Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10457 | Broj poruka: 74146

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


Mogucnost trudnoce?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dmariccc

16.04.2019. 13:40

Postovani,
Devojka i ja smo imali odnose 26.2. sa kondomom pri cemu nije doslo do ejakulacije u vaginu. Njoj ciklusi traju obicno 32-33 dana kada su normalni(nikada manje). Menstruaciju je pre toga imala 15.februara i trajala joj je 6 dana(obicno joj traje 5). 4.3. se desilo krvarenje, trajalo je par sekundi, bilo je malo krvi i ispraceno je bolovima u donjem stomaku. Treba napomenuti da njoj ciklusi u 90% slucajeva nisu redovni, desavalo joj se da kasni i po 30+ dana, zbog problema sa stitnom zlezdom, policisticnim jajnicima. Ovog meseca joj je podignuta i doza lekova za stitnu zlezdu, i dijagnostikovane su joj aritmije (doktor je reko da joj zbog toga kasni ciklus). Generalno je pod vecim stresom, zbog fakulteta i kolokvijuma. Ciklus je trebalo da nastupi 19.marta ali se to nije desilo, i kasni joj jos uvek. Simptome trudnoce i PMSa jos uvek nema (nema otecenih grudi, potamljenih areola, mucnine itd). Da li postoji sanssa za trudnocom i o cemu se ovde zapravo radi?

Ivo Balenović, dr. med.

17.04.2019. 12:35

Poštovani, prema svemu navedenom ne radi se o trudnoći. U pitanju je hormonski disbalans. Savjetujem da uradi analizu hormona.

Malaai1234

06.10.2019. 23:30

Postovani,
Zadnju menstrucaiju sam dobila 16.09. a sa momkom nisam imala spolni odnos, ali smo se zadovoljavali tako sto sam ja njega orlano, a on mene prstima 7. dan ciklusa, on je ejakulirao meni u usta (znam da oralnim putem ne moze doci do trudnoce), ali malo mi je iscurilo po prstima, ruke sam dobro oprala, zatim dok sam se turisala dirala sam tom rukom po spolovilu.. zanima me da je tako moglo ista dospijeti unutar vagine?
8. Dan ciklusa sam imala blage bolove u stomaku jer su mi pocinjali plodni dani sto sam shvatila po sluzavom iscjetku, te sam gurnila prst u vaginu.. zanima me da li je mozda sperme kojim slucajem ostalo medju noktima te da sam je tim putem unijela u vaginu? Ciklusi su mi redovni svakih 26-28 dana... zadnjih 4, 5 dana osjecam nadutost u donjem dijelu trbuha, blage bolove u stomaku i zeludcu, vjerovatno sam dobila nervozu crijeva.
Zanima me da li je u ovom slucaju trudnoca moguca?
Unaprijed Vam se zahvaljujem

anonimnosepredstavljam

07.10.2019. 13:45

Zdravo, menstruacija mi je zavrsila prije 2 dana, jucer i danas sam imala obilan iscjedak i neugodnog je mirisa, sada sam vidjela na gacama rozikastu mrlju krvi sa strane gacica, brine me, je li to neki simptom trudnoce? (sa deckom sam 7.9. imala "peting", naslonjena na njegov spolni organ preko kondoma, i analni odnos) Ili je to neka upala? Sumnjala sam i u svoju menstruaciju, jer sam sinoc osjecala mucninu, stomak mi naduven, povecan je, sada ta crvena mrlja? Hvala, hitno mi je potrebno.

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2019. 15:30

Poštovana Malaaai1234, na način koji ste opisali trudnoća nije moguća.

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2019. 15:30

Poštovana anonimnosepredstavljam, iscjedak je posljedica upale i nije simptom trudnoće. Savjetujem da se javite liječniku radi terapije.