Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upomoć - "izostanak" menstruacije uz pilule


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

28.09.2018. 11:20

Poštovana, kod žena koje koriste kontracepciju krvarenja postaju oskudnija i kraća, a ponekad mogu i potpuno izostati. Ukoliko ste redovno uzimali terapiju ne postoji mogućnost trudnoće.

Lina2711

15.01.2019. 10:45

Poštovani,
7 mjeseci pijem kontracepcijske pilule Belara.Nakon 21 potrošene pilule menstuacija je uvijek nastupila 24 ili 25-og dana ciklusa.Danas je 26 dan ciklusa i menstruacija još nije nastupila.Pilule iz pakiranja redovito su konzumirane, jedino sam zbog upale mjehura koristila antibiotik urifos, a nakon toga radi prevencije upale mjehura nastavila sam koristiti urifar jednom dnevno.S obzirom da još nisam dobila menstuaciju i da osim pilula nisamo tijekom odnosa koristili druga sredstva zaštite da li postoji mogućnost trudnoće?
Zahvaljujem na odgovoru,
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

15.01.2019. 13:50

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju menstruacije postaju oskudnije i kraće traju, a ponekad mogu i potpuno izostati. Obzirom da ste redovito uzimali terapiju mogućnost trudnoće je samo teorija (gotovo ravna nuli). Za svaki slučaj možete provjeriti testom na trudnoću.

Crvena_pahulja

14.03.2019. 12:55

Postovanje..
Uzimam Qlairu .. na drugom sam pakovanju. Dabas je 4ta tableta.
Medjutim, nisam dobila menstruaciju
Imala sam bolove kao da trebam dobiti.. i dan prije menstruacije sam imala kao neki iscjedak, mogu cak reci da je bila prava krva. Ali trajalo je samo taj dan.
U danima iza sam imala smedje iscjetke.. tamnije
Sada nista, pojavilo mi se bijelo pranje i nekakva tupa bol u donjek dijelu stomaka.

Pijem redovno tablete, bez kasnjenja duzeg od 5 - 10 min.
Trebam li uzeti test ili je ovo sve normalno

Hvala na odg

Ivo Balenović, dr. med.

15.03.2019. 09:15

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja su oskudnija i kraće traju. Taj jedan dan krvavog iscjetka je bila menstruacija.

amelie21

20.03.2019. 22:30

Postovani,
vec par godina pijem Logest bez ikakvih problema. Menstruacija uvijek dođe 4 dana nakon zadnje tablete. Ovaj put nije tako. Imala sam nezastićene odnose, nijednu tabletu nisam preskočila, mozda sat dva uzela poslije nego inače. U vrijeme kad je trebala doći menstruacija pojavilo se malo smeđeg iscjedka i to je sve. Ne boli me stomak, samo sam jako nervozna zbog svega. Nakon tog vise nista nema. Da li da napravim test ili se ovo moze dogoditi? Nikad mi do sada nije izostala ili bila ovako oskudna uz tablete. Grudi su mi jako napete i pomalo bolne, to je jedino sto primjetim.

Ivo Balenović, dr. med.

21.03.2019. 09:55

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive krvarenja postaju oskudnija i kraće traju, a ponekad mogu i potpuno izostati. Nema razloga za brigu.

tkunic1

08.04.2019. 15:15

Poštovani, pijem Novynette godinama i menstruacija mi je dolazila otprilike 3 dana nakon prestanka uzimanja - konkretno, nakon zadnje tablete u ponedjeljak, menstruacija bi došla u četvrtak. Prije nekog vremena se to 'preselilo' na petak, da bi već sad menstruacija dolazila subotom, već bliže nedjelji. Koji bi mogao biti razlog, i ima li razloga za brigu, pošto stvarno ne želim ostati trudna.

Ivo Balenović, dr. med.

08.04.2019. 20:25

Poštovana, nema razloga za brigu, ne možete ostati trudna. Nema pravila kada treba nastupiti krvarenje. Ponekad ono može i izostati.

Tina2323

24.04.2019. 20:05

Poštovani, pijem yaz tablete već nekih 7 godina i nisam imala problema. Međutim, prošli mjesec sam prvu tabletu iz pakiranja popila u nedjelju umjesto u subotu te dalje nastavila normalno piti. Spolni odnos sam imala tek iduću nedjelju. Međutim, nakon završene kutije menstruacija mi je bila jako oskudna, kao tamnosmeđi iscjedak. Postoji li mogućnost da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

25.04.2019. 10:30

Poštovana, kod žena na oralnim kontraceptivima menstruacije postaju kraće i oskudnije, a ponekad mogu i izostati. Ne postoji mogućnost trudnoče.

Alex91

01.05.2019. 23:35

Poštovani, koristim yazz tablete, popila sam poslednju bijelu sinoć, ali još uvijek nisam dobila menstruaciju? Da li da nastavim sa novim pakovanjem ili da sačekam da se ciklus pojavi? Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

02.05.2019. 12:20

Nastavite s uzimanjem bez obzira što krvarenje nije nastupilo. Izostanak krvarenja je moguća nuspojava kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive.

Jelenapppp

05.05.2019. 22:15

Pijem Daylete oko 8 meseci. Trebala sam da pravim pauzu 4 dana gde obicno drugog do treceg dana pauze dobijem menstruaciju. Preracunala sam se i popila sam juce aktivnu tabletu, a bio je zadnji cetvrti dan pauze. Tako da sam pravila pauzu 3 dana umesto 4, mentruaciju nisam dobila. Da li cu je uopste dobiti ovog meseca i da li da nastavim sa uzimanjem tableta normalno?

Ivo Balenović, dr. med.

06.05.2019. 11:20

Poštovana, nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Kod žena koje koriste oralne kontraceptive menstruacija može ponekad izostati. Krvarenje će nastupiti nakon kutije s kojom ste upravo počeli. Moguće da će se javiti oskudno probojno krvarenje tijekom ovog mjeseca.

Andjelica95

14.03.2020. 11:00

 Prosli mesec sam imala obilnu menstruaciju i trajala je 9 dana, ali zadnja 3 dana je vise bila kao smedja krv. Ovaj mesec je mnogo oskudnija, 4. dan je a maltene je prestala, a prva 2 i nije nesto mnogo islo. Vecinom je bila cista krv, ali je bilo i smedje. Prvi dan ciklusa sam imala odnose i bila je cista krv. Ovo mi se prvi put desava pa sam se malo zabrinula. Inace sam zaboravila popiti jednu pilulu pretprosli mesec, prva iz blistera. Nakon nje je bila ova obilna menstruacija. Pilule pijem vec 10 mj (yaz). Da li imam razloga za brigu?

Ivo Balenović, dr. med.

14.03.2020. 19:50

Poštovana, nema razloga za brigu. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta. Kod žena koje uzimaju kontraceptive one su u pravilu oskudnije, a ponekad mogu i izostati.

zelda123456

08.05.2020. 02:00

Poštovani,
pijem Novynette već godinu i 4 mjeseca i do sada nisam imala problema sa njima, te sve tablete pijem redovito u približno isto vrijeme. Prošli ciklus došlo je do izostanka krvarenja u vrijeme pauze, ali sam imala smeđi iscjedak od 18 do 26 dana ciklusa. Imala sam zaštićene odnose, pa zanima da li je ovo normalna pojava? Da li je to bila moja menstruacija i da li postoji mogućnost trudnoće?
Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

08.05.2020. 11:20

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralne kontraceptive menstruacija ponekad može i izostati. Ako ste redovito uzimali terapiju ne postoji mogućnost trudnoće.

Kaja182

22.06.2020. 23:45

Pozdrav,
Prosla sam skoro svih 13 stranica ove teme, ali svejedno imam neki strah protiv kojeg ne mogu.
Naime, pijem Yaz nekih 3 godine, vise manje u isto vrijeme (+1/2sata), u te 3 godine nijednom se nije desilo da je menstruacija izostala tj. onaj smedi iscjedak, makar na kapaljku ali ga je bilo. U petak sam popila zadnju bijelu (placebo) tabletu i u subotu navecer krenula sa rozim tabletama. Nazalost, u subotu sam takoder dobila povisenu temperaturu te jucer zavrsila na hitnoj sa venoznim antibiotikom i infuzijom. Utvrdeno je da imam urino infekciju koja je napala i desni bubreg te sad pijem antibiotik, ali nastavljam i piti pilule.
Procitala sam u ovom upitniku da je uz Yaz moguc nedostatak "menstruacije", nije mi se do sada jos desilo da nema bas nicega, pa malo to i prepisujem infekciji. Da li se trebam brinuti?
Hvala unaprijed na odgovoru!