Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Liječenje Candide


Autor Poruka

atanian

06.12.2018. 20:35

Poštovanje,

Od 4 mjeseca ove godine izmedu ciklusa uvijek dobijem gljivice. Mislila sam da je zbog novih kontracepcijskih tableta Adexa koje pijem zbog jakih menstrualnih bolova uzokovanih policisticnim jajnicima. U 4 mjesec sam radila papa i bio je uredan, prije mjesec dana sam provjerila krv takoder sve uredno. Imam stalnog partnera kod njega nikad nikakvih simptoma. Prestala sam piti kontracepciju i svejedno se nastavilo. Prije 7 dana sam izljecila gljivice plymicol vaginaletama. Sada zadnjih dana kod naprezanja ili pogotovo kada kihnem osjecam kao jako zarenje jajnika, a ne znam sto bi to moglo znaciti. Neznam sto da poduzmem dalje molim Vas savjet.

Unaprijed hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

07.12.2018. 11:50

Poštovana, savjetujem da uradite cervikalne briseve. Ponekad neka od bakterija može poremetiti vaginalnu mikrofloru i time pogodovati rastu gljivica. Provjerite i razinu šećera u krvi.

Vanja555

17.12.2018. 16:00

Poštovani, bila sam bas pisala u prethodne dvije poruke o svojoj jakoj upali i gljivičnoj infekciji.i dobila Vas odgovor.
Znaci svi nalazi su sterilni..cervikalni brisevi su uputili samo na candidu.. Stavila sam svih 12 macmiror vaginaleta..stanje se poboljsalo..na kontroli je ginkeologica rekla da nema vise gljivica ali su mi vanjski dio(usmine) blago jos crvenkaste..pa da jos malo mazem cabnestenom.. e sad jesam mazala dva dana..nakon toga napokon sam imala spolni odnos s muzem misleci da je sve ok..ali dolje mi je sve bilo jako crveno nakon odnosa..kao da sam se iziritirala..drugi dan je prestalo biti crveno..ali jos uvijek usne nisu onako svjetlo roze boje nego kao da su još malo crvenkaste ..nezz koliko sad treba da dode to sve u normalu? Kupila sam si Gyno pro ulje za vanjsku primjenu.. i kupila sam vagisan na vlastitu inicijativu(7vaginaleta).. e sad da Vas pitam..koliko dugo da stavljam te vaginalete ..i da li je moguće da mi gljivice nisu izliječene macmiror(znaci svih 12) kad mi je sve jos uvijek tako nekako čudno ili sta mi se dogada. Koliko jos trebam čekat za ponovni odnos sa muzem.. njemu je sve dolje u redu. i Šta mislite o gyno pro ulju..čitala sam pozitivne komentare s obzirom na 100%prirodna svojstva..
Ispričavam se na puno pitanja..ale evo stvarno se puno informiram ali bas ne pomaže da uspostavim normalno funkciju tamo dolje! sad
Hvala unaprijed

Ivo Balenović, dr. med.

18.12.2018. 14:50

Poštovana, gljivične upale su vrlo česte. U oko 90% slučajeva uzročnik je Candida. U 20 do 25% žena ona se nalazi kao normalni stanovnik rodnice, gdje živi u ravnoteži s ostalim mikroorganizmima. U žena sa šećernom bolesti, nakon uzimanja antibiotika, u trudnoći, nakon liječenja kortikosteroidima ili ponekad bez poznatog uzroka, poremeti se mikrobiološka ravnoteža, što dovodi do rasta gljiva. Gljivična upala rodnice često se proširi i na vanjsko spolovilo i tada nastaje vulvovaginitis. Kandidijaza se ne smatra spolno prenosivom bolešću, samo 10% partnera ima istu kliničku simptomatologiju. Liječenje može biti sistemsko, lokalno ili kombinirano. Upotrebljavamo skupinu lijekova koji se zovu antimikotici. Koristite ih onako kako piše u uputama. Preporuča se korištenje probiotika koji vraćaju ravnotežu vaginalne flore i na prirodan način pomažu uspostavi i održavanju urogenitalnog zdravlja. Gyno pro ima potvrđeno antimikrobno djelovanje i stoga je dobar izbor kod gljivičnih upala.

DINA88

25.12.2018. 12:45

Pozdrav, ispricavam se ako postavljam upit na krivo mjesto.
Molim Vas za savjet.Nakon propisanog koristenja klavocina u velikoj dozi, ginekologinja mi je pomocu brisa dijagnosticirala candidu prvi put koja je uspjesno izlijecena Lactogyn vaginaletama (prethodno Plymicol nije pomogao). To je bilo prije ljeta i sada nakon pola godine uocavam ponovne simptome (bijele mrvice, jako gust iscjedak, otok, lagani svrbez, bez mirisa). Decko i ja smo zadnji odnos imali prije vise od mjesec dana, s prezervativom, nema nikakve simptome ni smetnje. Treba li se i on lijeciti? Takoder imala san nedavno pad imuniteta, nosila sam usku odjecu, jesu li to uzroci vracanja candide (s kojom se nisam susrela do tog uzimanja klavocina) ili nije izlijecena sasvim od ljeta? Da napomenem, vodim racuna o higijeni. Sto da napravim da se vise ne vraca ili cu uvijek imati problema s candidom? Planirala sam uzeti Lactogyn i vaginalno i oralno (s obzirom na to da sam studentica, a dosta se ceka u moje ginekologinje), ali sam zabrinuta hoce li se ovakvim pristupom stalno vracati.
Unaprijed hvala!

Ivo Balenović, dr. med.

25.12.2018. 20:15

Poštovana, gljivice su normalan stanovnik rodnice. Uslijed pada imuniteta, nakon uzimanja antibiotika, ili promjene vaginalne mikroflore dolazi do njihovog porasta i simptoma upale kakve ste naveli. Za liječenje gljivične upale koriste se antimikotici u obliku vaginaleta, a u uspostavi mikroflore pomažu probiotici. Gljivična upala se ne smatra spolno prenosivom bolešću, iako se može prenijeti i tim putem. Liječenje partnera je potrebno ukoliko on ima simptome infekcije.

Vanja555

27.12.2018. 20:25

Postovani,
Potrosila sam cijelu kutiju kutiju vagisana(7tableta)stanje se popravilo..ali evo par dana poslije opet nelagoda.
Molim vas recite mi koliko cesto mogu koristit vagisan i koliko dugo? I da li je in bolji od npr pribiotika ao sta su lactogyn vaginalete?
Hvala

Ivana555

27.12.2018. 20:25

Poštovani,
ginekologica je pregledom utvrdila upalu rodnice i stidnice. Prepisala mi je Geonistin vaginalete i Fusicutan kremu zbog ekskorijacija na vanjskom spolovilu te Linex Lady Comfort ili Cicatridina vagitorij (po želji) probiotik. Sve Geonistin vaginalete sam potrošila kao što mi je i preporučila, a Fusicutan kremu sam koristila dok mi ekskorijacije nisu nestale.
Danas, 8 dana nakon što sam potrošila Geonistin, su se vratili simptomi upale (bol, otok, crvenilo, blagi svrbež i pojačan iscjedak).
Iako je ginekologica preporučila Linex Lady Comfort/Cicatridina vagitorij tablete nisam ih koristila jer ih nije bilo u niti jednoj ljekarni koju sam posjetila.
Sada sam u mogućnosti koristiti gore navedene probiotike, no je li kasno da ih koristim tj. trebam li ponovo koristiti vaginalete za upalu, a zatim probiotik ili?
I može li se Candida prenijeti na partnera prilikom spolnog odnosa iako koristimo prezervative?

Unaprijed hvala na odgovoru, lp!

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2018. 11:00

Poštovana Vanja555, antimikotike možete koristiti samo kada se radi o gljivičnoj upali i to prema uputama o korištenju. Probiotike možete koristiti i kada nije upala. Budući da imate problema s učestalim gljivičnim upalama, savjetujem da uradite internističku obradu.

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2018. 11:00

Poštovana Ivana555, savjetujem da prvo krenete s antimikoticima (Canesten, Plimycol, Rojazol, Vagisan myko kombi...), a zatim nastavite s probioticima. Gljivice se ne smatraju spolno prenosivom bolešću, ali je moguć prijenos i tim putem. Budući da koristite kondom, partner je zaštićen.

Vanja555

11.01.2019. 18:05

Poštovani,

ginekologica mi je prepisala Polygynax vaginalete za liječenje gljivica. Na uputama pise da su to antibiotici. Sad me zanima..ako su to antiobiotoci, a od antibiotika uvijek se dobiju gljivice..kakva je logika onda što liječim gljivice ako cu ih od tih vaginaleta opet dobiti??? Nadam se da je moja pretpostavka kriva i da će mi biti bolje od tih vaginaleta.

Unaprijed hvala na odgovoru

Ivo Balenović, dr. med.

11.01.2019. 22:10

Poštovana, polygynax je kombinacija antibiotika i antimikotika širokog spektra, tako da djeluje i na gljivice i na bakterije.

Vanja555

16.01.2019. 12:00

Poštovani, koristim vaginalete Polyginax kao sta sam navela u prethodnom odgovoru..i zadnja dva dana pojavilo mi se probojno krvarenje..ali od jutros kao da sam dobila menstruaciju..obilnije je i crveno..da li je to normalno.. imam jos jednu vaginaletu veceras..da li da stavim? takoder koristim lindinete20, i imam još 5 dana do kraja blistera..sta ću sad i sa kontracepcijom..da li da nastavim normalno piti?
Još jedno pitanje.. imam u utorak zakazan pregled za mikrob. briseve kod ginekologice.. ali sad sam ujedno saznala da imam bakterije u urinu..cekam nalaz urinokulture pa cu dobiti antibiotike.. sta sad da radim? da li da onda odgodim te briseve jer nezz mogu li antibiotici utjecati na nalaze? i koliko su povezane vaginalne bakterije sa urinom..jer sam ja nakon gljivične infekcije dobila upalu mjehura(a prije mj dana mi je urin bio sterilan).

Molim vas odgovorite, izrazito cijenim Vase misljenje

Ivo Balenović, dr. med.

16.01.2019. 14:45

Poštovana, nastavite s uobičajenim uzimanjem tableta. Za vrijeme krvarenja nemojte stavljati vaginalete. Briseve možete uraditi i ukoliko dobijete antibiotike zbog uroinfekta. Cervikalni brisevi dokazuju mikoroorganizme unutar vrata maternice i liječe se antibioticima prema antibiogramu.

Felina

30.03.2019. 13:40

Poštovani dr. med. Balenović,

Imam par pitanja vezanih uz Candidu.
Ukratko, danas bez ikakvih simptoma o Candidi posjetila sam svog ginekologa nadajući se da će mi uzeti obris za papa test. Međutim, nije to napravio nego mi je tokom pregleda uočio gljivice. Moje prvo pitanje glasi: koliko je vremenski potrebno da se pojave simptomi gljivica ( od trenutka kada ih i dobijem) ? Napominjem da ja nisam uopće osjećala svrbež, neugodu, peckanje, bol pri mokrenju niti išta slično. Imam stalnog partnera, zadnji put kada smo imali spolni odnos bilo je prije mjesec i pol. On nema nikakve simptome.

Drugo, kada bi bilo najbolje, i za mene i za partnera, da imamo spolni odnos? Hoće li biti dovoljno sigurno ako ga imamo nakon moje terapije? Terapiju koju sam dobila su vaginalete Geonistin i krema Canesten. ( canesten sam sam koristila danas popodne, geonistin sad prije spavanja)

I treće, malo me zabrinjava činjenica da imam gljivice, a ne simptome. Postoji li ikakav drugi način da se provjeri imam li gljivice kako bih mogla reagirati na vrijeme i posjetiti svog doktora što prije i izbjeći potencijalne probleme za sebe i za partnera.

Srdačan pozdrav happy

Ivo Balenović, dr. med.

31.03.2019. 14:00

Poštovana, gljivice i mnoge bakterije su normalna mikroflora ljudskog organizma. Ukoliko se naruši ravnoteža mikroorganizama zbog npr. pada imuniteta, terapije antibioticima ili djelovanja drugih čimbenika, gljivice se mogu razmnožiti više od uobičajenog. Tada se mogu javiti simptomi upale (iscjedak, crvenilo, svrbež...). Gljivična upla se ne smatra spolno prenosivom bolesti. Dobili ste odgovarajuću terapiju, a gljivice ne mogu uzrokovati nikakve ozbiljnije zdravstvene probleme.

MatejaSte

07.05.2019. 15:50

Postovani,
Vec godinama se borim s gljivicama i nisam nasla rjesenje kako da ih se oslobodim. Koristila sam razne vaginalete u kombinaciji s kremama ali nikad nista nije rijesilo problem. Svi ginekolozi kod kojih sam bila samo napisu recept za vaginalete i kazu da je to to. Umorna sam vise od te kandide i ne znam kako rijesiti problem. Cak sam probala i sa antikandida dijetom u kombinaciji sa vaginaletama, konzumirala cesnjak,jabucni ocat itd. I opet nista. Zadnje sto sam procitala da pomaze borna kiselina pa sam nabavila micovag vaginalete. Sada mi je treci dan koristenja i nakon vaginalete je iscjedak cak i vise sirast nego inace. Sasvim sigurno imam iskljucivo samo gljivice jer mi ginekolog nije nasao bakterije niti sto drugo. Ocajna sam i molim Vas za savjet, da li ima jos nesto s cim bih mogla pokusati da ih se rijesim. Kada potrosim vaginalete da li probam s probioticima ili cu s njima dodatno nahraniti gljivice koje ce se razmnozavati?
Moram spomenuti da od simptoma rijetko kad imam svrbez ili pecenje,ali mi se rijetko desi da napukne negdje koza u blizini ulaza u rodnicu i tada pece. Nisam ni seksualno aktivna.
Molim Vas za pomoc. Lp

Ivo Balenović, dr. med.

08.05.2019. 00:25

Poštovana, kad lokalna terapija nije učinkovita potrebno je provesti peroralnu terapiju (Diflucan 150 mg). Slobodno koristite i probiotike. Savjetujem da odredite vrijednost šećera u krvi jer to pogoduje rastu gljivica.

Veki7136

22.05.2019. 22:30

Postovani, bila sam kod ginekologa i prepisan mi je Vagisan (tableta + 3 dana koristenja kreme) sutra idem na more pa me zanima da li se smijem kupati iako koristim kremu?

Ivo Balenović, dr. med.

23.05.2019. 11:45

Poštovana, slobodno se možete kupati.

Nazad
1 ... 52 53 54 55 56 57 ... 62
Naprijed