Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pomoć!


Autor Poruka

Maja

19.02.2002. 10:32

U 5 sam tjednu trudnoće i imam gadan problem sa žgaravicom. Naime, bilo što da pojedem i bilo kakav sok da popijem, žgaravica postane toliko nesnošljiva da imam osjećaj da će mi utroba izgoriti. Gastal pomogne na sat dva, peptorani mi više ne pomažu...MOLIM VAS, savjetujte mi šta da radim i kako da ovo barem ublažim ako ne i "izliječim". (I inače sam prije trudnoće imala problema sa kiselinom, ali nikad ovako).
Unaprijed zahvalna.

dr. sc. Neven Ljubičić

20.02.2002. 21:08

Vi ste u vrlo osjetljivom razdoblju trudnoće tako da nekontrolirana primjena različitih lijekova i preparata može biti štetna za čedo. Obzirom da se radi o simptomima vraćanja sadržaja u jednjak i posljedične upale sa simptomima, osnovni odabir terapije bio bi promjena prehrambenih navika uz podizanje uzglavlja te kontinuirana terapija lijekovima koje navodite, u kombinaciji. Posavjetujte se s Vašim liječnikom o dozama i mogućim neželjenim učincima.