Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trbušni problemi


Autor Poruka

Mladen

13.05.2002. 11:53

U zadnje vrijeme dosta često me peče u predjelu trbuha, ispod lijevog rebra, pa se to preseli u desni donji dio trbuha. Također me često puta probada s desne strane prepona, u visini mjehura, i to naročito kad ležim na leđima. Imao sam Helicob. pylori, prije godinu dana, i od tada imam dosta često vjetrove. Da li je to posljedica od bakterije ? Hrana koja mi je prije stvarala probleme, sada mogu normalno jesti, i nemam problema.

Damir

29.05.2002. 20:02

Imam tupe bolove u donjem dijelu trbuha, 4-5 cm ispod pupka, koji se pojasno sire prema ledjima. Dosada sam koristio mnostvo lijekova, pocev od lijekova protiv povisene kiseline, pa zatim protiv depresije, i nista mi nije pomoglo. Bolovi traju vec godinu dana, a stolica mi je redovna i uredna, nisam gubio na tezini. Ne znam sta da radim.

Doc.dr.sc. Žarko Babić

28.08.2002. 22:08

Potrebna je osnovna gastroenterološka obrada. Pitanje da li je eradiciran Helicobacter pylori. Potreban je nalaz ultrazvučnog pegleda trbuha, mikrobiološke obrade stolice itd. javite se gastroenterologu. Doc.dr.sc. Žarko Babić