Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


probava


Autor Poruka

rina

20.02.2002. 11:48

Postovani, uo uvijek imam problema s probavom. To pokusavam rijesiti s pijenjem ppuno vode, acidofil, salate...
Medutim prije tri tjedna dobila sam otkaz s krajem mjeseca. Psihicki me dotiklo, a to primjecujem i na stolici. Naime vec tri tjedna ne mogu imati stolicu (mozda svakih 5-6 dana po malo).
Sva sam napuhnuta i bole me crijeva. Pila sam topli Donat i uzimala planinski caj (istobono) i opet nista.
Molim vas recite mi kako da potaknem crijeva na probavu jer ovo postaje nepodnosljivo. Najgore je i kad dobim neki refleks za praznjenje problem je u tome sto imamo jedan WC na cca 20-tak zena pa uvijek netko kuca i prekida.

Hvala!
Ujedno u nedoumici sam da li kupiti mikrovalnu ili ne. Imam dvoje male djece pa me zanima da li postoje neke nuspojave kod hrane koja je grijana u mikrovalnoj za razliku od hrave koja j grijana na obican nacin (sparet).

Doc.dr.sc. Žarko Babić

19.03.2002. 19:44

Preporučam primjenu hrane koja ima dosta neprobavljivih vlakana ili primjenu preparata koji su pripremljeni za to, kao npr. Probavin, te primjena suhih grožđica, smokava, svježih jabuka. Ako se stolica ne uspostavi tijekom par dana tada je potrebna gastroenterološka obrada (Se, krvan slika, željezo, glukoza u krvi, hormoni štitnjače, endoskopski pregled crijeva).
Doc.dr.sc.Ž.Babić