Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

Marina26

05.06.2018. 23:05

Poštovani,

Znam da ovo pitanje ne pripada ovdje ali ne znam gdje drugdje bih ga postavila. Naime, od 2015 godine sam se borila sa e coli u urinu te od kraja 2017 tj 12 mj do danas mi se vise nije pojavila. Probala sam masu antibiotika i nakon jednog ona se nije vise pojavila. Zanima me slijedece da li se ukoliko mi se ona vrati ta bakterija prenosi spolnim putem (ne analnim)?tadasnji partner kojeg sam imala nije imao problem nikada s tim a imala smo odnose bez kondoma s ja sambila na pilulama. Stoga mi nije jasno ukoliko se ne prenosi spolnim odnosom zasto doktori salju i partnera na pretrage? također da li je moguce se te bakterije do kraja rijesiti ili jednom kad je imas onda je imas zauvijek samo ona miruje. Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

06.06.2018. 10:10

Poštovana, E. colli je normalan stanovnik ljudskog probavnog trakta. Ona se može naći i u rodnici i u mokraćnim putevima. Kada se razmnoži iznad koncentracije od 10 na 5 izaziva upalu i potrebno je liječenje. Budući da je bakterija normalno prisutna na čovjeku, ona se ne smatra spolno prenosivom bolesti..

Ines91

13.06.2018. 17:35

Poštovani,vec sam vam pisala za svoj problem ureaplzme koji vucem 6 mjeseci..naime zadnji put je decku bris bio uredan a meni ne..popila sam antibiotik a i on ali samo sumamed..ja sam dobila uz to i hiramicin i dalacin kremu..odnose nismo imali uopce ..niti nakon antibiotika nismo imali uopce odnose ..nakon mjesec dana od antibiotika sam isla raditi kontrolni bris(cekam nalaze)...3 dana nakon brisa smo imali odnos s kondomom no medutim kondom je pukao skroz i to smo vidjeli tek kasnije..jasno mi je da je mogao tako decko opet pokupiti ureaplazmu od mene(sad kad dodu brisevi ako bude opet naravno i on ce trebati terapiju)..
Ali moje pitanje je...s obziron da menstruaciju trebam dobiti za 4-dana..odnos je bio prije 2 dana,danas sam na gacicama i na wc papiru primjetila rozkastu krv..nema je puno,pa se sad bojim sto bi to moglo biti???
Dali to ima kakvo veze s ureaplazmom mozda ako nije izljecena ili mozda s dolaskom menstruacije za 4-5 dana?
Inace ovih dana sam po jako velikim stresom i na momente imam pritisak u trbuhu i malo bolove kad da cu dobiti menstruaciju...
Unaprijed hvala
Lp

Ines91

13.06.2018. 17:35

S tim da napomenem da nije bilo ejakulacije u mene..nego izvan,te koristim gyno pro od aromare od zavrsetka antibiotske terapije..te sam takoder koristila lactogyn vaginalno 7 veceri,te oralno vec 5 tjedana i uz to immunosal i urotinkturu od petrovica..a inace je ureaplazma izolirana iz cerviksa..

Ivo Balenović, dr. med.

14.06.2018. 12:45

Poštovana, oskudno krvarenje prije menstruacije se može javiti u slučaju blažeg hormonskog disbalansa (kod slabije funkcije žutog tijela). Ono nije opasno i uglavnom ne zahtjeva terapiju.

tinajosipa

15.07.2018. 01:40

Postovani,
Nađena mi je ureaplasma I doktorica je meni I partneru dala Doksiciklin tablete dvanaest dana svakih dvanaest sati,naime ostalo nam je jos cetiri dana terapije I meni se dogada da me boli I samo pijenje vode,a kod konzumiranja hrane mi je jos gore,a me zanima da li prestati uzimati terapiju ili sto napraviti.I drugo pitanje,naime pijem yaz I zaboravila sam popiti osmu tabletu(nisam ju ni popila),a ostatak kutije sam nastavila piti uobicajeno,pa me zanima sto dalje napraviti,danas je petnaesti dan.
Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

15.07.2018. 15:25

Poštovana, nastavite s doksiciklinom do kraja, inače terapija nema smisla. Vjerojatno imate upalu grla. I kontraceptive nastavite uzimati uobičajeno do kraja kutije.

Jasmina jas

23.07.2018. 22:50

Poštovani

u brisevima mi je nađena ureplasma propisan mi je antibiotik azitromicin je li je on opasan primjetila sam da nakon prve tablete u predjelu srca dobila bolove?

Ivo Balenović, dr. med.

24.07.2018. 09:55

Poštovana, vrlo rijetka nuspojava azitromicina mogu biti palpitacije (osjećaj nepravilnog lupanja srca). Ukoliko imate takve smetnje javite se liječniku.

Ines91

09.08.2018. 23:00

Postovani;
Molim vas savjet..
Menstruaciju trebam dobiti sutra..
Prije 5 dana mi je lagano na papiru kada bih se obrisala ujutro i uvecer nakon male nuzde bio smedi iscjedak ali vrlo malo i to je trajalo 2 dana(znaci tada 7 dana prije menstruacije)..nakon toga sam otisla ma more..4 dana nije bilo iscjetka niti krvarenja..
Jucer sam imala odnos s deckom i tijekom odnosa sam primjetila krv(svijetliju)...nije je bilo puno..Odmah smo prestali mislivsi da je ocekivana menstruacija uranila 2 dana..
Nakon odnosa nisam vise krvarila (to je bilo jucer ..)takoder smo se i vratili s mora...znaci krvarenja nema..menstruacija bi trebala po kalendaru stici sutra..imam sve simptome..napuhnutost i kao da cu dobiti svaki cas ali za sada nista..
Da napomenem da smo se izljecili u 6 mjesecu od ureaplazme oboje koju smo otkrili 6 mjeseci prije...
Izljecena je antibioticima i brisevi su nam oboje uredni..takoder i brisevi na clamidiju i trichomonas i mycoplazmu su uredni bili ..znaci samo je bila ureaplazma pozitivna ali je izljecena..
Papa test zadnji sam radila 16.01.2018. I bio je potpuno uredan..kao i uzv..nakon toga sam uzv radila u 4 mjesecu jer me bolio jajnik i isto je bio uredan potpuno..
Imam li razlloga za brigu s obzirom na to krvarenje tijekom odnosa ili je to zbog ocekivane menstruacije i hormonske neravnoteze??
U strahu sam..
Unaprijed hvala
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2018. 10:10

Poštovana, nema razloga za brigu. Najvjerojatnije se radi o blagoj hormonskoj neravnoteži (žuto tijelo slabije luči progesteron) zbog čega dolazi do oskudnog krvarenja u drugoj fazi ciklusa.

Ines91

10.08.2018. 10:10

Zaboravih napomenuti da imam 27 godina i ciklusi su mi uredni(26-28 dana) te stalnog partnera vec 10 godina...
Nisam radala nikada..

Ines91

10.08.2018. 10:10

Samo da napomenem da su mi ciklusi uredni i traju 26-28 dana..jednom mi se isto tako desilo krvarenje ali 10 tak dana prije menstruacije prije nekih godinu dana..isto je odmah prestalo nakon odnosa i odmah sam isla ginekologu koji je rekao da se to postkoitalno krvarenje zna dogoditi i da pricekam menstruaciju i ako bi bila ok da zanemarim to..s tim da mi taj put nije radio uzv nego par mj poslije na redovnom pregledu..kasnije sam kao sto sam navela radila 2x papu i 3x puta uzv i bilo je sve ok..
S istim partnerom sam 10 godina..
Zasto dolazi do takvih krvarenja inace??
Uvijek se preplasim da je nesto lose...

Ivo Balenović, dr. med.

10.08.2018. 11:30

Postkoitalno krvarenje nastaje zbog mehaničkog oštećenja sluznice. Budući da vam je papa test u redu, nema razloga za brigu. Ponekad je moguće da dođe do oskudnog krvarenja prije menstruacije zbog slabijeg lučenja hormona žutog tijela. Zbog nedovoljne koncentracije hormona - progesterona dolazi do oskudnog krvarenja.

Ines91

10.08.2018. 14:30

Da papa je u 1 mjesecu ove godine bio uredan..ponovno idem na papu krajem godine..inace uvijek 1 godisnje radim papu i uvijek je uredan
Danas sam dobila mjesecnicu tako da je strah splasnuo..ocito mi se ciklus ovaj mjesec malo okrenuo pa sam se prepala zbog tog krvarenja tijekom odnosa..
Hvala vam puno..
Ugodan dan

Ivo Balenović, dr. med.

11.08.2018. 10:35

Nama na čemu.

Ines91

19.08.2018. 09:30

Postovabi..opet se javljam..
Pisala sam vam prije nekoliko dana
Naime jucer sam imala odnos s deckom nakon one menstruacije koja je bila mrvicu drugacija nego inace..dobila sam je taj isti dan a i pisala sam da sam bila krvarila nakon odnosa..
Jucer mi je znaci bio 9 dan ciklusa i po kalendaru kojeg imam za menstruaciju prvi dan plodnih dana..imala sam odnos s deckom i nakon odnosa sam isla na wc mokriti i nakon sto sam se obrisala na papiru je bio trag krvi onako svijetlije..
Naravno prepala sam se..
Poslije nije bilo krvi niti je ista curilo..znaci samo prilikom brisanja trag svijetlije krvi..da napomenem da me je i jucer bolio jajnik i bio pritisak ujutro onako kao da ovuliram.
Dali je moguce da je ta krv bila prije ovulacije??
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

20.08.2018. 18:25

Poštovana, to je najvjerojatnije bilo ovulacijsko krvarenje. Druga mogućnost je kontaktno krvarenje koje se može javiti nakon odnosa zbog oštećenja sluznice i uglavnom prestaje samo od sebe. Nema razloga za brigu.

Ines91

21.08.2018. 12:05

Dali je moguce da su se dani tako potrefili da vec 2 puta tokom odnosa prokrvarim..onda kada je trebala doci menstruacija i sada u prvim plodnim danima..

Malo se sad bojim imati odnos jer neznam dali je to normalno sada opet...
Citala sam za taj spotting ali dali je moguc 9 dan?
Napisali ste mi da je ono krvarenje prije menstruacije bilo zbog slabije funkcije zutog tijela a ovo se sada desilo poslije menstruacije odnosno na 9 dan ciklusa samo malo na wc papiru sto bi bilo ovulacijsko kao sto ste rekli..
Bojim se jer mi se sad to desilo zadnja dva puta kod odnosa..dali su se dani tako poklopili ili je u pitanju nesto drugo?
Inace ne krvarim tako i kao sto sam navela papu sam radila 16.01.18.,uzv isto .nakon toga uzv u 4 mj.18 i uredno je bilo sve..u 6 mjesecu sada sam radila i zadnji bris na ureaplazmu koji je bio negativan ...
Da je neka ranica ili nesto to bi se vidjelo na pregledu tijekom uzv ili brisa??
Oprostite na poduzem postu ali prepala sam se..
Dali da sada pustim pa vidim kako ce biti ili da idem ginekologu?
Treba li kakva terapija za to?
Inace sam pod stresom cesto...

Ivo Balenović, dr. med.

21.08.2018. 16:15

Teško je na to odgovoriti bez pregleda. Ukoliko je papa test bio uredan nema razloga za brigu. Ranica je mjesto iz kojeg može doći do kontaktnog krvarenja, ali dok je papa test u redu nema potreba za terapijom. Ranica je mjesto na vratu maternice (cerviksu) gdje zbog hormonskog utjecaja dolaze stanice koje se inače nalaze unutar cervikalnog kanala. Ranica sama po sebi nije patološka promjena, ali je to mjesto osjetljivije od ostalog baš zbog toga jer se tamo nalaze stanice kojima to nije prirodna sredina.

Nazad
1 ... 25 26 27 28 29 30 ... 35
Naprijed