Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


crijeva


Autor Poruka

slavica

21.11.2001. 20:22

Vec duze vrijeme imam proljevkaste stolice sa osjecajem konstantnog pretakanja crijeva koje je toliko cujno da mi stvara neugodu u drustvu i na poslu, a ujedno me cini nervoznom i nesigurnom. Popratna pojava je i da su mi crijeva puna zraka od kuda svakodnevno imam vjetrove, pogotovo navecer, sto mi dodatno onemogucava normalno druzenje. Nakon par serija ispustanja vjetrova (ako ih potiskujem budem napuhnuta trbuha) i odlaska na wc (stolica je rijetka i jaka) , bude mi lakse.
Stolice su ucestalije nakon obroka. Nocu nemam poteskoca. Nakon uzimanja Seldiara, imala sam opstipaciju i krvarila iz debelog crijeva, sto se i sada ponekad dogadja. Nakon pretraga sam dobila slijedeci nalaz:
Fizikalni nalaz abdomena :meteorizam
Od lijekova sam uzimala Colosan i Eucel.
Nakon toga mi je ucinjena rektoskopija s nalazom do 15 cm upala anorektalnog prstena. Inspekcija analnog usca uredan. Digorektalni nalaz uredan. Od terapije sam uzimala Proctosan , Faktu supp, te prijasnja terapija. Neko vrijeme mi je bilo bolje da bi se sve ponovilo sto mi vec postaje nepodnosljivo. Sada ne uzimam nikakve lijekove. Imam 45 godina.
Molim da mi pomognete savjetom i misljenjem
Unaprijed zahvalna
Slavica

Doc.dr.sc. Ž.Babić

27.12.2001. 14:57

Potrebno je učiniti Rtg pasažu crijeva, s obzirom da se krvarili i kompletnu kolonoskopiju. U terapiju svakako uključine hranu bogatu vlaknima ili neki od gotovih pripravaka koji sadržava ta vlakna. Doc.dr.sc.Ž.Babić