Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10458 | Broj poruka: 74147

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


ureaplasma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2019. 15:30

Poštovana, iako je za pretpostaviti da je ureaplazma izliječena, savjetujem odnos uz zaštitu s kondomima do nalaza. Ponekad ureaplazma ne reagira na terapiju od prve.

Lolica144

09.10.2019. 15:45

Poštovani doktore, trudna sam cca 24 tjedna, radila sam briseve, na brisu pronađena ureaplasma, te laboratorijska analiza mokraće pokazala da imam mnoštvo bakterija. Ja nemam nikakve simptome upale, dakle normalno idem mokriti, nema peckanja, bolova.. Nisam još dobila terapiju, ali sam zabrinuta zbog bebe..naime saznala sam da sam trudna tek sa 21.tjednom jer sam imala uredne menstruacije svaki mjesec, kućni test je bio negativan.. Dr kaže da je sa bebom sve ok, ali ja sam i dalje zabrinuta. Može li se ta bakterija izlječiti? Koja je opasnost?

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2019. 19:50

Poštovana, ureaplasma je uvjetno patogena bakterija i ona uglavnom ne stvara nikakve komplikacije. Budući da ste trudna potrebno ju je liječiti, iako se ne može reći da li će bakterija imati utjecaja na trudnoću. Mnoge trudnice imaju infekciju ureaplasmom, i u većine trudnoća protekne uredno.

Lolica144

21.10.2019. 08:10

Poštovani, analizom urina izolirana mi je i Escherichia coli, dobila antibiotik za 10 dana, pa pauza 5 te ponovo napraviti urinokulturu. Uz antibiotik si kuham čaj od brusnice, te pijem 100%tni sok od brusnice. Strah me zbog bebice. Ureaplasmu dr vise nije spominjala trudna sam cca 5,5 mj, čitam po internetu i forumima da bih se trebala liječiti. Što još mpgu napraviti po pitanju tih bakterija?

Ivo Balenović, dr. med.

21.10.2019. 18:45

Poštovana, nema razloga za brigu. Uroinfekcije su učestala pojava u trudnoći i ne mogu naškoditi djetetu. E colli je bakterija koja normalno živi u probavnom traktu i može biti prisutna u rodnici. Samo ukoliko se razmnoži u koncentracije većoj od 10 na 5 potrebna je terapija. Ureaplazma je uvjetno patogena bakterija koja uglavnom ne radi nikakve probleme.