Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cir jednjaka


Autor Poruka

Ivana

24.01.2002. 19:34

Postovani(a),
zabrinuta sam zbog brata kojem je prije 4 mj. dijagnosticiran ulcus oesophagus-a i hiatus hernia. Prvih mj. dana uzimao je Ulzol nakon cega je ponovljena gastroskopija gdje se pokazalo da ju ulcus zacijelio. Sada uzima Ulfamid. Prije dijagnosticiranog ulcusa nije imao izrazite simptome, a nakon uvodjenja terapije su se u potpunosti povukli. Buduci da se radi o mladjoj osobi (17 god), zanima me kakve su prognoze u vidu progresije bolesti s obzirom na pocetnu dijagnozu te sto bi jos od pretraga i eventualne terapije doslo u obzir?

Doc.dr.sc.Ž.Babić

25.01.2002. 14:01

Prognoza ovisi o ishodu liječenja. Obično je potrebno provodoti dugotrajniju terapiju inhibitorima protonske pumpe, te vršiti redovitte endoskopske kontrole. Ako su se tegobe povukle, a endoskopski nalaz popravio booesnik mse smatra izljećenim, pogotovo ako nema niti patohistologijskih promjrena u biopsijom uzetom materijalu u jednjaku. Doc.dr.sc. Ž.Babić