Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


smedji iscjedak?


Autor Poruka

dance20

20.12.2011. 11:00

Poštovani,

Hvala Vam puno na odgovoru!

Lijep pozdrav.

tinap

19.01.2012. 22:45

Postovani,
naime,menstruacija mi je zavrsila 14.01.2012.(imam odnos s istim parnerom pri kojem se ne stitimo,ali uvijek pazimo na nezeljene stvari,da li se mogla dogodit neka ozljedica ili sl.,odnos smo imali 14.01. i 15.01),15.01.se nije nista dogadalo,dok se 16.01.poceo pojavljivati roskasti iscjedak(skroz malo),to se nastavilo do 19.01.dok se 19.01.pojavio crveni do smedi iscjedak,to me zabrinjava,unaprijed hvala na odgovoru?!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2012. 10:45

Poštovana, ovako mi je teško odgovoriti na vaše pitanje bez pregleda. Možete krvariti zbog laceracija u rodnici, ranice na vratu maternice, upale,ciste na jajniku.itd.
Savjetujem ginekološki pregled.

Monroe

26.01.2012. 10:25

Poštovani,
obratila sam Vam se 26.11.2011. sa problemom smeđeg iscjedka. Navela sam i nalaz ultrazvuka te ste rekli da je uredan.
Moj problem i dalje traje. U prosincu sam dobila mjesečnicu , na početku mjeseca te sam već 12.12. bila kod novog ginekologa koji mi je rekao da su to sve samo gljivice i propisao mi Rojazol vaginalete, te napravio Papa test koji je bio uredan.
Nakon vaginaleta ta sukrvica je prestala, i vratio se normalan iscjedak, međitim već od 8.1. ponovno mi ide sukrvica, jedan dan slabije pa onda malo jače i vidi se blagi izlijev krvi. I tako stanje stalno traje... Koji je uzrok toga?
Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.01.2012. 21:40

Poštovana, svakako nisu gljivice uzrok smeđeg iscjetka. Isti može biti hormonski uvjetovan, ili od "ranice" na vratu maternice ili laceracija u rodnici, cista, polipa, mioma, upale vrata maternice. Ako je sve to isključeno kao mogući uzrok, savjetujem uzimanje kontraceptiva ili gestagenih preparata. Ne znam kako da Vam pomognem na ovaj način, ako prilikom pregleda i PAPA testa te UZV-a nije nađeno ništa što bi taj iscjedak uzrokovalo.
Vjerovatno se radi o neurednog disfunkcijskom krvarenju te isti treba tretirati hormonalnom terapijom.

Isabel A.

27.01.2012. 12:10

Poštovani,

prilikom mog zadnjeg odnosa s partnerom, pukao nam je kondom. Na sreću, on je ejakulirao vani i s obzirom da je vrijeme odnosa bilo u rizično doba mjeseca, popila sam pilulu za dan poslije (Logest 5 + 5). To mi je bio prvi mjesec što ne pijem pilule nakon otprilike 4 godine.
Od tada sam imala dvije normalne menstruacije i jednu slabiju. Javljam Vam se jer sam sada ponovo dobila znatno slabiju menstruaciju koja je više smeđi iscjedak nego krvarenje.
S obzirom da je zadnji rizičan odnos bio skoro pa ne rizičan i u medjuvremenu su došle 2 obilne menstruacije, pretpostavit ću da nisam već 4 mjeseca trudna, a da nisam primjetila. Zadnji ginekološki pregled mi je bio netom prije prestanka pijenja pilula dakle pred oko 4 mjeseca i radila sam kompletni pregled i jedino što mi je prepisano su neke vaginalete i ginekologica je rekla da je to ništa zabrinjavajuće tako da mi ne pada na pamet zašto bi sad odjednom imala slabe menstruacije.
Je li moguće da to moje tijelo još uvijek reagira na prestanak pijenja pilula i na pilulu za dan poslije? Trebam li se brinuti?

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.01.2012. 21:25

Poštovana, ne mislim da se trebate brinuti. Neki put su menstruacije skroz blage, ali je važno u tome da se ritmičnost (redovitost)menstrualnih krvarenja ne poremeti.

AngelinaK

03.02.2012. 23:40

Pozdrav!

Imam jedno pitanje. Naime, zadnja menstruacija počela mi je 21.01, a završila 27.01. Duže vrijeme imam problema s iscjedkom, ali prije tri dana primjetila sam da on vise nije proziran već crvenkast. Isprva se nisam previše obazirala, nego sam pričekala da vidim kako će se situacije dalje odvijati. Nekada je bilo takvog iscjedka, nekada ne. Danas ujutro nisam primjetila ništa, ali u školi sam je zato bilo i to podosta. dok sam došla doma, odmah sam išla na WC na dnevnom ulošku bila je to poveća mrljica kao da imam menstruaciju. Tokom dana ništa tako veliko, nego samo kao obris. Nikada nisam stupila u spolni odnos, tako da se situacije ne može povezati s tim. Za iscjedak sam se obratila ginekologinji koja mi je dala da mažem Plimycol kremu, međutim nije bilo velike koristi. Nekada me zna uhvatiti kao nekakav grč u području ovarija. Mogu li to povezati s tim? Svakako ću se javiti svojoj liječnici, ali htjela bih čuti i Vaše mišljenje.

Unaprijed hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.02.2012. 14:20

Poštovana, radi se o periovulacijskom krvarenju, kroz par dana sredinom ciklusa. Ne brinite.

senchyy

01.03.2012. 20:30

Postovani ja trebam dobit sutra ali danas sam primjetila smedji iscjedak bez traga od krvi...zanima me dali je moguce da je to lazna menstruacija,imala sam dva folikula koji su vjerovatno pukli da li postoji mogucnost da je doslo do trudnoce

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.03.2012. 21:55

Poštovana, pričekajte još koji dan da se vidi hoće li krenuti prava menstruacija. Napravite test na trudnoću svakako.

senchyy

02.03.2012. 16:30

Danas sam uradila test i negativan je
ali mene zbunjuje ova menstruacija jutros je bilo obilno a danas sasvim malo skoro nikako i smedje nije ni nalik na menstruaciju...
ponovit cu sutra ujutro test pa cu vidjet jer bojim se da nije sta drugo opasnije
hvala

matereska

02.03.2012. 16:30

dobar dan doktore. imam 21 godinu, rodila sam prije 5,5mjeseci... dojim...mjesecnicu sam dobila odmah poslije poroda, samo mi svaki mjesec malo kasni... pojavio mi se neki smedji iscjedak sad poslije zadnje menge... i trajao je sigurno 5 dana.... jel to treba nesta znaciti ili ne? unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.03.2012. 21:05

Poštovana, neredovitost ciklusa i smeđi iscjedak posljedica je dojenja. Ne brinite.

jetam

06.03.2012. 00:50

Poštovani! pred prošli mjesec mi je menstruacija kasnila 10 dana ! a prošli mi je bila točna kao švicarski sat! bila sam kod ginekologa i reko mi je da je sve uredu i da mi je možda kasnila radi operacije koju sam imala prije 4 mjeseca (operirala čir) i dao mi je tablicu za mjerenje bazalne temperature pošto pokušavam zatrudnjetit! svaki dan sam mjerila bazalnu temperaturu i imala sam odnose kao je bila ovulacija! sad mi menstruacija kasni 3 dana imam smeđi iscjedak leđa me bole kao da bi trebala dobiti! inače me uvjek prije menstruacije i grudi bole sad ništa! nezam ni sama šta sad? unaprijed hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.03.2012. 11:00

Poštovana, kupite si trakice za dokaz ovulacije, to je puno bolji način. Normalno imajte planirane odnose u vrijeme plodnih dana. Ukoliko kroz par idućih ciklusa ne dođe do trudnoće, savjetujem da se krene sa laganom obradom.

Mala zvijezda

09.03.2012. 20:05

Poštovanje
Pila sam Logest 5 godina. Zadnju pilulu sam popila 1.7..Mjesec dana prije zadnje pilule bila sam na pregledu i sve je bilo u redu. Prije pilula sam imala redovite menstruacije (27, 28 dan), nikad nisam imala masnu kožu ni ostale probleme. Nakon pilula, dobila sam prištiće, prvi period ciklusa akne, drugi period više kao pubertetski prištići..No sve u normalnim nekim količinama. Kosa mi strahovito otpada...Međutim, lagano se sve smiruje zadnjih mjesec dana..Ono što me muči je smeđi iscjedak koji imam 14, 15 dan ciklusa i par dana prije menstruacije. I nakon pilula menstruaciju sam dobivala redovito, 27, 28 dan...sada mi kasni već tri dana, s time da sam jako napuhana u donjem dijelu trbuha, kao nikad dosad i ponekad imam laganu bol kao da ću dobiti, no jedino imam smeđi iscjedak, ovaj put obilniji nego inače. Htjela bi čuti Vaše mišljenje da li je moguće da je to zbog pilula? Trudna biti ne mogu. Već odavno mi je ginekolog rekao da treba nekad dugo vremena da se vrati na staro organizam što i sama predpostavljam.
Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.03.2012. 21:10

Poštovana, s obzirom na neuredna krvarenja, akne, ispadanje kose, sve mi sliči na policistične jajnike.
Svakako bih savjetovao barem UZV pregled sredinom ciklusa(dokaz ovulacije), premda bi najbolje bilo napraviti hormonalni status i hormone štitnjače.

Mala zvijezda

10.03.2012. 21:40

Zahvaljujem na brzom odgovoru.
Vadila sam ja horomone štitnjače iz drugih razloga, bili su potpuno u redu. UVZ sam napravila tijekom sredine ciklusa, u 7mjesecu pa je bilo sve ok. Mjesečnica mi kasni tek prvi put. Čitala sam po forumima da je bilo dosta slučajeva poput moga, nakon prestanka uzimanja pilula i u dugom vremenskom razdoblju a svi nalazi su u redu.
Samo još me zanima da li mislite da je to zbog pilula jer primjećujem da zadnjih mjesec dana mi kosa ne opada i akne se smiruju, imam ih samo kad imam dobit?

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Poštovana, da znamo zašto imate akne i ispada vam kosa savjetujem kao što sam rekao. Tijekom menstrualnog ciklusa, točnije 3.do 5. dan ciklusa napravite spolne hormone, a ako niste to u mogućnosti napraviti kao što sam rekao, napravite UZV sredinom ciklusa de se ustvrdi ovulirate li.