Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanje za ginekologa


Autor Poruka

sluzbeno

20.01.2019. 11:45

Poštovani,
Već drugi put mi izlazi bubuljica kod leve velike usmine. Na početku je malo zagnojena, tvrda i bolna i posle par dana sama od sebe prođe.
Da li je normalno da na tom mestu izlaze bubuljice? Zabrinuta sam.
Da napomenem da nisam seksualno aktivna.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

20.01.2019. 21:20

Poštovana, najvjerojatnije se radi o upali korijena dlake. Nema razloga za brigu.

sanidica

23.01.2019. 13:20

Postovani, da li smijem da koristim kremu Venogel za vene na nogama ukoliko radimo na bebi i planiram trudnocu ? Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

23.01.2019. 16:00

Poštovana, slobodno je možete koristiti.

Anastasija543

24.01.2019. 20:30

Postovani posle uradjenih hormonskih analiza, utvrdjen je PCOS i prepisane diane, e sad ja sam na kraju druge kutije(4tablete do kraja), nemam mucnine glavobolje gojenje kao sto sam imala pre godinu dana kad sam pila daylette, ali od ovih tableta imam jedan problem a to su potkozne bubuljice, na licu izadje jedna,dve u toku jedne kutije ali na ledjima je katastrofa stanje. Nisam imala ne bolne bubuljice dok nisam krenula sa tabletama. Da li mislite da to moze zato sto mi ne odgovaraju? Menstruacija posle prve kutije je bila bolna jako, nista mi nisu pomogle sto se tice smanjenja bolova ali je bila manjeg obima, sto se tice lica i dlakavosti nema promena(osim tih par dodatnih bubuljica) ali to je valja u redu jer sam tek na drugoj kutiji. Sad me zanima, pre 3 dana mi se pojavio bol i treperenje u jajnicima koji je najgori u sedećem polozaju, nije konstantan ali kad rukom pritisnem na mestu jajnika osecam bol, da li to treba da me zabrine? Sto se tice doktorice rekla je 6 meseci terapije diana i onda prelazimo na neke slabije

Ivo Balenović, dr. med.

24.01.2019. 21:45

Poštovana, uobičajeno trajanje terapije je 6 mjeseci, a zatim se prelazi na druge kontraceptive. Ukoliko smatrate da su vam simptomi posljedica sadašnje terapije, možete već u idućem ciklusu probati s drugim kontraceptivima.

Ichbin

25.01.2019. 13:30

Postovani doktore, vec godinu dana kako uzimam yasmin. Inace imam fibrocisticne dojke. Prvi ginekolog mi je rekao da nikako ne smijem uzimati kontracepcijske, dok je drugi rekao da mogu ali da se redovno kontorlisem. Vec 7.8 mjeseci kako se pokusacam naruciti za ultrazvuk i nikako ne uspijevam, pa cu to urafiti privatno. Zadnji ultrazvuk je pokazao nekoliko velikih cisti s gustim sadrzajem i nekoliko mikrocisti. Povremeno osjrtim ostar bol u dojci koji brzo prodje. Imam li razloga za brigu?

Ivo Balenović, dr. med.

25.01.2019. 21:10

Poštovana, prema navedenom nema razloga za brigu, ali trebate se redovno kontrolirati.

Anuška 27

27.01.2019. 20:20

Poštovani,24.01 laparoskopski mi je odstranjen lijevi jajovod zbog vanmaternicna trudnoće.. drugi dan sam malo krvarila te nakon toga više ništa.. danas sam počela obilno krvariti,urednog sam tlaka,povremeno imam vrtoglavice sada te me zanima koliko je normalno krvarenje a kada je znak za uzbunu,te dali je moguće da je već nastupila menstruacija?

Ivo Balenović, dr. med.

28.01.2019. 15:05

Poštovana, menstruacija nije mogla još nastupiti. Krvarenje se javilo zbog toga što se ljušti sluznica maternice koja je bila pripremljena za trudnoću. Ukoliko bi počeli krvariti u ugrušcima javite se liječniku.

Anuška 27

31.01.2019. 15:50

Poštovani..bila sam hospitalizirana zbog krvarenja,nije bilo u ugruscima,ali je bilo jako obilno,endometrij mi je bio 4mm,nije ni bio zadebljan,krvarenje je sada stalo uz terapiju estrofena 2mg 1put na dan..pošto je od samog početka bio neobičan slucaj to sve i ovo krvarenje koje smatraju menstruacijom vodi me više doktora..jedan je rekao 7dana estrofena i gotovo dok mi je drugi rekao da bi bilo dobro tjedan dana estrofena te nakon toga još tjedan dana neke tablete da se endometrij opet oljusti i da nastupi menstruacija,sad sam totalno zbunjena i neznam koga slušati..ista bolnica a toliko različitih mišljenja..

Ivo Balenović, dr. med.

01.02.2019. 10:10

Dobro bi bilo nakon estrofema uzeti duphaston u drugoj fazi ciklusa. Tom terapijom se 'imitira' fiziološki menstruacijski ciklus. Na estrofem će krvarenje stati, a nakon duphastona će nastupiti menstruacija.

Ichbin

01.02.2019. 10:10

Postovani.
Oko 23h sam popila 8 tableru yasmina oko 01:10 sam imala proljev. Za svaki slucaj sam uzela jos jednu tabletu. To je bilo oko 01:20 i sat vremena poslije toga sam opet imala proljev ali nesto jaci i nisam opet uzela tabletu, mozda se prva i apsorbovala. U srijedu sam imala nezasticen odnos sa ejakulacijom. Treba lo mi dodatna zastita ili se tableta ipak aprobovala?

Ivo Balenović, dr. med.

01.02.2019. 11:15

Poštovana, tableta se apsorbirala, a obzirom da se radilo o 8. tableti, zaštita ne bi bila smanjena niti da je tableta propuštena.

Anuška 27

01.02.2019. 15:20

Hvala Vam na odgovoru..naime zanima me još jedno,odlučili su sada još 2dana da pijem estrofen (sveukupno 7dana)a nakon toga ništa više,pričekati da sve dođe u normalu i rečeno mi je da bi sljedeće krvarenje moglo biti obilno,te me zanima ako se sad endometrij zadeblja na estrofenu i sljedeće krvarenje bude obilno,dal postoji mogućnost da ću morati na kiretažu?

Ivo Balenović, dr. med.

02.02.2019. 11:35

Kiretaža neće biti potrebna.

sanidica

04.02.2019. 21:20

Postovabi doktore, kasni mi mesecnica uradila sam test i pozivitivan je. Inace osecam se jako malaksalo,umorna, imam mucninu ujutru, povremeno i nesvesticu. Zivim i radim u inozemstvu,moj posao je da Radim u prodavnici gde sam na nogama bez prrstanka 7h. Da li to moze biti problem u prvom trimestru, da li ako ppdognem teze pakete 7,8kg takodje moze biti problem ? Ja bih najradije uzela bolovanje jer ss ne osecam najbolje a na zalost nemam pravs sesti na poslu i odmoriti. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

05.02.2019. 15:00

Poštovana, dugotrajno stajanje i podizanje tereta neće direktno utjecati na trudnoću, ali bolje je izbjegavati opterećenja. Vaš liječnik Vam može otvoriti bolovanje.

sluzbeno

05.02.2019. 17:45

Poštovani,
Poslednju menstruaciju sam imala 13.01. dobijam na 25-27 dana. Pre menstruacije 5-6 dana me bole grudi, međutim ovaj put grudi mi nisu bolne. Ne znam šta bi mogao da bude uzrok tome?:
Samo bih da napomenem da ponekad osetim tup bol u jajnicima i donjem delu stomaka.
I još nešto, imam pojačanu potrebu za sexom!?
Nisam sexalno aktivna.
Možda će zvučati smešno ako kažem da sam zabrinuta.
Hvala na odgovoru.

martap

05.02.2019. 22:25

Poštovani,
Prije dva mjeseca imala sam gljivičnu infekciju. Lječila sam je vaginaletama Canesten i kremom za vanjsku primjenu. Isto tako i partner. Meni se je povuklo, ali njemu nije. Nakon nekog vremena i njemu je prošlo te smo imali odnos. Međutim, za par dana opet se javljaju gljivice i kod mene i kod njega. Opet smo koristili kremu i ja vaginalete, čak i nakon toga i lactogyn vaginalete. I to je prošlo, te nismo imali odnos posljednjih mjesec dana. Jučer smo probali, ali osjećam neizdrživu bol pri ulasku u rodnicu i sve unutra. Bol je kao da mi netko para sve iznutra. Radila sam papa test prije cetiri mjeseca, sve uredno. Krv isto tako. Menstruacija redovna. Možete li mi pomoći?
Hvala unaprijed!