Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ureaplasma


Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2019. 15:30

Poštovana, iako je za pretpostaviti da je ureaplazma izliječena, savjetujem odnos uz zaštitu s kondomima do nalaza. Ponekad ureaplazma ne reagira na terapiju od prve.

Lolica144

09.10.2019. 15:45

Poštovani doktore, trudna sam cca 24 tjedna, radila sam briseve, na brisu pronađena ureaplasma, te laboratorijska analiza mokraće pokazala da imam mnoštvo bakterija. Ja nemam nikakve simptome upale, dakle normalno idem mokriti, nema peckanja, bolova.. Nisam još dobila terapiju, ali sam zabrinuta zbog bebe..naime saznala sam da sam trudna tek sa 21.tjednom jer sam imala uredne menstruacije svaki mjesec, kućni test je bio negativan.. Dr kaže da je sa bebom sve ok, ali ja sam i dalje zabrinuta. Može li se ta bakterija izlječiti? Koja je opasnost?

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2019. 19:50

Poštovana, ureaplasma je uvjetno patogena bakterija i ona uglavnom ne stvara nikakve komplikacije. Budući da ste trudna potrebno ju je liječiti, iako se ne može reći da li će bakterija imati utjecaja na trudnoću. Mnoge trudnice imaju infekciju ureaplasmom, i u većine trudnoća protekne uredno.

Lolica144

21.10.2019. 08:10

Poštovani, analizom urina izolirana mi je i Escherichia coli, dobila antibiotik za 10 dana, pa pauza 5 te ponovo napraviti urinokulturu. Uz antibiotik si kuham čaj od brusnice, te pijem 100%tni sok od brusnice. Strah me zbog bebice. Ureaplasmu dr vise nije spominjala trudna sam cca 5,5 mj, čitam po internetu i forumima da bih se trebala liječiti. Što još mpgu napraviti po pitanju tih bakterija?

Ivo Balenović, dr. med.

21.10.2019. 18:45

Poštovana, nema razloga za brigu. Uroinfekcije su učestala pojava u trudnoći i ne mogu naškoditi djetetu. E colli je bakterija koja normalno živi u probavnom traktu i može biti prisutna u rodnici. Samo ukoliko se razmnoži u koncentracije većoj od 10 na 5 potrebna je terapija. Ureaplazma je uvjetno patogena bakterija koja uglavnom ne radi nikakve probleme.

Beogradjanka

27.10.2019. 14:45

Postovani,
Imala sam pobacaj maja i tek sada sam radila briseve. Ureoplasma >=10^4.
Citala sam da se te bakterije nalaze u organizmu i padom imuniteta raste njihov broj. Ne znam kako se naglasava ''samo seksualnim putem'' jer on nema, radio je bris marta, a ja imam. I nismo imali druge partnere.

Ivo Balenović, dr. med.

27.10.2019. 20:05

Poštovana, ureaplasma je vrlo rasprostranjena i prenosi se uglavnom spolnim putem, no moguć je prijenos i drugim načinima. Ne mora značiti da će svaka osoba koja dođe u kontakt s određenom bakterijom razviti i infekciju. Imunološki sustav može 'uništiti' mnoge patogene mikroorganizme. Sve ovisi o imunitetu osobe. Liječenje ureaplasme potrebno je ukoliko koncentracija naraste na više od 10 na 4.

Beogradjanka

27.10.2019. 23:20

Prostim recima, zakacila sam ne seksualnim putem, pao mi je imunitet i razvila se.
I s obzirom na moj rezultat je potrebno lecenje?

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2019. 10:00

Tako je. Padom imuniteta i bezopasni mikroorganizmi koji normalno žive na čovjeku mogu se razmnožiti i izazvati upalu.

Beogradjanka

28.10.2019. 12:15

Ja sam malo paranoicna, pa jos jednom da pitam. Zakacila sam je negde drugde, a to NIJE seksualnim putem. I jel potrebno lecenje sa ovim rezultatom? Ginekolog kaze da ce mi dati lekove

Ivo Balenović, dr. med.

28.10.2019. 18:00

Obzirom na koncentraciju liječenje je preporučljivo. Bakterija se može pokupiti i preko sanitarnih čvorova, bazena, sauna, nečistih predmeta i slično...

Beogradjanka

30.10.2019. 11:25

Koja je verovatnoca da se pokupi tako?
Moje neko logicko razmisljanje je da sam je ja ko zna kada pokupila na pr.na bazenu i da je mirovalo, nema simptoma i da mi je sada zbog loseg nacina zivota tj.brzog pao imumitet i ona se pojavila.
Jos jedno pitanje, da li postoje ogranicenja za ishranu?

Ivo Balenović, dr. med.

30.10.2019. 20:05

Moguće da se uslijed pada imuniteta ureaplasma razmnožila. Niske koncentracije (ispod 10 na 4) nije potrebno liječiti. U prehranu uključite što više voća i povrća uz izbjegavanje rafiniranih šećera. Savjetujem i preparate za podizanje imuniteta - beta glukan.

Beogradjanka

01.11.2019. 11:50

Dobila sam jacu terapiju.
5 dana dovicin
10 ciprocinal
3 dana hemomicin
I suprug hemomicin, jer nema ureoplasmu, radio je juce.
Imala sam tupe bolove u stomaku i kako sam pocela da pijem, evo vec 3 dan, nema ih bolovi. Nadam se da polako ,,ubijam'' bakteriju i da se nikada ne vrati.

Ivo Balenović, dr. med.

02.11.2019. 10:25

Dobili ste odgovarajuću terapiju. Biti će sve u redu. Nema razloga za brigu.

Beogradjanka

04.11.2019. 14:55

Postovani doktore,
Suprug je trazio od doktora da radi test na eserihiju i receno mu je da se to kroz urin gleda. Dobio je rezultate, eserihija se nigde ne spominje, kao da nije dobio uput za to, vec ove rezultate -> STREPTOCOCCUS BETA HAEMOLYCTICUS grupa B, 20.000ml.
Kako se dobija? Da li moze da mi je prenese? I koliko je opasna?

Ivo Balenović, dr. med.

04.11.2019. 18:40

Streptokok normalno živi na čovjeku. Liječenje je potrebno samo ukoliko izaziva simptome upale. Liječenje je potrebno i kod trudnica prije poroda. Izvan trudnoće ga nije potrebno liječiti.

Marina26

13.11.2019. 11:40

Poštovani, molila bih Vas za pomoć.
Ispričavam se sto se pitanje ne tiče direktno ureaplasme.
Naime, u urinu mi je otrkivena e coli (10 na 5) i doktorica mi je prepisala antibiotik Nolicin koji trebam piti 10 dana svakih dvanaest sati. Mene zanima sljedeće. Da li je potrebno raditi bris rodnice na e coli? Naime, neke promjene velike nisam primjetila tek sada nakon 2-3 tablete antibiotika sam primjetila zelenkastiji iscjedak, a menstruaciju trebam dobiti za osam dana. Prije toga, iscjedak mi je bio više manje bijel mođda u tragovima zelenkast ali na prvu svakako bijel. Drugo pitanje se odnosi na mog decka. Treba li on napraviti pretragu urina i treba li on neku dodatnu pretragu raditi? Odnosno, ako se pokaze da nema u urinu bakteriju treba li neku drugu pretragu raditi s obzirom da smo seksualno aktivni, a ja pijem yasmin tablete pa ne koristimo drugi oblik zaštite. Treće, zanima me kada smijemo stupiti u odnose? Smijemo li tijekom antibiotika ali s dodatnom zaštitom ? Ako ne, smijemo li nakon antibiotika bez dodatne zaštite? Ovo posljednje me zanima s obzirom da tek dva tjedna od pijenja antibiotika se trebam ponovo testirat pa ako nalaz nije dobar, da li bi to moglo znaciti da tijekom tih odnosa nakon antibiotika koji nisu imali dodatnu zaštitu moglo doći do prijenosa na partnera? Odnosno, koliko dugo je potrebno imati dodatnu zaštitu? Molila bi Vas na odgovore na postavljena pitanja. Hvala unparijed.

Ivo Balenović, dr. med.

13.11.2019. 23:00

Poštovana E. colli je bakterija koja normalno živi u probavnom traktu. Moguća je njena prisutnost i u rodnici i nije ju potrebno liječiti, niti to ima smisla. Ona je najčešći uzrok uroinfekcija. Uroinfekcija nastane kada bakterija kolonizira mokraćne puteve i razmnoži se u koncentraciji više od 10 na 5. Ispod te koncentracije nije potrebno liječenje. Budući da je kod Vas u nađena toj koncentraciji, dobili ste odgovarajuću terapiju. Dokle god traje terapija savjetujem da izbjegavate odnose. Nakon ponovljene urinokulture (ukoliko će biti sterilna) možete imanti odnose bez zaštite. E colli će i dalje živjeti na Vama i na partneru (kao i na svim ljudima) i dokle god ne izaziva upalu (uroinfekciju) nema je potrebe liječiti.

Beogradjanka

18.11.2019. 00:40

Postovani doktore,
Nakon ispijenih antibiotika za ureoplasmu, da li je bolje raditi bris nakon 10tak dana od zavrsene terapije ili da sacekam menstruaciju pa onda?

Nazad
1 ... 28 29 30 31 32 33 ... 35
Naprijed