Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.07.2012. 17:30
Poštavana izgled i trajanje menstruacije nije normalno. Svakako savjetujem da napravite od 3. do 5. dana ciklusa spolne hormone, također i ca 125 tumorski biljeg. Također savjetujem uzv pregled neposredno u vrijeme ovulacije da se uvidi vodeći folikul i debljina sluznice maternice. O tome svakako ovisi mogućnost trudnoće kao i aktivnost eventualne endometrioze.
|
Milena G
|
27.07.2012. 21:35
Hvala vam puno doktore na vasem odgovoru. Potvrdio je sve moje sumnje. Inace trazila sam uputnicu za analizu krvi na tumor markere, ali eto moj ginekolog nije je htio dati, jer kaze nema potrebnih simptoma za to.
Hvala vam jos jednom
|
|
27.07.2012. 22:20
Molim.
|
bubena1510
|
04.08.2012. 20:25
Poštovani dr. Šakoronja,
10 mjeseci pokušavam ostati trudna uz ciljane odose. Nalaz spermiograma mog muža je u redu. Kod mene ciklusi traju od 25-27 dana.
Ovulacija je prema mjerenju BT i LH trakicama između 12 - 13 DC. Mjerenje na 9DC endometrij 7,5 mm, vodeći folikul 15 mm.
UZV, papa, brisevi uredni (izliječena ureaplasma).
Hormoni 4DC: FSH 8,2 IU/L (ref. 1,8-9,4), LH 4,5 IU/L (ref.0,8-10,4), prolaktin 359 mlU/L (ref. 8,1-597), Testosteron 2,0 nmol/L(ref. 0,4-2,74)
Progesteron 21 DC (9 dana nakon ovulacije) 43,7nmol/L.
Menstruacije nisu obilne, umjerena bolnost 1. dan menstruacije, trajanje 3- 4 dana uz eventualno spotting 5. dan, 1-2 dana prije početka menstruacije pojavljuje se svjetlo smeđi iscjedak kao najava mesnstruacije.
S obzirom na navedeno molim Vaše mišljenje da li gore navedena hormonska slika i ostali pokazatelji upućuju na neki problem koji bi trebalo liječiti , odnosno koji je Vaš savjet, s obzirom da do željene trudnoće ne dolazi.
Unaprijed hvala,
Lp,
|
|
04.08.2012. 21:00
Poštovana, od obrade vam fali, hormoni štitnjače, 3d UZV maternice i materišta, zatim svakako najvažnije prohodnost jajovoda.
Zatim AMH, inhibin B, OGTT test,
Ako su svi nalazi zadovoljavajući i uredni, savjetujem indukciju uz Klomifen uz UZV folikulometriju i eventualnu inseminaciju.
|
bubena1510
|
04.08.2012. 22:10
Postovani, hvala na brzom odgovoru, molila bi samo jos informaciju da li su prema Vasem misljenju pokazatelji koji su vec ispitani u redu odnodno s obzirom da imam 29 godina da li je vrijednost FSH povisena? Hvala
|
|
04.08.2012. 23:10
Fsh mi se čini u redu. Amh i inhibin b bit će bolji pokazatelji.
|
bjonda888
|
10.08.2012. 17:35
Poštovani,
Zadnju menstruaciju imala sam 24.6. Tjedan dana nakon imala sam upalu mjehura koju sam lijecila cefalin tabletama.
5.7. obavila sam ginekoloski pregled; nalaz papa testa uredan, ali je ultrazvukom utvrdeno da imam mikrocistican lijevi jajnik. Ginekolog me uputio da zbog toga imam neredovite cikluse koji su se bili ustalili pa su zadnja dva ciklusa trajala po 26 dana, ali od 24.6. jos uvijek nisam dobila menstruaciju (znaci od zadnje M je proslo 45 dana)
Imala sam spolne odnose (metoda prekinutog snosaja), napravila sam test za trudnocu 1.8. i bio je negativan, jucer sam opet ponovila test i opet je bio negativan.
Jucer mi se pojavio smedi iscjedak, nema krvarenja. Pod velikim sam stresom.
Htjela bi misljenje ako ipak postoji mogucnost trudnoce, nekog poremećaja ili bolesti.
Unaprijed hvala.
|
|
10.08.2012. 19:20
Poštovana, ne radi se nikako o trudnoći. Vjerovatno se radi kao što ste i sami rekli o mikrocističnim jajnicima i posljedičnom amenorejom. Svakako savjetujem da napravite spolne hormone.
|
majicap24
|
11.08.2012. 22:25
Poštovani, imam obilne i bolne menstruacije. Prošla menstruacija bila mi je 9.7.2012. sada mi kasni već 2 dana.. primjećujem neki smeđi iscjedak na gačicama a inače nikad nisam imala smeđi iscjedak, večinom mi je taj iscjedak žučkasto bijeli.. osječam napetost u grudima i rijetko kad osječam lagane molove u donjem dijelu trbuha.. zanima me dali imam razloga za brigu, tj. zanima me dali postoji mogućnost da sam trudna ?? UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!
|
|
12.08.2012. 12:25
Najvjerovatnije se radi o predznaku nadolazeće menstruacije. Ako ista ne nastupi napravite test, koji će biti vjerodostojan.
|
bumblica007
|
23.08.2012. 22:10
Poštovani,
prije četiri dana imala sam nezaštićeni spolni odnos sa prekinutim snošajem.Od tada mi se pojavio smeđi iscjedak koji još nije prestao,štoviše još se pojavio u većim količinama.Menstruaciju bi inače trebala dobiti oko 9.9 (plus minus tri dana).Je li moguće da sam pokupila neku infekciju ili je to zbog hormona (jer mi se taj smeđi iscjedak nije pojavio prvi puta,ali je prvi puta da traje tako dugo i u tolikim količinama.Unaprijed hvala,
|
|
24.08.2012. 08:30
Vjerivatno se radi o periovulacijskom krvarenju odnosno iscjetku. Ne brinite.
|
bumblica007
|
29.08.2012. 18:20
Poštovani,
smeđi iscjedak se više ne izlučuje. Ali sad imam novi problem! Već dva dana imam jak svrbež na spolnom organu. Jako me svrbi, crvenilo se pojavilo i kad idem piškit onda me peče! Pomozite!
|
|
29.08.2012. 22:10
Probajte sa Canesten kremom i vaginaletama.
|
MS0711
|
15.09.2012. 17:45
dobar dan, imam jedan problem, zadnja menstruacija mi je trajala od 29.08. do 04.09. i sve je bilo u redu do prije 3 dana, onda su poceli jaki bolovi u donjem dijelu trbuha, i taj dan poceo mi je curit tamni i to jako tamni smedi iscjedak, a od jucer navecer pocelo je krvarenje, Molim Vas pomagajte, neznam sta se desava!!!
|
|
15.09.2012. 18:55
Poštovana, može se raditi o cisti, upali jajnika itd. Svakako savjetujem pregled i UZV.
|
zlatica5
|
18.09.2012. 21:25
Poštovani,
Imam redovite mjesečnice, ciklus 25-26 dana.Posljednja 4 mjeseca primjećujem prije mjesečnice smeđi iscjedak koji se obično javi 4-5 dana prije mjesečnice, i nije obilan,obično traje par sati ali s obzirom da ranije nisam imala nikada takvih smetnji, zanima me da li je to nešto zabrinjavajuće.
Unaprijed zahvaljujem.
|
|
19.09.2012. 21:45
Poštovana, radi se o oslabljenoj funkciji žutog tijela neposredno prije menstruacije.
Ne trebate biti zabrinuti.
|
Lolica144
|
30.09.2012. 22:55
Postovani, 28.9.12.bila sam na kirurskoj operaciji, radjenoj u lokalnoj anesteziji, pijem Qlaira pilule, u nedjelju 7.10. bi trebala dobiti menstruaciju a meni se danas pojavio roskasto sukrvav iscjedak... mozete li mi objasniti sto je to?? Unaprijed hvaala
|