Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vodena cista na jajniku


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

14.07.2012. 22:30

Poštovana, cista te veličine i bolovi u donjem trbuhu razlog je da se odmah drugi tjedan javite na pregled. Svakako će vjerovatno biti potrebna hospitalizacija drugi tjedan i operativan zahvat.

18.07.2012. 18:50

Poštovani doktore,

zahvaljujem se na Vašem odgovoru. Prije 3 dana me je liječnik poslao na hitnu ginekološku odmah su me stavili na hospitalizaciju. Cista je sada 7,50 cm. Rekli su op no već me 2 dana drže na promatranju, nalazi krvi su u redu. Imam par pitanja. Imam periodu 3 dan ne bi li cista već pukla ili se počela smanjivati 3 dan periode ako je vodena? I zašto mi kažu da ne mogu dobiti tablete za bolove?. Bolovi su i dalje tu. Čak imam jače bolove dok ležim nego dok hodam. Unaprijed se zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Lijepi pozdrav

S poštovanjem Irena

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.07.2012. 22:05

Poštovana, ako cista nije prsnula treći dan menstruacije, vjerovatno ni neće. S obzirom na bolove i veličinu ciste pristupit će se ubrzo laparoskopskom operativnom zahvatu.

19.07.2012. 04:20

Zahvaljujem se na odgovoru.

Lijepi pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.07.2012. 19:15

Molim.

20.07.2012. 20:30

Poštovani doktore,

opet ja. Ispričavam se što Vas gnjavim svako malo no kako sam i sama zbunjena a naravno kao i svi htjela bih nešto znati ja Vas budem pitala još po koje pitanje. Jučer ujutro poslije vizite sam obavila ultrazvuk , cista je bila 6,70. Doktor je rekao ujutro operacija ,no bude još jednom pogledao UZV to jutro tj danas. Sinoć su me pripremili ,tj dali su mi dva duxsola-ksa oko 13h popodne popila sam ih i od tad na tašte tj do 18 sam mogla vodu sokove i voće.Te tablete do navečer nisu niš napravile pa su mi dali famozni čepić oko 9, no ponovo ništa pa još jedan čepić nakon 40 minuta i ništa , niti sad ništa. Dobila sam tabletu za spavanje,ujutro sve pripreme i prije tog na UZV, cista je sada oko 6. Doktor mi je rekao ,da ne zna što bi sa mnom s obzirom da ja imam 93 kg,visina 171 cm i da je kod krupnji osoba laparoskopija teža tj teže je napravit zahvat ! I sad me je ostavio na nadzoru do ponedjeljka pa u ponedjeljak budemo vidjeli da li se smanjila cista i što će sa mnom. Moram priznati da mi bolovi jesu manji, nisu konstantni kao ranije , sad me zaboli s vremena na vrijeme kao da me nož probode i mnogo se bolje osjećam jer nije da me boli 24h kao do prije dan dva. No zanima me čemu sve ovo vodi. Molila bih Vas za Vaše mišljenje , valjda mi je lakše kad čujem . Njih ne pitam jer očito ne vole mnogo razgovarati.

Ponovo se unaprijed se zahvaljujem.

S poštovanjem

Irena

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.07.2012. 21:40

Poštovana, svakako da je debela trbušna stijenka otežavajuća okolnost za laparoskopski zahvat. S obzirom da sad nemate bolove, mišljenja sam također da se može pričekati do ponedjeljka. Ako se neće moći obaviti laparoskopski zahvat, tijekom istog će se napraviti konverzija u klasičan laparotomski zahvat. Isto tako postoji mogućnost do ponedjeljka da se cista smanji ili prsne. Dakle strpljen- spašen.

21.07.2012. 16:55

Poštovani doktore,

doista Vam od srca hvala što uvijek odgovorite i to u tako kratkom roku! Na žalost jutros me je jače počeo boliti desni bubreg pa me je dr...... odveo na UZV ,koji je pokazao da je cista 7 cm opet i tiska mi bubreg navodno. Strpljena jesam, no ne znam i do kad. Svakako Vam VELIKA HVALA.

S poštovanjem

Irena


Lijepi pozdrav Vam želim

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.07.2012. 22:55

Molim.

kbueno

24.07.2012. 16:15

Poštovani, koliko dana od začeća je potrebno da se vidi plod na ultrazvuku??Menstruaciju sam imala 23.6. i tad sam prestala piti kontracepcijske pilule,znaci ne pijem ih mjesec dana.. Odnos sam imala 3.7, 16.7, 17.7.. Međutim, otišla sam kod ginekologa na ultrazvuk pa mi je rekao da imam cistu na lijevom jajniku 36x28mm.. I da mi zbog toga kasni menstruacija.. Takođe mi je opet prepisao kontracepcijske tablete ako uslijedi krvarenje.. A ako ne uslijedi do 1.8., tad opet moram doći na ultrazvuk.. Ja se samo bojim trudnoće jer smo praktikovali samo metodu prekinutog snosaja.. Zahvaljujem!!Pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.07.2012. 21:40

Poštovana, trudnoća se može najranije vidjeti oko 1.8. zato vas je liječnik naručio da dođete na uzv pregled.

Jeanette

02.08.2012. 10:40

Poštovani!
Zahvaljujem na prethodnom odgovoru. Bila sam prekjučer kod svog ginekologa. Rekla mi je da ne vidi trudnoću i nakon što sam je upitala za debljinu endometrija, rekla je da iznosi 7mm (42. dan od posljednje menstruacije). Medjutim, imam cistu na desnom jajniku od 3 cm. Je li mogla nastati zbog prekomjerne primjene hitne kontracepcije? A menstruaciju još nisam dobila. Je li to povezano s postojanjem ove ciste? Ako ne prokrvarim za dva tjedna, prepisat će mi terapiju. A sada pitanje: može li se reći da je s postojanjem takve ciste nalaz inače uredan (tako je ona rekla), ali kako meni toliko kasni onda , naravno,meni nije. I zamolila bih vas da mi kažete nešto o veličini endometrija? Koje su njegove veličine tijekom ciklusa i postaje li tijekom trudnoće sve debljim? Ispričavam se na postavljanju ovako glupih pitanja, ali odgovore ne mogu pronaći ni u kakvoj literaturi niti na internetu. Nigdje se ne govori konkretnno. Možda zvučim ludo, ali zabrinuta sam i zbunjena...

Dejan Šakoronja, dr. med.

02.08.2012. 11:10

Poštovana, endometrij nije debeo za 42. Dan ciklusa. Složio bih se sa svime što je rekla vaša liječnica. Cista na jajniku je vjerovatno folikularna i prsnut će nakon menstruacije. Mislim da se za sad ne trebate brinuti.

Bleky777

15.08.2012. 10:40

Poštovani,
htjela bih Vas pitati jer ne znam više šta da radim, naime zadnju menstruaciju sam imala 20.5. u 6mj sam bila na putu taman kada mi je bilo vrijeme da dobijem menstruaciju ali umjesto toga javili su se jaki bolovi u doljnjem predjelu trbuha tj u lijevom jajniku, nisam mogla sjesti ni stajati par dana od bolova, a kamo li leci, tablete protiv bolova su samo malo ublazile bol. u 7mj sam imala spotting i žuti i smeđi iscjedak, žuti naime sam pročitala da se radi o nekoj upali, ali pred par dana sam imala krvavu sluzi, mogla se rastezati, i dalje me prati bol u lijevom jajniku a kada kihnem boli me desni jajnik. Dio kod lijevog jajnika je tvrdo cak i sami jajnik je tvrd i boli me. Bila sam kod ginekologice na zamjeni koja je bila, ona je rekla da je to trudnoca, ali nisam joj stigla reci za sve te bolove, i dok mi je obavljala pregled ja sam morala na wc tako da ne znam da li je to zaista to sta mi je ona rekla. obavila sam test, i pokazuje +. ali čula sam od jednog ginekologa da je to uzrok ciste najvjerovatnije jer ona to zna pokazati, i da radi ciste zene ne dobiju menstruaciju. naime mene trbuh jos uvijek boli kako hodam ali manje nego prije, neugodna neki pritisak je i jos uvijek to nesto zuto se pojavljuje. nemam nikakvih simptoma trudnoce tako da sumnjam u nju. imala sam osjetljive grudi jedino ali to je prestalo prije nekih 4-5tjedana i više. imam bolove u lijevom predjelu trbuha kada obavljam veliku nuzdu.
Hvala unaprijed

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2012. 15:10

Poštovana, savjetujem beta hcg iz krvi i svakako prije svega uzv. Da li ste radili ginekološki uzv i da li vam je ultrazvučno dokazana trudnoća?

Bleky777

15.08.2012. 20:15

Poštovani.

trudnoća nije potvrđena ultrazvukom, kad sam bila na pregledu kod ginekologice nešto mi je gurnula dole, pritisnula trbuh i rekla da je trudnoća. pregled je trajao nekih možda 5 minuta, čak i manje, te sam zaboravila napomenut da mi se tijekom pregleda mokrilo, pa ne znam da li to ima utjecaj na pregled.. Prema njezinoj izjavi, ja bi trebala biti sada 13-tjedan ove subote, nemam nikakvih promijena, jedino šta sam pala 1kg-2kg na težini i kao što sam rekla imala sam nabubrene grudi koje sam izgubila negdje prije 5-6tjedana. Još sam primijetila da tijekom spolnog odnosa imam bolove unutar vagine, kao neki pritisak koji me pritišće. Danas popodne primjećujem da mi je lijeva strana tvrđa nego ujutro, boli tijekom hoda i tijekom velike nužde te dok sjedim. Svako toliko na ulošku imam poneku žutu felkicu.

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2012. 22:20

Poštovana, to što vas pritišće je povećana maternica. Dakle lijećnica je prema veličini maternice ustanovila da se radi o teudnoći od 13 tjedana. Savjetujem da čim prije napravite uzv isve ostale pretrage koje se obavljaju u ranoj trudnoći.

Irenaori

21.08.2012. 17:25

Lijepi pozdrav,

ne znam kako ali moj stari nick ne prihvata. Irena ranije sam Vam postavljala pitanja u vezi ciste u veličini od 7,50 cm i operacije. Imam jedno pitanje. Kako su mi izvadili cistu i jajnik i prošlo je od op 3 tjedna i par dana. Šavi zarasli , sve u redu ali ja imam bolove na istom mjestu di me je bolilo dok ma imala cistu i jajnik. Kada ležim potrbuške,ponekad u hodu i kod svakog sexualnog uzbuđenja kojeg zbog iste boli izbjegavam. Danas sam bila na kontroli uzv je u redu, misle da tu bol imam zbog priraslica najvjerovatnije. . O njima ne znam mnogo no znam d ata tupa bol nije ugodna i najviše me brine što se pojavljuje kod gore navedenog sex. uzbuđenja. Molila bih par savjeta od Vas.

Unaprijed Vam se zahvaljujem



Lijepi pozdrav Irena

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2012. 23:35

Poštovana, još je to sve friško od operativnog zahvata, te nije ni čudno da imate bolove.
Svakako da se stvaraju priraslice, nakon svakog zahvata, koje zatežu i bole tijekom odnosa, podizanja tereta, intenzivnijih kretnji.
Dakle savjetujem još jedno vrijeme apstinenciju od odnosa i težeg fizičkog posla.

bube-ogo

26.08.2012. 19:55

Poštovani, sestra mi je trudna 13 tj. i ima dvije vodene ciste na lijevom jajniku... Ginekolog joj je rekao da bi one trebale puknuti, ali u slučaju da se to ne dogodi do 20-og tjedna da će morati na operaciju. Zanima me dali je to rutinska operacija ili je riječ o nečem složenijem i dali postoji mogućnost da bude kakvih oštećenja ploda ili ne daj Bože dali može doći do pobačaja? Ona je mlada (19) pa se brinem da nebi ostavilo ostavilo kakve posljedice. Hvala Vam najljepša!

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 41
Naprijed