Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Gastroduodenitis


Autor Poruka

Igor

19.08.2001. 09:28

Imam 18 godina i prije mjesec dana pomoću duboke duodenoskopije dijagnosticiran mi je gastroduodenitis erosiva. Helicobakter mi je negativan. Terapija mi je bila ulzol 2 put prije jela. Uz gastroduodenitis dobio sam i enterokolitis za koji nisam dobio lijekove, nego dijetu. Iako se dijete držim već mjesec dana, stolica mi je normalna, ali imam bolove u trbuhu svakodnevno, bez obzira na hranu. Moram li na još pretraga?

dr. Silvija Čuković-Čavka

17.11.2001. 04:10

Najprije se ispričavam što Vam do sada iz tehničkih razloga nije odgovoreno na pitanje. Ako su još uvijek aktuelne Vaše tegobe, a kako nije jasno o kakvom se enterokolitisu radilo, bilo bi nužno za početak barem učiniti bakteriološki i parazitološki pregled stolice te provokaciju na amebe. Ako rezultati pretraga budu negativni, a Vi i dalje budete imali bolove u trbuhu potrebna je daljnja obrada (SE, KKS, kolonoskopija, pasaža tankog crijeva,....).
Srdačan pozdrav.