Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hemoroidi - postoperativno


Autor Poruka

dinko

20.05.2002. 17:23

Imam 46 godina.Prije dva mjeseca ambulantno sam operirao hemoroide , na preporuku specijalista proktologa.

Postioperativni pregledi pokazuju uredan oporavak.

Promijenio sam način ishrane (veći obroci ujutro i rano poslijepodne , manji popodne ili navečer , puno više voća , juha , vlaknastih tvari...)
Za reguliranje stolice poslije operacije uzimao sam - i nastavio uzimati - mineralnu vodu "Donat Mg" , koja vrlo dobro djeluje - imam svakodnevnu urednu stolicu (prije toga nikad u životu !).

Pitanja su vjerojatno karakteristična za psihologiju "oporavljenih" pacijenata u mom položaju:

a) kako se "odreći" mineralne vode ,odnosno pomoćnog sredstva (pošto vjerojatno nije dobro nastaviti je uzimati do kraja života) , i što učiniti da to ne naruši teško postignutu ravnotežu probave ?

b) kakve su šanse (makar statističke) da se problemi s hemoroidima ponove ? Ako postoje , mislim da bih to trebao znati i racionalno se pripremiti za moguće scenarije

Obzirom na to da sam pregledao odgovore na ovom site-u uvjeren sam u konkretan , a ne uopćen odgovor , na kojem unaprijed zahvaljujem.

Doc.dr.sc. Žarko Babić

11.07.2002. 22:01

Nastavite s terapijom kao i do sada i dako do kraja života, a ako ne budete onda će problemio doći ponovno(hemoproidi su skloni recuduvu). Doc.dr.sc. Žarko Babić