Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gubitak tezine,mucnina


Autor Poruka

zlatko

18.12.2001. 13:58

Diagnoziran sam sa ulceroznim kolitisom prije godinu dana i izgubio oko 7-8 kg. tokom napada.U slijedecih nekoliko mjeseci kolitis se smirio,stolica je bila u redu,sa malo krvi,ali sam opet gubio tezinu.Sve ukupno sam izgubio 22 kg,a to znaci da sam oko 14 kg izgubio u remisiji.Pored kolitisa imam i gastritis,koji je bio tretiran sa antibioticima,zbog infekcije H.Pylori,ali stomak poslije toga nikad nije pregledan.Sad imam problem sa mucninom i ne mogu nikako vratiti kilazu.Kad god se pocnem malo bolje osjecati i dobijem kilogram,preko noci ga izgubim.Napravljen je i ultrazvuk i nadjeno je par malenih polipa na zuci od kojih je najveci 7mm,ali nema nikakve upale.Molim vas,mozete li mi dati bilo kakvu informaciju,buduci da ne znam vise sta da radim.
Hvala unaprijed,Zlatko.

Doc.dr.sc.Ž.Babić

19.12.2001. 00:27

Bilo bi potreban detaljni pregled i obrada specijaliste gastroenterologa, pa Vam stoga preporučam da se javite nadležnom gastroenterologu. Ovi podatci su nedovoljni za ozbilnjiji savijet. Doc.dr.sc. Ž.Babić