Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ulcerozni kolitis


Autor Poruka

nevenka

02.09.2001. 00:42


Javljam se ponovo s istim pitanjem o podobnosti uporabe ampula i tablete Voltarena u dg. Ulceroznog kolitisa i zanima me kada mogu dobiti odgovor od stručnjaka za to područje. Znam da je pitanje neuobičajeno, ali isto tako još više neuobičajeno je bilo liječenje moje osamnaestogodišnje kćerke koje su provodili specijalisti gastroenterolozi u kako oni to kažu drugom centru po jačini liječenja u Hrvatskoj. Dijete se i sada hospitalizira zbog teške anemije, a ukoliko je ovaj način komunikacije zaista savjetodavnog karaktera mogu vam poslati medicinsku dokumentaciju, te bi mogli u dogledno vrijeme savjetovati i ove specijaliste, docenta i profesora u tako jakom centru liječenja koji bi sebe već sutra mogli proglasiti i vodećim, ali u tome da dežurna liječnica ne pogleda pacijenta s temp. od 39 C, nego po sestri pošalje Voltaren amp., a poslije još osam večeri sestre daju same terapiju Voltarena kako im je volja.
Ukoliko želite možete mi odgovoriti i na ovu e-mail adresu.

Doc.dr.sc. Ž.Babić

27.12.2001. 14:46

Premalo je kliničkih podataka na temelji kojih bi se moglo dati mišljenje (dob, dužina bolesti, stupanj bolesti, vrsta liječenja, endoskopski nalaz, laboratorijski nalazi, da li postoje komplikacije osnovne bolesti itd). Pitanje je više koncipirano kao etički problem, pa bi stoga na taj dio pitanja odgovor mogao dati netko tko se bavi tim područjem. Doc.dr.sc. Ž.Babić