Gastroenterologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 165 | Broj poruka: 353

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


WILSON-ova bolest


Autor Poruka

ANGELA

21.06.2002. 13:48

Poštovani,

Mojoj sestri je 1996. potvrđen Wilson na KBC ........ i liječnik joj je rekao da i brat i ja moramo obaviti pretrage (Cu u urinu i krvi te odgovorni enzim) što smo i napravili - te je kod nas utvrđena znatno povećana količina Cu u 24-satnom urinu, drugi nalazi uredni .Na takve naše nalaze liječnik nije reagirao jer je smatrao da ako je enzim u redu da mi nemamo Wilson i to je jedini put kada je moj brat napravio uopće nalaz, dok sam ja jos jednom 1998. ponovila pretrage s istim rezultatom.
Pošto su naši nalazi samo proslijeđeni liječniku koji je bio zadužen za sestru i po njegovom mišljenju što se tiče nas dvoje sve je u redu, zanima me slijedeće:
1. koliko često srodnici oboljelog od Wilson-a trebaju raditi kontrole
2.da li je dovoljno napraviti nalaze koje smo prethodno prošli (ni brat ni ja nismo radili biopsiju za razliku od sestre iako sam naišla na podatak da je to jedino relevantno za utvrđivanje bolesti?!)
3.ako je potrebno da se i mi obratimo specijalisti - kome da se obratimo jer je očito da liječnik koji je vodio moju sestru nije smatrao nužnim da i mi budemo prisutni kad su naši nalazi razmatrani.

Unaprijed zahvaljujem

Doc.dr.sc. Žarko Babić

28.08.2002. 22:16

Nije mi jasno da li Vas je pregledao i obradio gastroenterolog. Ako nije javite mu se s nalazima, jet točan uvor u nalas može tek dati pravu sliku,. Ovaj opis je nwedovolja. Javite se gastroenterologu. Doc.dr.sc. Žarko Babić