Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim Vas za savjet!


Autor Poruka

Zabrinuta

05.09.2002. 21:01

Poštovani,
Moja majka dobila je hemeroide nakon prvog poroda u 21-oj godini. Do drugog poroda (u 28-oj) povremeno bi se vraćali ali bez većih problema. Veći hemoroidi sa krvarenjima počeli su oko 38 godine, a krvare iza svake stolice i izgleda kao da su upaljeni. Probala je većinu "domaćih" recepata i ništa nije pomoglo. Stanje se malo smiri jedino ako je ona izrazito smirena (kad se ne nervira , ne diže veće terete i sl.) Zadnje je probala čepiće + mast i to joj je navodno malo smirilo stanje. Zanima me gdje se treba javiti da bi napravila operaciju, koje su posljedice i koliko nakon operacije treba mirovati, te da li se hemoroidi u svakom slučaju vrate. Ako ništa, preporučate li vi operaciju ili znate za neki "bolji" lijek?
Unaprijed zahvalna, Marija

Dr. sc. Neven Ljubičić

09.09.2002. 19:19

Zlatno je pravilo da ukoliko konzervativna terapija ne pomaže, a to je čest slučaj ukoliko se radi o velikim hemoroidalnim čvorićima s recidivirajućim komplikacijama poput krvarenja, operativni zahvat je nužnost. Konzultirati kirurga-koloproktologa.

Marica

26.09.2002. 22:27

KOJE BI LJEKOVE BILO PREPORUČENO UZIMATI ZA GASTRITIS ŽELUDCA.