Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mucnina


Autor Poruka

Ivana

12.12.2001. 13:27

Postovani,
Obracam Vam se sa problemom koji me prati vec duze vrijeme. Obzirom da zivim u sredini u kojoj nema velikih mogucnosti kad se govori o zdravstvenim ispitivanjima, i u kojoj je stanje u zdravstvu katastrofalno (cesti strajkovi zdravstvenih radnika),
molim Vas za savjet.
Prije dvije godine ezofagogastroduodenoskopijom mi je utvrdjen gastritis chr. Koristila sam Ranital (2x150mg) neko vrijeme ali nije bilo vidnog napretka. Kasnije je utvrdjeno i postojanje Helicobacter pilori, tako da sam pila Helicocin i Omeprazol. Smetnje su se smirile, test na Helicobacter prije mjesec dana bio je negativan. Medjutim, ja neprekidno, vec godinu dana osjecam mucninu a nikad ne povracam. Ovo se pogorsalo zadnjih mjesec dana, pojavile su se i promjene na jeziku (bijele papile ili tako nesto). Apetit je oslabljen, stolica normalna. Napominjem da ne patim od gorusice. Moze li stres biti uzrok ovih mucnina i sta raditi u tom slucaju? Osim ovih problema, imam sideropenicnu anemiju i tonsillitis chr.
Iako sam nabrojala vise problema, molim Vas da mi sa svog aspekta odgovorite u kom pravcu ici sa daljim lijecenjem ili ispitivanjem.
Unapred se zahvaljujem.
Srdacan pozdrav, Ivana

Doc.dr.sc.Ž.Babić

19.12.2001. 00:22

Prvenstveno bih preporučio pregled specijaliste otorinolaringologa, te uzimanje brisa grla i nosa. Također preporučam ponoviti ezofagigastroduodenoskopiju zbog mogućnosti razvoja gastroezofagusnog refluksa nakon primjene eradikacijske terapije za Helicobacter pylori. Također je potrebno učiniti pregled krvne slike, željeza, UIBC,TIBC, kao bi se isključila anemija koja također može uzrokovati navedene tegobe. Doc.dr.sc. Ž.Babić