Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


što sve (ne) smijem koristiti u trudnoći?


Autor Poruka

january100

11.04.2020. 12:35

Poštovani,
trudna sam 22 tjedna te sam pokušala naći neke informacije vezano za korištenje krema/masti i čajeva u trudnoći ali nisam uspjela.

Naime, u prvom tromjesečju sam imala lagani osip praćen svrbežom na jednom dijelu trbuha koji sam dva dana mazala Bepanhten baby mašću te su se simptomi u potpunosti povukli. S obzirom da mi radi učestalog pranja ruku koža jako suha i svrbi, danas sam htjela ruke namazati istom mašću ali sam slučajno naišla na informaciju da se Bepanhten ne smije koristiti u trudnoći. Zanima me je li to istina s obzirom da nisam našla nikakve stručne informacije već samo informacije s foruma. Također, smijem li koristiti Sudocrem?

Nadalje, s obzirom na krvarenje desni, prije trudnoće sam ih znala ispirati čajem od kadulje ali sam isto naišla na informaciju da se on u trudnoći ne smije piti. Zanima me odnosi li se to i na ispiranje desni ili samo na konzumaciju odnosno pijenje čaja?

Unaprijed puno hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

11.04.2020. 19:55

Poštovana, slobodno možete koristiti navedene kreme kao i čaj od kadulje. Ništa od toga nije kontraindicirano u trudnoći.