Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


post operativni period


Autor Poruka

Danijela

15.01.2002. 14:28

Imala sam operaciju zuci prije tri mjeseca . Koristena je laparaskopska metoda i operacija je dobro prošla, nije bilo komplikacija . rane su uredno zarasle i ja sam nako 20- tak dana pocela da radim. Ono sto me interesuje je zasto se nakon tri mjeseca i uredne operacije ponekad javlja bol unutar stomaka , u predjelu leda ( sa strane leda ) sa desne strane, nesto iznad desnog bubrega. Bol se javlja povremeno , uglavnom kad mi je hladno ili kada sjedim malo nagnuta naprijed- kada radim za racunarom.Medutim kad promjenim taj polozaj bol prestaje.Zanima me da li to jos uvijek boli unutrasnja rana ili je nesto drugo i koliki je period oporavka nakon operacije zuci.
Unaprijed zahvalna.

Doc.dr.sc. Ž.Babić

25.01.2002. 14:13

Ovo što Vi navodite je sasvim uobičajen nakon operacije u trbušnoj župljivi. Vjerojatno se rado o priraslicama. Također dolazi u obzir, da su tegobe uzrokovane upalnim promjenama sluznice želuca, dvanaestnika ili možda peptičkim vrijedom. U tom slučaju potrebamn je pregled gastroenterologa, kako biste dobili odgovarajuću terapiju. Doc.dr.sc. Ž.Babić