Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gastritis


Autor Poruka

livia

23.09.2001. 22:58

Imam 24 godine,pre tri godine uspostavljena mi je dijagnoza Gastritis chr., nalaz na Helicobacter pylori mi je negativan, uz ceste bolove i gasove u zelucu imam ceste aritmije, da li bi trebalo da se brinem zbog toga ili je to samo nus pojava uz napuhnut zeludac? Ne znam da li moguce leciti gastritis s obzirom da sam alergicna na penicilin. Unaprijed hvala!

Lejla

04.11.2001. 19:51

Imam 36 godine,prije tdvije godine uspostavljena mi je dijagnoza Gastritis chr. Imam ceste aritmije, i interesuje me dali je to vezano za navedenu dijagnozu

dr. Silvija Čuković-Čavka

17.11.2001. 02:53

Simptomi gastritisa su najčešće mučnina, povraćanje, bolovi u žličici i gubitak apetita. Aritmija nije simptom gastritisa stoga Vam preporučam dijagnostičku obradu (EKG, Holter, hormoni štitnjače), a potom ovisno o nalazima kontrolu kardiologa.
Gastritis se ne liječi penicilinom. Ako ste mislili na eventualno prisutnu H. pylori infekciju i nju je moguće liječiti kod bolesnika alergičnih na penicilin drugom kombinacijom antibiotika. Srdačan pozdrav.