Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hiatus hernia


Autor Poruka

Zoran

26.12.2001. 20:17

Na gastroskopiji mi je dijagnosticirana hiatus hernia i manje erozije na zelucu.U 8. mjesecu sam pio 4 tjedna Peptoran i simptomi su prestali.Povremeno sam znao osjecati tegobe ali vrlo rijetko.Uz jedan gastal prođe bez problema.No prije 2 dana simtomi su se ponovili navecer nakon sto sam pojeo dosta cokolade.Jucer i danas po cijeli dan osjecam neku tezinu i nelagodu u zelucu i povremene bolove u gornjem predjelu.Ne znam o cemu je rijec.Buduci da imam hiatus herniu sumnjam na nju.Da li to mogu biti simptomi hernie i kako si pomoci.Da li je to sve podrazila cokolada ili sto?Molim vas odgvor.
Inace, imam 17 godina.

Doc.dr.sc. Žarko Babić

27.12.2001. 15:01

Čokolada, slatkiši, kava, gazirana pića, masnoće itd. smanjuju tlak u donjem sfinkteru jednjaka, znači u mušiću koji zatvara donji dio jednjaka i na taj način ne dozvoljava razvoj gastroezofagusnog refluksa. Prisustvo hijatusne hernije također doprinosi razvoju refluksa. Preooručam i dalje antacide 4-5puta dnevno i prije spavanja. Ako tegobe ne prestanu za par dana javite se vašem liječniku. Doc.dr.sc. Ž.Babić