Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Amebe


Autor Poruka

Vesna

24.05.2002. 11:49

Štovani,
Prije mjesec i pol dana, nakon duljeg perioda napuhanosti i problema
sa stolicom, provokacijom crijeva otkrivene su mi amebe vrste entamoeba histolytica. Popila sam terapiju Medazola (ili nešto slično), nakon čega sam nekoliko dana osjećala jaku mučninu dok nisam uvela drastične promjene u prehrani. Da li mi možete dati nekakve upute o načinu života (pehrana,higijena i sl) uz koji bi se što prije riješila navedenog parazita.
Možete li mi preporučiti stručnu literaturu ili stranicu na internetu?
Unaprijed se zahvaljujem,
Vesna

Doc.dr.sc. Žarko Babić

28.08.2002. 22:05

Pridržavajte se dijete koja se odnosi na svaku upalnu crijevnu bolest do formiranja stolice i negativnih mikrobioloških nalaza u stolici. To podrazumjeva izbjegavanje hrane s celulozom i obogaćenu neprobavljenim ostatcima. uzimajte dosta tekućine koja ne sadrži šećer. Možete u tom periodu također jesti prokuhano meso(piletina, junetina,bijela riba). Nakon izlječenja nema ograničenja u prehrani. Mučnina koju ste osjećali bila je vjerojatno zbog Medazola. Doc.dr.sc. Žarko Babić