Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vodena cista na jajniku


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.03.2012. 12:25

Poštovana, s obzirom na tvorbu na jajniku, menopauzu, povišene vrijednosti ca 125 / normalne su vrijednosti do 30 / savjetujem da se odmah javi na ginekološku onkologiju, na pregled i daljnju obradu.

ivancica22

08.04.2012. 22:05

dobar dan! zanima me dali je moguca trudnoca uz to da si mi oba dva jajnica puna vodenih cista..ima 3 dana imam mucnine te nakon jutarnjeg i poslijepodnevnog obroka redovito povratim..prije par mijeseci pila sam tablete provera no nikakve promjene nije bilo..te ima par mijeseci nisam bila na pregledu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2012. 12:15

Poštovana, svakako ako vam kasni menstruacija ili sumnjate u trudnoću napravite test na trudnoću.
Šanse svakako ima.

ivancica22

09.04.2012. 19:40

hvala! ali problem je što ja uopce nisam imala menstruaciju od terapije koju sam imala,pa me s toga zanima dali postoji ikakva mogucnost za toliko željenom trudnocom

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.04.2012. 20:05

Šansa postoji svakako. Napravite test. Rane simptome imate.

Shusamon

11.04.2012. 20:55

Dobar dan,
Danas sam bila na pregledu kod ginekologa, inače imam neredovite cikluse i velike pauze - uzrok su vodene ciste. u ovo koji dan cu raditi hormonalne nalaze i dobila sam terapiju - dabroston, da mi izazove menstruaciju. ( 2 puta dnevno, jedna ujutro i jedna navečer i tako 10 dana) Da li je moguće, jer to mi se desilo, i grčim se od bolova, te imam vodeni iscjedak popraćen sukrvicom, da su mi ciste popucale od samo jedne tablete, ili da se to desilo zbog današnjeg pregleda? Moj muž i ja želimo bebu, pa mi je doktor rekao, da kad obavim sve ove nalaze, dođem obaviti i ultrazvuk, te papa test i da ćemo tek onda razgovarati o tome šta dalje? imam li razloga za zabrinutost? Prvu menstruaciju sam dobila sa 16, sad imam 28 god. i nikada mi nije bila redovna, a najduže pauze su bile i po 6 mjeseci, a inače kada trebam dobiti menstruaciju , a to se nedesi u mom tijelu su sve promjene normalne - bolovi u grudima, napuhan stomak, ponekad glavobolja i tako 5-7 dana koliko i traje ciklus, ali bez tog čina krvarenja. Unaprijed hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

12.04.2012. 10:10

Poštovana, što se tiče bolova i iscjetka, svakako je moguće da je došlo do prsnuća ciste.
Slažem se u potpunosti s mišljenjem vašeg liječnika, za početak je potrebo riješiti se cista i izazvati menstruaciju.
S obzirom na oligomenoreju i amenoreju do 6mjeseci, vjerujem da su vam ciklusi anovulacijski, dakle ne ovulirate.
Svakako će nužno za početak napraviti hormonski status te hormone štitnjače.

azagreb0

18.04.2012. 15:35

poštovani, imam 21 godinu i imala sam vodenu cistu na lijevom jajniku koja je nakon mjesec dana pukla. tada mi se opet pojavila nova vodena cista na desnom jajniku i napravila sam hormonske pretrage na kojima je sve bilo u normalnim granicama osim estradiola koji mi je bio 80 pmol/L a normalna granica je pisala 110-1100. da li je to sve normalno? hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.04.2012. 20:50

Poštovana, ne znam veličinu ciste, izgled ciste, da li je vodena, kakva je stijenka ciste, koliki je Ca 125 ?
Dakle bez detalja vam odgovoram. Ako se radi o vodenoj cisti koja prsne sa menstruacijom, savjetujem da krenete sa uzimanjem kontraceptivnih pilula, da se prevenira stvaranje cista.

sedmoroveličanstvenih

20.04.2012. 10:15

Dobar dan imam jedno pitanje...meni je prije par dana otkrivena cista na lijevom jajniku veličine 4cm,specijalist mi je preporičio terapiju pomoću tabela Duphaston one bi trebale osušit cistu i vratit mi u noramlu mjesečnicu.Sinoć sam imala krvarenje nezz dali sam dobila M ili je to kriva cista ali danas ujutro nema više krvarenja. Moje pitanje lasi dali je za to krvarenje kriva cista i dali bi se trebala brinuti zbog toga?? sad(((

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.04.2012. 22:40

Poštovana, mislim da se ne radi o menstruaciji. Duphaston ćete piti kroz 10 dana, a nakon toga će te dobiti mentruaciju. Cista obično prsne, ako je vodena i to sa menstrualnim krvarenjem. Dakle morate se strpiti.

sedmoroveličanstvenih

25.04.2012. 11:50

hvala vam lijepa na odgovoru malo ste me umirili.... a dali je moguća pojava te iste ciste nakon liječenja?

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.04.2012. 17:05

Poštovana, svakako je moguće da cista ne prsne, te da nakon menstruacije bude još veća. Svakako se strpite i savjetujem UZV kontrolu nakon menstruacije.

sedmoroveličanstvenih

03.05.2012. 10:55

A koji je najsigurniji način da se riješim zauvjek ciste. i zabog čega doktori ne žele reć o kojoj se cisti radi nego uvjek izbjegavaju odgovor!!!!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.05.2012. 16:35

Poštovana, ako cista raste, te perzistira kroz nekoliko ciklusa, svakako savjetujem laparoskopiju.
Naravno ako nema znakove potencijalno opasne ciste. Svakako napraviti i tumorski marker ca 125.

Gaga

12.06.2012. 23:15

Poštovani,
imala sam jake bolove u toku plodnih dana prošli mjesec. Nisam imala problem pri mokrenju, samo jak bol kod desnog jajnika uz krvarenje,
Urađen ultrazvuk, nije ustanovljen ginekološki problem. Pila ciprocinal za upalu mokraćnih kanala, što se pokazalo dobro, taj je doktor skuzio upalu po nekim nalazima(CRP, Beta hcg).
Međutim, sad mi je drugi ginekolog ustanovio dva perzistentna folikula na lijevom jajniku i eritroplakiju na vanjskoj porciji. Ostalo piše da je ok. Na
desnom jajniku nije ništa vidio. Po nalazu vidim da je lijevi jajnik uvećan malo. Pri ultrazvuku sam osjetila bol kad je doktor dotakao folikule.
Otada me boli to. Danas kad sam isla s posla jako me bolilo. Doktor mi nije dao nikakvu terpiju, trebam doći nakon sledeće menstr. Papa rezultati tek za 14 dana.
Zanima me da li zbog povećanog sjedenja na poslu se taj bol pojačava? Da li postoji mogućnost da folikuli sami nestanu pri sledećoj menstruaciji?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.06.2012. 18:20

Poštovana, bol je vjerovatno od samog pregleda ili prsnuća folikula. Svakako bih se složio sa mišljenjem kolege da se javite nakon iduće menstruacije na pregled.
Svakako da s menstruacijom dođe do nestajanja folikula pa i cista.

sedmoroveličanstvenih

10.07.2012. 21:35

Dobar dan
Meni se pojavili bolovi u donjem dijelu trbuha,oštri kao da te netko probada u donjem dijelu trbuha.Bolovi su toliko jaki da često plačem koliko boli a jedino umiruje bol kada odem spavat i kada se probudim još boli ali ne toliko jako. A prije par mjeseci su mi otkrili cistu dali je moguće da su ti bolovi zbog ciste.dali mi možete reći dali se ti bolovi nekako mogu umirit.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.07.2012. 22:40

Poštovana, svakako da se bolovi ne da moraju utišati nego ih ne smije biti. Ne razumijem vas ukoliko imate toliku bol zašto se ne javite ginekologu na pregled i uzv. Svakako da veća cista može stvarati bol, kao i tortija ciste, kao i jaka upala jajnika, endometrioza, kamenac u mokraćnom sustavu itd. Svakako, nemojet se patiti nego otiđite na preglwd čim prije.

14.07.2012. 22:05

Poštovani,

naime već nekim mjesec dana imam bolove u desnom jajniku. U početku su se bolovi pojavljivali samo nakon odnosa, nakon mokrenja u koliko zadržavan neko vrijeme. No posljednjih nekoliko dana imam bolove 24h na dan. Bila sam k doktoru i nakon uradenog ultrazvuka rekao mi je da imam cistu polupraznu 6cm na desnom jajniku. Dao mi je uputnice za tumorske markere, stitnjacu i spolne hormone. Naručena sam tek za 8 i 9 mjesec. No moji bolovi su iz dana u dan sve jači . Osjećam umor i jaku pospanost uz tu bol. Menstruacija mi već nekih godinu dana i više kasne sve do po nekad i dva mjeseca. Tako da nikad ne znam kada treba da ju imam. No danas mi se od jučer stomak naduvao i otekao toliko da kad me netko vidi mi kaže da trebam otići k doktoru. Doktor mi je rekao da mu se javim kada dobijem u prva 4 dana periode pa bi počeo s terapijom da mi se perioda ustali. No za cistu da trebam čekati dok mi marker ne bude gotov. No to je još mjesec dana življenja s bolom. Da li bih trebala insistirati na ponovnom pregledu ili da naprosto šutim i trpim bolove idućih mjesec i pol?


Unapred hvala


S poštovanjem Irena

Nazad
1 ... 5 6 7 8 9 10 ... 41
Naprijed