Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rak?


Autor Poruka

Ježa

07.03.2002. 19:57

1998. godine dijagnosticiran mi je kronični aktivni gastritis i helikobaterpilori. Imala sam nekoliko terapija, ali nakon toga više nisam išla na kontrolnu gastroskopiju. Gotovo svakodnevno imam pečenje lijevo od pupka, povremene žgaravice, nadimenje i vjetrove. U posljednje vrijeme brzo se umaram, a tada dolazi do znojenjam, tremora i blage mučnine. Simptomi prestaje po konzumiranju hrane. Imam strah od ponovne (treće) gastroskopije, a željela bih ublažiti navadane smetnje, a i bojimse da se ne radi o nekoj težoj bolesti, jer postoji obiteljska opterećenost. Stara sam 42 godine.
Mojoj kćerki staroj 15 godin posljednja dva nalaza bile su povišene transaminaze koje su sada u opadanju. Prvi je nalaz bio AST 53, ALT 98, GGT 151; a drugi, nakon dva mjeseca, bez terapije: AST 63, ALT 85, GGT 86. Ultrazvuk jetre bio je uredan.
O čemu je zapravo riječ?

Doc.dr.sc. Žarko Babić

08.05.2002. 23:07

U oba slučaja javite se gastroenterologu. U Vašem slučaju potrebno je vidjeti da li se možda radi o neosjetljivosdti Helicobactera pylori na antibiotike ili je možda sluznica želuca odgovorna za neuspjeh terapije. Kod Vaše kćerke potrebna je nadopuna obrade uz dobar klinički pregled.

Doc.dr.sc.Žarko Babić