Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


peckanje/zarenje tokom i nakon odnosa


Autor Poruka

korisnik1501

13.04.2017. 00:40

Postovani, vec neko vrijeme osjetim peckanje, zarenje tokom cijelog odnosa, i 15 min nakon odnosa, s tim da mi je to jako nepodnosljivo, i onemogucuje mi uzivanje tokom odnosa, htjela bih navesti da sam trudna 4 mjeseca, i da sam imala i imam samo jednog partnera. Prije mjesec dana sam zbog tog problema otisla ginekologu rekao mi je da imam infekciju tj tragove krvi u mokraci pila sam antibiotike i zatim koristila vivag vaginalet, zatim mi je rekao da izbacimo lubrikante i da umjesto toga koristimo masilnovo ulje, medjutim i dalje me muci taj isti osjecaj, nista se nije promijenilo.. Mozete li mi Vi nesto preporuciti ili dati neki savjet, Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

13.04.2017. 09:15

Poštovana,
obzirom da ste trudni i da ste koristili antibiotike postoji mogućnost da je došlo do gljivične infekcije. Savjetovao bih da uzmete neke od vaginalnih antimikotika (Plimycol, Rojazol, Canesten)