ok,osim sto sam imala bjelkasti iscjedak i doktorica mi je rekla da prestanem jesti slatko i da puno jogurta pijem,u braku sam i zanima me dali mogu imati djecu ako sam imala candidu?unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.02.2011. 22:11

Poštovana, kandida nema veze sa trudnoćom ili sa ostvarivanjem trudnoće. U trudnoći je kadida jako česta zbog promjene PH-a rodnice u trudnoći.
Nije patogena i ne djeluje negativno na razvoj ploda.

Nikolaaa

24.02.2011. 00:01

Postovani doktore,
Imao sam problema sa gnojevom anginom i imao sam temp 40,3 primao sam 7 penicilina i posle druge injekcije mene je poceo da pece glans dok mokrim ,ubrzo posle toga mi je leva strana glansa skroz crvena,dok je desna normalna ,sta da radim,da nije to reakcija od injekcija? Unapred zahvalan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.02.2011. 09:00

Poštovani, nije reakcija od injekcija veće je vjerovatno balanitis uzrokovan gljivicom. Mažite izvana antimikotskom kremom te na usta pijte antimikotike ukoliko je nužno.

Nikolaaa

24.02.2011. 18:56

Postovani ,
Moze biti to,sada me je prestalo peckanje,vec samo osecam svrab po nekada...ali koliko vidim povlaci se polako.Mozete li mi predloziti neki antimikotik,jer mi je stvarno neprijatno da odem kod lekara ,decko sam ,imam 16god,znam ja da je sve to normalno ,ali sta da radim sad .... unapred zahvalan

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.02.2011. 00:11

Poštovani, mogu premda vidim da mi se javljate na ekavici i ne znam da li su ti preparati registrirani u Vašoj zemlji. No recimo, možete se mazati izvana Canestenom 3x dnevno ili Plimycol ili Rojazol kremom. To će Vam biti dovoljno pod predpostavkom da su ti preparati na Vašem tržištu.

Jenny_05

25.02.2011. 00:11

Ovako imam problem, neznm gdje bih g trebala tocno postaviti, pa cu napraviti ovdje jer je mozda povezano..Oko 4 mjeseca pijem kontracepciju Yaz i sad neznam da li to ima kakve veze, a ginekologica mi je rekle da nema i potpuno sam informirana o tome sto je candida..znaci prvi put sam je dobila..koristila sam vaginalete, popila difuclan kao i moj partner... ali kao da se nije potpuno povukla..ne svrbi niti slicno, ali kao da je jos upaljeno, kao neki bijeli baloncici upaljeni..ali ne brine me ni to toliko koliko da sam u tom nekom periodu apsolutno izgubila zelju za seksom, a inace sam bila seksualno aktivana s partnerom normalno.. sada trenutno kao da to "dole" nije vise moje ne osjecam nikakvu potrebu i uzbudjenje, a kada partner zeli uci u mene jako me boli, kao da se cijela grcim i neugodno je, a kad sam probala dozivjeti orgazam-nemoguca misija!! nemam pojma sta se desava..zelim, ali tijelo mi ne dopusta????a proteklih mjeseci sam osjecala konstantno grcenje , stiskanje rodnice same od sebe kao pri svrsavanju???koje me jako smetalo..zao mi je ako ne spada pod topic , ali molim vas odgovor, jer neznam stvarno sta se desava..inace imam svoju ginekologicu, koja je apsolutno losa :/ hvalaaaa

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.02.2011. 10:05

Poštovana, kao prvo uz uzimanjem kontraceptivnih pilula smanjen je libido i želja za odnosima.
Kao drugo još imate simptome upale, koji svakako potenciraju gore navedenu stvar.
Moj savjet je do kraja izliječiti upalu u ginekološkom sustavu.

Nikolaaa

25.02.2011. 13:35

Postovani ,hvala vam puno ,otisao sam do apoteke i trazio neki antimikotik ,dali su mi Nystatin mast,pa cu videti kako ce i sta ce biti...Hvala vam puno,puno pozdrava .

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.02.2011. 21:56

Poštovani može i Nistatin.

Ilma

02.03.2011. 17:30

Postovani
U petom sam mesecu trudnoce. Vec dva meseca ne mogu imati odnose.Na ginekoloskom pregledu koji sam uradila cim sam dobila te bolove doktorka mi je kazala da mi je sluzokoza natekla i prepisala mi Fluomizin vaginalete,jer je i sekret dosta povecan, i nistatin mast protiv svraba koji je nepodnosljiv...Nijedno mi od toga nije pomoglo.Danas, dva meseca kasnije i dalje ne mogu imati odnose.Pre nedelju dana sam radila briseve(vaginalni i cervikalni)Nista nije pronadjeno osim gljivicnog oboljenja Candide ,dok druge patogene klice nisu pronadjene. Otisla sam kod doktorke opet uradila pregled ,rekla je da sluzokoza je i dalje otecena i da nezna sta je misli da je materica dosta osetljiva jer sam trudnica.Prepisala mi je Gino Daktanol vaginatorije,mada ni one nemaju efekta.Ves mi se i dalje prlja a ja neznam vise sta da radim.Moram napomenuti i to da je supru i sebe proverio i da je sve u najboljem redu...Molim vas pomozite mi

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.03.2011. 12:11

Poštovana, pripazite na prehranu, izbacite slatko iz prehrane , jedite hranu sa probioticima, i liječenje treba provesti barem kroz dva tjedna.
Nažalost terapija na usta se ne preporuča zbog trudnoće.

nanokuku

04.03.2011. 15:35

imam pitanje... vazano uz ponavljne gljivične infekcije.. već mi je toga stvarno dosta i konstantno se vraćaju, nisam pije imala nekih problema s tim osim nakon veće doze antibiotika ili u trudnoći, moj ginekolog mi je prvo dao canesten pa sam nakon toga dobila medazol i diflucan od 150 mg i za tjedan dana ponovno 150 mg i bilo je sve ok do nije dosla menstruacija i sad nakon menstruacije kao da se sve vratilo, ne znam zašto? već sam tri puta bila kod ginekologa u zadnjih 4-5 mj, papa je uredna, i ne znam s čim da sad probam... imam 25 godina...
ginekolog je reko da to nije strašno ništa al me sad već to užasno smeta i treba mi trajno rješenje! sad

teagorica

04.03.2011. 15:36

Poštovani,
danas sam dobila rojazol vaginalete zbog bijelog iscjetka. Nedavno sam imala alergijsku reakciju za koju su doktori pretpostavili da je izazvala escherichia coli,za koju još uvijek pijem lijekove,trenutno na zadnjoj tabli Ninura. Isto tako loši mokraćni nalazi su pokazali da imam akutnu upalu bubrega. Mene ništa ne svrbi,ni ne peče. Iscjedak je sirast i dobila sam Rojazol i Plymicol.Doktor mi je savjetovao da se i partner maže. Partner je stalan i ne prakticiramo seks bez kondoma,dakle je li moguć spolni odnos nakon terapije rojazola,i je li problem da on to kasnije počne koristiti tj.mazati jer trenutno je na putu i dolazi za tjedan dana,a ja terapiju počinjem večeras. I mora li se on testirati na te gljivice,i mogu li se one uopće prenijeti preko kondoma?

unaprijed Vam hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.03.2011. 23:41

Poštovana, kad Vam se partner vrati svakako je uputno da se maže 2-3x dnevno kroz 5 dana. Gljivice ste dobili nakon pojačane antibiotske terapije.

nanokuku

07.03.2011. 15:15

Poštovani doktore, molila bih vas za pomoć, imam učestalo ponavljane gljivične infekcije unazad pola godine, papa test uredan, jedan nalaz je pokazao gardranelu što je liječeno medazolom, nakon toga se pojavila candida pa sam dobila diflucan 150 mg dvije kutije, sada nakon menstruacije sve se vratilo, imam nekakav čudan pritisak u stomaku i kao da me unutra sve smeta, ne znam više što da radim, suprug nije koristio nikavu terapiju, nema nikavih simptoma, da li svejedno postoji mogućnost da mi se to vraća od njega, imunitet mi je uredu pijem i vitamin c preventive radi, mnogo jogurta, izbjegavam šečere, ali je to još uvijek tu... Molim vas pomoć, treba mi trajno rješenje!!! Prije nisam imala problema s tim, osim za vrijeme trudnoće i sad unazad 6-7 mjeseci... Imam 25 godina..
Unaprijed zahvalna!!!!!!!!!!!!!