Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim Vas odgovor zbog VIF oplodnje


Autor Poruka

marina

26.02.2002. 11:26

Vec par mjeseci imam problema sa probavom u smislu da patim od zatvora, nadutosti, vjetrova s vrlo neugodnim mirisom, bolova s desne gornje strane pet prstiju ispod rebara i ponekad mucninom.

Prije godinu dana imala sam iste probleme samo je tada bio u pitanju proljev, te sam radila kolonoskopiju, a nalaz je bio Syndroma colon irritabile, te mi je bio prepisan Rudakol. Molim Vas da mi odgovorite da li i sadasnji problemi imaju veze sa tom postavljenom dijagnozom i da li se i oni mogu rijesiti Rudakolom ili mozda nekim drugim lijekom. Vazan mi je odgovor jer krajem mjeseca idem na VIF oplodnju pa ne zelim dodatne probleme tijekom trudnoce.

Hvala.

Doc.dr.sc.Žarko Babić

19.03.2002. 20:27

Tegobe odgovaraju sindromu iritabilnog crijeva. Uz navedenu terapiju koja je dobra potrebno je svakako uzimati hranu bogatu neprobavljivim vlaknima i gotove pripravke kao Probavin i Fitolax. Cilje je postići jednu do dvije mekše stolice dnevno. Tada obično tegobe prestaju. Nadutos također može biti uzrokovana infekcijom Helicobacterom pylori, pa je potrebnu isključiti navedenu infekciju. Doc.dr.sc.Žarko Babić.