Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomozite


Autor Poruka

Nives

28.09.2001. 12:56

Cijenjeni doktore

Molim Vas za savjet jer sam postala jako zabrinuta za svoga supruga. Naime, prije otprilike 2 mjeseca opekao je grlo, točnije, vrući zalogaj palente zapeo mu je u grlu. Nekoliko dana nakon toga (2-3 dana), prilikom objedovanja "osjetio je to mjesto". Činilo se da je sve u redu, ali ... Naime, povremeno mu se događa da ne može progutati zalogaj, a da bi to uspio mora podignuti glavu. Pri tom ne osjeća nikakvu bol. Napominjem da se to događa povremeno i samo u slučajevima kada jede vruće juhe i topla, gusta jela.
Unaprijed se zahvaljujem za vaš odgovor i puno uspjeha u daljnjem radu! Sa štovanjem !

dr. Silvija Čuković-Čavka

17.11.2001. 01:41

Poštovana gospođo, ispričavam se što Vam iz tehničkih razloga do sada nije odgovoreno na pitanje. Preporučam Vašem suprugu svakako dijagnostičku obradu. Smatram da je za početak nužno učiniti kontrastni radiološki pregled jednjaka s aktom gutanja. Tim pregledom moguće je utvrditi promjene farinksa odnosno početnog dijela jednjaka (suženja različitih uzroka ili postojanje divertikula tj. vrećastog izbočenja stijenke probavne cijevi koje se izbočuje iz lumena i u kojem može zaostati hrana) koje mogu biti uzrok otežanom gutanju. Ako se ovom pretragom ne ustanovi uzrok tegobama bit će potrebna daljnja obrada. Srdačan pozdrav.