Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguca trudnoca??


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.06.2011. 00:42

Poštovana, koji dan prije. Simptomi isti kao i prije svake menstruacije.

smilealways11

29.06.2011. 16:50

evo dobila sam jucer..nadam se da je sve ok..a sljedecu mjesecnicu kada bih mogla ocekivati?

mojamala

29.06.2011. 16:51

Poštovani, opet ja. Naime, dobila sam menstruaciju prekjučer, točnije 27.06. Normalna je i nema nikakav smeđi iscjedak. Jedino što mene brine je to što mi se trbuh malo povećao, nekad preko dana zna biti veći, ujutro nekad se napuše. Na dan kad sam dobila mengu bolio me samo desni jajnik i to cijeli dan. Šta bi to moglo značiti?

kuly258

29.06.2011. 20:15

Poštovani, zanima me jedna stvar. Imam 21 godinu, i imam policistične jajnike. Menstruacija dolazi svaka 2 mjeseca, s tim da između uvijek imam nekakav smećkasti iscjedak, koji traje par dana. Zadnju menstruaciju sam imala u 4.mjesecu, a u 5. sam opet imala smeđi iscjedak, ali je ovog puta trajao puno duže, nekih 10-ak dana. Imala sam spolni odnos, ali uz prekinuti snošaj. Menstruacija mi ne dolazi, u zadnje vrijeme sam pod ogromnim stresom, puno učim jer su ispitni rokovi, i jako me strah neželjene trudnoće. U zadnje vrijeme primjetila sam da imam pojačanu želju za hranom, i bolove u donjem dijelu leđa koji su se proširili na lijevu nogu, ali nadam se da je to zbog nedavne ozljede lijeve noge, ali sam svejedno jako zabrinuta. Je li moguća trudnoća? Ili je nedostatak mjesečnice samo rezultat ogromne količine stresa? I je li moguća trudnoća ukoliko imam policistične jajnike, i dečko je ejakulirao izvan vagine? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.06.2011. 01:36

Poštovana, sumnjam u trudnoću. Ovo krvarenje koje imate spada u red neurednih krvarenja vjerovatno uzrokovanih policističnim jajnicima.
Savjetujem da napravite spolne hormone i započnete čim prije sa oralnim kontraceptivima, da danas sutra kad ćete htjeti trudnoću ne bi bilo problema.
Pogledajte postove u svezi sa policističnim jajnicima.

mojamala

01.07.2011. 17:10

Poštovani, niste odgovorili na moje pitanje. Molim Vas za odgovor.

Dejan Šakoronja, dr. med.

01.07.2011. 21:01

Poštovana, ne morate binuti. Nakupljanje tekućine i nadutost često je tijekom menstruacije. Ne morate se brinuti.

MARINELA19

02.07.2011. 13:00

Poštovani, javljam Vam se opet.. zadnju menstruaciju sam dobila 3.5..odnose sam imala krajem 5mj i pocetkom6, u neplodnim danima nismo koristili zastitu a u plodnim da, uvjerena sam da smo dobro izračunali. Napravila sam jedan test oko 20.6 a drugi neki dan..na oba je crtica T slabija... ne mogu shvatit kako je moguce to i da mi kasni...a nemam niti jedan drugi simptom..osim boli u trbuhu koja mi je uvijek prije nego ću dobiti... PITANJE-Da li je moguće da postoje neki drugi razlozi da mi kasni.... i koje preglede bih trebala obaviti kod posjeta ginekologu da se utvrdi da li je trudnoća ili nešto drugo u pitanju( sumnjam mozda na policisticke jajnike jer sam citala da su simptomi slicni)
Hvala najljepsa!

mari_7

02.07.2011. 13:30

Poštovani,

zanima me koliko je "plodna" tekućina koja izlazi iz muškog spolovila prije same ejakulacije? Naime, s dečkom sam koji ima dosta pojačan taj "raniji iscjedak", nismo imali odnos, on nije svršio, al s obzirom da smo bili oboje goli strah me da ta tekućina nije negdje došla ( nije me dodirivao spolovilom po mom spolovilu, ali me panično strah da nisam imala ne bedru, ruci il da sam sjela negdje na to ). Kolike su šanse da se na taj način zatrudni? Zadnju menstruaciju dobila sam 24.6. a ova priča se dogodila danas 2.7. Prije cca 3 mjeseca prestala sam piti kontracepcijske pilule, pa mi još govore kako sam sada plodnija nego inače...

Unaprijed hvala na odgovoru!

mare123456

02.07.2011. 15:30

Postovani,
08.06.sam dobila redovnu menstruaciju koja je trajala 3-4 dana kao i obicno.24.06.sam imala spolni odnos s deckom ,prvi put bez zastite ( ali nije svrsio u mene ) .Radi toga se jako kajem i 30.06.sam ponovno dobila menstruaciju ( dakle ranije nego sto je trebalo doci ) i pomalo sam zabrinuta jer citam kako to uopce ne mora biti menstruacija vec znak trudnoce.Menstruacija mi je nekad malo manje obilna a nekad malo vise,ovog puta je malo manje,boja normalna..Inace u ljetnim mjesecima imam dvije menstruacije mjesecno .Dali je moguca trudnoca ??

Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.07.2011. 21:00

Poštovana, sumnjam u trudnoću.

mari_7

03.07.2011. 14:00

Poštovani,

molim Vas ako bi mi mogli što prije odgovoriti na moj zadnji post ( ali i ovaj! ), jer mislim da se ovaj odg ne odnosi na mene.

Uz to mi se sad javio još jedan problem, naime jučer tijekom dana sam primijetila pojačani iscjedak prozirnkasto bjelkasti (u početku je bilo čak malo smečkasto) i od tad me strašno boli u donjem dijelu trbuha. Ponekad me zaboli samo lijeva, ponekad desna strana - probadajuća bol, al me uglavnom konstantno boli cijeli donji dio, nešto slično kao kad trebam dobiti menstruaciju, samo što je više onako tupa bol. Od čega to može biti?? Jel moguće da već imam ovulaciju? I ukoliko da, jel postoji ikakva mogućnost trudnoće? Podsjećam zadnju menstruaciju dobila sam 24.6. a 2.7. sam bila intimnija s dečkom ali bez spolnog odnosa ( samo što je njemu konstantno curila ta tekućina zbog koje se toliko i brinem).

Hvala Vam na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2011. 18:10

Poštovana Marinela.
Razlozi izostanka su česti i nikad ih ne možemo sve nabojati. U vašoj dobi su tu ciste na jajnicima, policistični jajnici, stres, itd.
Ako je test negativan i ako imate predznake koji ukazuju da ćete dobiti menstruaciju, mislim da se ne morate brinuti.

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.07.2011. 18:10

Poštovana Mari 7
Ta tekućina koju spominjete nije predejakulat i u njemu nema spermija.
Pošto niste bili ni intimni, trudnoću možemo sa sigurnošću isključiti.
Bolovi u donjem trbuhu nisu vezani uz ovulaciju jer je prerano.
Bol u donjem trbuhu može biti vezana uz ciste na jajniku, upale jajnika i jajovoda, upale u mokraćnom sustavu, upalama u rodnici, uz probleme vezane uz probavni sustav, od funkcionalnih smetnji crijeva.
Dakle predaleko bi nas dovela da nabrajamo sve moguće uzroke. Bol se često projicira u maloj zdjelici, no rijetko znači da je vezana uz ginekološki sustav.
Svakako savjetujem ginekološki pregled i UZV.

FrancoiseHardy

06.07.2011. 10:06

Poštovani!
Prije skoro 3 mjeseca sam imala nezaštićeni odnos sa prekinutim snošajem, koji nije dugo trajao. Iza toga su mi nakon tjedan dana nabrekle grudi, porasle i postale bolne. Mjesečnicu sam dobila na vrijeme, trajala je 5 dana ali nije bila istog intenziteta ko inače. Napravila sam test za trudnoću bio je negativan. 3 tjedna od odnosa sam otišla ginekologu i na uzv nije vidio trudnoću. Nakon tog sam ponovo dobila mjesečnicu, bila je malo jača od prethodne al ne kao uobičajene mjesečnice, također je trajala 5 dana. Napravila sam opet test za trudnoću, bio je negativan. Nakon 6 tjedana opet sam otišla doktoru i napravio je opet uzv i rekao da nema trudnoće. No, meni su grudi i dalje povećane, bradavice povećane, ali nisu bolne, nisu napete, nemam nikakvih simptoma, ali sam primjetila na pritisak desne bradavice da točkica bijele prozirne tekućine izlazi. Napravila sam nakon 8 tjedana od odnosa test za trudnoću, bio je negativan, mjesečnicu sam dobila na vrijeme, bila je srednjeg intenziteta, no trajala je samo 3 dana, ovaj jako jako slabi iscjedak na jaki pritisak bradavice je i dalje prisutan, tako da vas molim da kažete svoje mišljenje. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.07.2011. 00:15

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Otečene grudi i iscjedak mogu biti znak povišenog prolaktina.
Savjetujem da isti hormon napravite vađenjem krvi tijekom menstrualnog ciklusa.

FrancoiseHardy

07.07.2011. 10:50

Hvala lijepo na odgovoru.

dada12345

08.07.2011. 15:40

Poštovani,

zadnja mjesečnica mi je bila 3.6.2011.,ovaj mjesec nisam dobila.Imala sam spolni odnos sa dečkom sa(kondom) i bez zaštite(nije ejakulirao u mene) ali ne između 11.6 i 27.6. Prije 5 ili 6 mjeseci sam prestala piti Yasmin, od tada mi je svaki mjesec bila ili 2.u mjesecu ili 3. Napravila sam danas test za trudnoću i pokazao je negativno. Jučer i danas mi se pojavio iscjedak, bio je smeđkast a nakon toga je bilo i crvenkastog,ne baš kao da je krv. Inače,mjesečnice su mi uvijek bile redovite, nekad 1 dan kasnije ili ranije prije nego sam pila pilule. Zadnjih tjedan dana sam malo i pod stresom. Zanima me šta bi moglo biti uzrok kašnjenju mjesečnice i uzrok tih iscjedaka koje do sada nisam imala? Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.07.2011. 21:41

Poštovana, radi se o predznacima nadolazeće menstruacije. Kroz par dana uslijedit će menstruacija. Ne brinite.

kokobolo

12.07.2011. 13:05

postovani uradila sam nesto sto nisam smjela naime moj muz nezeli drugo djete iako ja moram ostat trudna radi cista on to nezeli da prihvati po nagovoru drugarice nakon odnosa sam sa maramice uzela i njegovu spermu svu gurnula u vaginu drugu noc sam malo spricom izvukla i opet isto uradila sinoc mi je bio plodan dan pa sam isto tako uradila sa maramicom maramice su mirisljave sada me zanima dali je na taj nacin moguca trudnoca jer su maramice djecije mirisne ali ne sadrze alkohol znaci interesujeme sinoc mi je bio plodan dan i to sam uradila tako da je na maramici ostalo samo malo sada me zanima dali se moze tako ostat trudan i kolike su sanse jer sperma nije isla direkt hvala na odgovoru