Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.09.2011. 16:25

Poštovana "ranica "je svakako ulaz za bilo koju infekciju u rodnici i vratu maternice.
Ono što mene zanima je da li ste napravili cervikalne briseve i kakav Vam je PAPA test.
Ako je PAPA test uredan i ako su brisevi negativni svakako s ozirom na veličinu i česte kolpitise savjetujem terapiju iste.
Ja bih se prije odlučio sa manje agresivnu metodu (premazivanje Albothylom ili korištenje istih vaginaleta)
Ako to ne dade uspjeha onda i ECG "ranice".

anna.j

21.09.2011. 22:05

cervikalni brisevi ukazuju samo na kandidu a papa test miješanu floru. molila bih odgovor na prethodno postavljeno pitanje o mogućim štetnim posljedicama spaljivanja ranice. puno hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.09.2011. 10:45

Poštovana, mješana flora znači da su u rodnici i vratu maternice prisutne i bakterije. Tretiranje ranice bilo konzervativno ili ECG-om nema nikakve implikacije na trudnoću. Također nije povišena stopa spontanih pobačaja nakon ovih zahvata.

Korina7

11.10.2011. 23:25

Poštovani.
Imam problem sa candidom albicans,već 3 godine imam stalnog partnera i svaki puta kada nam se "zalomi" nezaštičen spolni odnos ja dobijem gljivičnu infekciju. Jasno mi je da je on uzrok tome,ali problem i jest u tome što moj ginekolog uporno meni daje Canesten kreme a za partnera tvrdi da ga nije potrebno liječit. U pravilu se štitimo kondomima,no tada mi je bolan odnos,isti dan jako smanjeno mokrim,bez obzira na unos tekućine i 24h nakon odnosa dobijem sve simptome cystitisa koji se postpno smanjuju tog istog dana(no mikrobilološki je flora sterilna). Pokušali smo i sa kondomima bez lateksa jer sam posumnjala na alergijsku reakciju ali nije puno bolje. Objašnjenje mog lječnika je da imam osjetljivu uretru na trenje tjekom odnosa i da se tu nema šta učiniti. Pomozite mi molim vas nekim konkretnim savjetom kako da ostvarimo normalan spolni život. Mladi smo, a moj partner je počeo biti jako nezadovoljan jer se stalno svodi na isto,ako spavamo bez kondoma nema problema s pišanjem ali je tu kandida a ako se štitimo opet suprutno. Koje pretrage bi trebao on obaviti da se dobije kompletan uvid u njegovo spolno zdravlje? kako da to uspijemo?
Unaprijed vam zahvaljujemo

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.10.2011. 09:45

Poštovana, savjetujem svakako terapiju partnera nekim od antimikotika na usta (Diflucan, Zenafluk, Fluconax) te mazanje kremom kroz nekoliko dana.
On bi trebao napraviti briseve uretre i mikrobiološku analizu ejakulata.

sly23

12.10.2011. 20:15

Poštovani,
Pred par mjeseci sam pocela koristiti kontracepcijske pilule Lindynette 20.moja ginekologica mi je rekla da su mi one promjenile vaginalnu floru te uzrokovale candidu.Doduse iscjedak nije bio preobilan niti svrbez ali bi mi zato popucala koza na vanjskom djelu vagine te sam imala male ranice, valjda zbog suhoce.
Koristila sam canesten vaginalete 3 dana za redom te se mazala canesten kremom (partner takoder).Činilo mi se da je sve u redu dok sad nisam dobila menstruaciju i opet osjecam lagan svrbez i opet se javlja pucanje koze oko rodnice.Ne znam da li da opet koristim canesten vaginalete.Strah me da ce mi se candida vracati sad prije svake menstruacije,a citala sam o Gynofit vaginalnom gelu i htjela bi njega isprobati mozda mi da bolje rezultate od canesten vaginaleta. Zanima me vase misljenje. Hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.10.2011. 22:45

Poštovana, svi kontraceptivi djeluju na taj način da sluz u rodnici bude oskudnija i žitkija. Isto tako zbog toga su češće infekcije vanjskog spolovila i rodnice.
Ako se radi o upali vanjskog spolovila rađe bih se odlučio za antimikotsku kremu (Canesten) premda nakon toga možete korisiti navedeni preparat.
Kod Vas bi se moglo također raditi i o alergijskoj reakciji na na uloške koje koristite tijekom menstruacije. Evenutalno možete probati promjeniti uloške.

lana_89

28.11.2011. 17:35

Poštovani,
već mjesec-dva, poslije svakog odnosa pri mokrenju imam jako peckanje, i učestali svrbež, a u zadnjih par dana postalo je nepodnošljivo. Partner nema nikakvih simptoma. Pretpostavljam da se radi o gljivičnim infekcijama, te sam na svoju ruku kupila Canesten 3 vaginalete i kremu. Zanima me jesam li dobro postupila, i dali da prvo iskoristim te 3 vaginalete pa 4.dan započnem sa kremom, ili mogu odmah započeti 2-3 puta dnevno sa kremom i navečer sa vaginaletom??
Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.11.2011. 00:20

Poštovana, vjerovatno se radi o gljivičnoj infekciji. Savjetujem da navedeni preparat koristite istovremeno. Dakle paralelno kremom izvana, kao i korištenje vaginaleta.
Ako se stvar ne smiri mora se razmisliti i o drugim uzrocima kolpitisa. ( gardnerela, trihomonas, bakterijske vaginoze rodnice)

selma&almir

07.12.2011. 20:25

Postovani!

Imam jedno pitanje za Vas. Imam infekciju rodnice i bila sam kod svog ginekologa.Dobila sam Vaginalete koje moram narednih dva tjedna stavljati u rodnicu.Zanima me da li se one stavljaju i tokom mjesecnice jer ja trebam dobiti mjesecnicu za 6 dana a terapiju sa vaginaletama cu zavrsiti tek za 2 tjedna?
Hvala Vam unaprijed..

S postovanjem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.12.2011. 23:45

Poštovana, nije uputno stavljati vaginalete u rodnicu tijekom menstruacije.
Doduše neke vaginalete npr. betadine se mogu koristiti tijekom menstruacije.
Niste mi naveli o kojim vaginaletama se radi.

selma&almir

08.12.2011. 22:05

Postovani!

Vaginalete koje sam dobila su Plimycol vaginalete i Medazol vaginalete koje trebam neizmjenicno koristiti narednih dana.Bojim se ako prekinem tokom mjesecnice,da posle kad nastavim ucinak nece biti dobar.Ima li to veze ako se prekida terapija?

Hvala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.12.2011. 17:55

Poštovana, te vaginalete ne možete koristiti tijekom menstruacije.
Svakako će djelovati ako ih do kraja potrošite i nakon završetka menstruacije.

lana_89

15.12.2011. 22:25

Poštovani,

već sam Vam se javila u vezi gljivične infekcije, i uzimala sam canesten vaginalete i kremu koju sam koristila 2 tijedna. Tijekom tog vremena nisam imala odnose, te je partner također koristio kremu 2 tjedna. Bol pri mokrenju,svrbež i peckanje se dosta smanjilo. Dobila sam menstruaciju te sam prestala korisititi kremu. Zatim sam imala odnos s partnerom koji je bio prilično bolan, također poslije odnosa pri mokrenju još veća bol, te evo sada i nakon 2 dana ponovno imam svrbež,peckanje,bijeli iscijedak, i opet sve kao i prije mjesec-dva. Molim Vas da mi kažete što mi preporučate?

Unaprijed zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.12.2011. 01:30

Poštovana, savjetujem malo dužu primjenu vaginaleta(sedam dana)
Svakako kao i u prijašnjem postu treba razmisliti i o drugim mogućim uzrocima kolpitisa( trihomonas, gardnerela, bakterijske vaginoze)

hrchach

26.12.2011. 21:50

Poštovani,
na ginekološkom pregledu mi je ustanovljena druga upala rodnice i vulve, u nalazu piše - u spekulima u rodnici osrednje bjelkastog iscjetka C++ -> što to točno znači? Ginekologica je spominjala gljivice. Kao terapiju dobila sam Rojazol vaginalete kroz 7 dana. Kolko nakon korištenja vaginaleta mogu stupiti u spolne odnose? Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.12.2011. 16:05

Poštovana, kod vas se radi o vulvovaginitisu uzrokovan sa gljivicama (fungima) Ordinirana Vam je antimikotska terapija. Postupite kako Vam je rekla Vaša liječnica.

Hipohondrica

29.12.2011. 23:40

Poštovani,

Na Badnjak sam primjetila bijeli sirasti iscjedak bez mirisa popračen svrbežem u vanjskom predjelu vagine. U utorak je iscjedak postao žučkast i neugonijeg mirisa te sam posjetila ginekologicu koja mi je prepisala Rojazol vagitorije te sam istu večer počela s terapijom. Već u srijedu ujutro primjetila sam poboljšanje simptoma ali i to da je iscjedak postao rijeđi i svijetlo ružičaste boje. Danas je četvrtak a iscjedak je smanjen ali još rijeđi i i dalje svjetlo ružičast (na gaćicama izgleda bijelo ali na papiru je ružičast). Ginekologica je rekla neka joj se javim ukoliko nakon sedmodnevne terapije Rojazolom simptomi ne nestanu. Molim Vas za pomoć, brine me taj iscjedak za kojeg ne mogu baš reći da je neugodnog mirisa, više podsjeća na miris kakvog lijeka. Zahvaljujem na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.12.2011. 10:20

Poštovana, smetnje su nestale, a miris lijeka je prisutan što su vaginalete također lijek sa lokalnom primjenom. Ne brinite,

Hipohondrica

30.12.2011. 21:25

Poštovani, zahvaljujem na brzom odgovoru. Ipak bih Vas molila da mi pojasnite zbog čega je iscjedak specifične svjetloružičaste ružičaste boje. Menstruaciju bih trebala dobiti 2.siječnja a meni se čini da je iscjedak zapravo blaga sukrvica i to me poprilično zabrinjava. Inače pijem Yaz već 4 mjeseca. I što učiniti ukoliko menstruaciju dobijem prije završetka terapije Rojazolom? Nastavljam ili pričekam da menstruacija prođe? Zahvaljujem još jednom i svako dobro u Novoj godini!

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 62
Naprijed