Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


tahikardija


Autor Poruka

Sandra

16.12.2001. 19:47

Postovani,

Imam tahikardije koje su nastale poslije porodjaja. Srce je zdravo, a i nalaz stitnjace je uredan. Interesuje me koji poremecaji u gornjem dijelu abdomena mogu dovesti do tahikardije, i koje pretrage trebam obaviti. Tahikardija se najcesce javlja kod naglog ustajanja i poslije jela. Inace, nekad imam jake bolove na lijevoj strani ispod rebara, koji se sire i prema ledjima.

Unaprijed zahvaljujem,

Sandra

Doc.dr.sc. Ž.Babić

19.12.2001. 00:17

Uzrok tahikardije je češće nešto drugo, a ne bolest u gornjem dijelu trbuha. Ako je ipak uzrok bolest u gornjem dijelu trbuha najčešće dolaze u obzir hijatusna hernija i gastroezofagusni refluks. Predlažem ipak prvo učiniti Holter-EKG i UZV srca. Doc.dr.sc. Ž.Babić

Sandra

22.12.2001. 12:50

Postovani,

Zahvaljujem Vam na odgovoru, medjutim ja sam UZV srca i Holter vec uradila. Ultrazvuk je potpuno normalan, a holter pokazuje veci broj sinus tahikardija , pri fizickom naporu i u mirovanju. Ne nalaze se ektopicne aktivnosti, ni komorske ni pretkomorske, ne nalazi se poremecaj u aktivnosti AV cvora, ne nadje se znacajnijih odstupanja ST spojnice ni T talasa. Interesuje me kojim pretragama mogu otkriti eventualnu hijatus herniju, ili gastroezofagusni refleks.


Unaprijed zahvaljujem,

Sandra

Doc.dr.sc.Ž.Babić

27.12.2001. 14:54

Učinite manometriju jednjaka i 24-satnu ph metriju jednjaka. S nalazom se javite Vašem gastroenterologu. Doc.dr.sc. Ž.Babić