Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hemeroidi


Autor Poruka

antonija

24.09.2001. 16:46

postovani doktore...imam 24 godine i vec oko 6 mjeseci probleme s hemeroidima.u pocetku su krvarili jer imam neredovitu stolicu i poteskoce vezane uz to pa mi je lijecnica dala kremu i supozitorije.krvarenje je prestalo na kratko.zatim sam otisla na pregled i to unutrasnji..lijecnik mi je pregledao debelo crijevo i konstatirao da hemeroida nema sto nikome nije bilo jasno jer sam ja i dalje krvarila (krv svjetlocrvene boje)..sada opet krvarim ali povremeno-koristim mast protiv hemeroida..medutim usprkos promjeni prehrane i svemu tome osjecam bolove i dalje i povremeno krvarenje,te natecenost tih rektalnih vena.bojim se da se ne pretvori u rak...

dr. Silvija Čuković-Čavka

17.11.2001. 02:37

Ispričavam se što Vam iz tehničkih razloga do sada nije odgovoreno na pitanje. Uzroci krvarenja iz debelog crijeva mogu biti različiti (hemeroidi, polipi, upalne promjene,...). Svakako je nužno učiniti endoskopski pregled čitavog crijeva, a ne samo jednog dijela (totalna kolonoskopija!) kako bi se sa sigurnošću moglo reći što je uzrok Vašim tegobama. Preporučam Vam da se javite gastroenterologu koji će Vam nakon kolonoskopije ovisno o nalazu preporučiti liječenje, a ako je zaista riječ o hemeroidima onda će biti svakako koristan i pregled kirurga u proktološkoj ambulanti. Srdačan pozdrav.