Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zašto mi kasni menstruacija?


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

07.03.2018. 21:25

Poštovana Atica123, nemoguće je odgovoriti na pitanje. Možda je došlo do spontanog, a možda je menstruacija kasnila i zbog toga bila obilnija.

Ivo Balenović, dr. med.

07.03.2018. 21:25

Poštovana Artist, učinite test na trudnoću. Sve ostalo je nepotrebno teoretiziranje.

maja19851

18.04.2018. 22:30

Postovani,rodila sam prije 6mj.u 2018 godini u 2 mjesecu sam pocela piti triquilar.kada sam ih pila u zadnjem tjednu tableta mi se pojavio vec tamnosmedi -krvavi iscjedak.popila sam ih do kraja te je potom i menstruacija nastupila.nakon menstruacije sam imala odnose ali sa kondomom.suprug kaze da nije primjetio da mu he ijedan pukao.ja od kraja 2 mj.nisam dobila menstruaciju.iskreno zivciram se zbog toga i lose i spavam ali i da naglasim i da prije nego sto sam uopce pocela piti triquilat menstruacije mi nisu bile redovite svakih 30-52 dana.velika odstupanja su bila.samo sto se niti ne sjecam kako je bilo mi poslje prijasnjih trudnoca al ovo me stvarno brine.oprostite na duzem postu.srdacan pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

19.04.2018. 12:35

Poštovana, kod žena koje uzimaju oralnu kontracepciju menstruacija ponekad može izostati. Ako izostane dva ciklusa za redom obavezan je liječnički pregled.

Balerina123

04.05.2018. 11:10

Poštovani,
Djevojci mi menstruacija kasni već mjesec dana.
Zadnji spolni odnos je bio prije 2 tjedna,na početku prvih par minuta bez zaštite a kasnije sa zaštitom.
Inače je mjesečnica dolazila nakon 40 dana no nikada nije redovita bila u dan ali oko 40 dana.
Ima prehladu koja ne prolazi već mjesec i pol i pohađa faks pa je zbog toga pod velikim stresom i ne spava u zadnjih mjesec dana najbolje.
Urađena au 2 testa za trudnoću (27.4 i 28.4)
Prvi je bio oko 6 sati navečer ,a drugi ujutro oko 10 sati.
Oba testa su bila negativna
Ima policisticne jajnike i kaze da ju bole grudi i da osjeća probadanje u donjem djelu kao da treba dobiti mjesećnicu ali ona ne dolazi već mjesec dana
Krvna slika se pokazala savršena i sve je u redu ..
Da li imamo bilo kakvog razloga za brigu? I da možda nije nešto ozbiljnije u pitanju?
Hvala na odgovoru. LP

Ivo Balenović, dr. med.

04.05.2018. 11:30

Poštovani, budući da djevojka ima policistične jajnike to je razlog neredovitih menstruacija. Savjetujem da učini hormonsku analizu, te će se prema tim nalazima ordinirati terapija ukoliko bude potrebno. Prema svemu navedeno ne radi se o trudnoći.

milosjo

28.06.2018. 16:15

Postovani,
Ja i moja devojka smo imali odnos pre mesec dana sa zastitom(nisam ejakulirao u nju), i ona je imala menstruaciju 7 jun-a kao i svakog meseca, ali kako kaze veoma malo, sinoc 27 juna je opet dobila i sada je sve kako treba u menstruaciji. Imali smo i ranije problema sa ciklusom da joj kasni 15 dana, i menstruacija joj zadnjih nekoliko meseci nije bas u dan redovna jer je dosta smrsala. Brinem se da li postoji mogucnost da je zatrudnela iako sam pazio (proverio sam da kondom nije izbusen tako sto sam ga napunio vodom, nije bilo rupa) i da li je to normalno, malo sam se zabrinuo jer sam citao na netu da postoji neka lazna menstruacija itd itd..

Ivo Balenović, dr. med.

28.06.2018. 23:55

Poštovani, prema navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Gubitak tjelesne težine često remeti menstrualni ciklus.

LordVoldemort

02.08.2018. 10:30

Poštovani, moja djevojka i ja imali smo zasticeni spolni odnos sredinom 7.mjeseca.Ona pred kraj mjeseca bi trebala imati menstruaciju,no izgleda da joj kasni vec 5-6 dana.Jako je zabrinuta i pod stresom.Poslije odnosa pregledali smo prezervative i nisu bili probuseni(2 smo koristili jer ja ne trajem dugo).Dali je moguce da joj kasni menstruacija toliko dugo jer i inace zna imati neredovite(kasnjenje 2 do 3 dana max)Posto sad kasni vec par dana vise zabrinuti smo.Dali je moguca trudnoca?

Ivo Balenović, dr. med.

02.08.2018. 14:10

Ako ste pravilno koristili prezervative, kao što ste naveli, trudnoća nije moguća.

LordVoldemort

02.08.2018. 16:00

Poštovani hvala na odgovoru.A znate li mozda koji bi mogao biti uzrok tolikom kasnjenju menstruacije?Ima li neki vremenski period do kojeg menstruacija moze doci(recimo par dana ili) ili postoji li mogucnost da uopce ne dodje?

Ivo Balenović, dr. med.

02.08.2018. 21:45

Najčešći razlog kašnjenja je psihičke prirode (stres). Od ostalih uzroka to su hormonska neravnoteža, promjena u tjelesnoj težini, pretjerana tjelovježba. Zbog svega navedenog ne dolazi do ovulacije na vrijeme ili ovulacija izostane, te posljedično menstruacija kasni. Ukoliko menstruacija ne bi došla u idućih tjedan dana, savjetujem pregled.

crvena&bjelaruza

21.12.2018. 01:05

postovanje..Sa djevojkom sam imao odnos prije 25 dana...nismo koristili zastitu..pazio sam koliko sam mogo.U sebe sam siguran...Medzutim ona je trebala 14-tog sad imat ciglus(menstruacija)danas je 20-ti jos nije dobila....Boli je stomak,nista ne zeli da jede,...radila je test na trudnocu 4 puta i pokazao je negativno...Sto se tice djevojke..nije imala odnos skoro 2 godine..do sad samnom..Ona misli da je trudna...Bio bi vjecno zahvalan na odgovoru...

Ivo Balenović, dr. med.

21.12.2018. 11:20

Poštovani, 25 dana nakon odnosa testovi su vrlo sigurni. Ukoliko su 4 testa negativna, tada se sigurno ne radi o trudnoći.

cakcak

19.03.2019. 08:10

Poštovani,
Ne znam jel ovo jos aktivno, ali da probam.. Menstruacije mi nisu bas redovite dodu većinom do 3-5 dana ranije, a nekad i koji dan kasnije.. međutim zadnju sam imala 12.-19.02 i spolne odnose sa deckom koji su bili ne zaštićeni, ali nije nikada ejakulirao u mene, također tu metodu koristimo vec 3 godine i nikada se nista nije desilo... sada mi menstruacija kasni vec 5 dana, bila sam pod stresom(učenje, selidba ...) i dalje sam u strahu zbog trudnoće..
hvala

Ivo Balenović, dr. med.

19.03.2019. 14:15

Poštovana, stres je vrlo čest razlog neredovitih ciklusa. No budući da ste imali odnose, za svaki slučaj uradite test na trudnoću.

Boticeli

02.04.2019. 23:30

Postovani, djevojka i ja imali smo odnose bez perzervativa metodom prekinutog snosaja prije ca. 4 sedmice. Ranije smo takodjer prakticirali ovu metodu i uvijek joj je menstruacija ranila par dana ili je bila tocna u dan, no nikad nije bilo govora o trudnoci niti sam ikada ejakulirao u nju. Predzadnja menstruacija je bila 25.01,a zadnja 25.02. Ovaj put kasni evo vec 6. dan, ali, djevojka se zali vec mjesec ipo otprilike na bolove u bubrezima, radila je ultrazvuk i dijagnosticiran joj je kamenac u bubregu. Takodjer mokraca joj je zamucena u zadnje vrijeme. Nije imala nikakve "simptome trudnoce" Imala je pms (depresija, promjene raspolozenja, mnogo stresnih i teskih sitiacija itd.) par dana prije nego je menstruacija bila ocekivana ali odjednom je sve prestalo i djevojka se osjeca apsolutno normalno. Zanima me da li bi gore pomenuti razlozi o bubregu i kamencu mogli utjecati na kasnjenje menstruacije i ako nisu to razlozi koji bi mogli bit?

Ivo Balenović, dr. med.

03.04.2019. 10:30

Poštovani, kašnjenje menstruacije nema veze s bubrežnim kamencom. Najvjerojatnije se radi o hormonskom disbalansu. Savjetujem da prvo isključite trudnoću (test), a zatim bi trebalo uraditi analizu hormona.

Boticeli

03.04.2019. 22:55

Postovani, prije svega hvala na odgovoru a kad ste vec spomenuli hormonski disbalans moram naglasit da je djevojka vec 2-3 mjeseca imala problema s nekom vrstom alergije (naticanje usne i ocnih kapaka, osip po tijelu i svrab) vjerovatno na neke odredjene namirnice te joj je doktorica propisala dijetu da bi se tijelo malo "iscistilo". Svo to vrijeme djevojka se veoma slabo hranila gotovo pa nikako, povracala je do iznemoglosti, skoro sve sto pojede izbaci iz sebe u kratkom roku (inace slabo i neredovno jede jer ima strah da se ne vrati visak kilograma koje je imala u proslosti). Prilikom osipanja i smetnji alergije pila je mnoge tablete koje su bile propisane. No to se sve velikim dijelom desavalo prije zadnje menstruacije koja je unatoc svemu tome opet dosla tacno u dan tj. 25.02 (prethodna 25.01). Nakon toga se stanje poboljsalo, alergija je prestala i pocela je jesti al opet u veoma malim kolicinama. Ocekivana menstruacija trebala je biti 28.03 ali evo danas vec 7. Dan nema nikakve simptome da ce dobiti i nikakve smetnje osim povremenih bolova u bubregu prilikom mokrenja. Djevojka ima 17 godina i trudnoca nam nikako nije dobrodosla. Tjesimo se mnogim drugim razlozima kasnjenja menstruacije kao sto su gore navedeni, pa nas zanima da li to igra ili moze igrati ikakvu veliku ulogu u kasnjenju. Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2019. 10:40

Poštovani, poremećaj prehrane, a pogotovo gubitak kilograma remete menstruacijski ciklus. Prema svemu što ste naveli to je najvjerojatniji uzrok izostanka menstruacije.