Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10773 | Broj poruka: 76810

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


predejakulat??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

cyka_blyat

31.08.2018. 09:55

Lijep pozdrav svima na forumu!

Naime, zanima me koja je vjerojatnost za trudnoćom ukoliko je djevojka došla u doticaj s predejakulatom (sluz iz žlijezde) te je nakon toga dirala kondom pri namještanju za vrijeme ulaska u samu vaginu.
Masturbiranje je ukljucivalo Durex play massage 2in1 te slinu.
Zadnja ejakulacija prije toga trenutka je bila prije najmanje 24h+ te sam iza toga više puta mokrio...

Također postoji mogucnost da sam i ja tog predejakulata imao na rukama te sam tom rukom kondom navukao na penis.
Uz to, bilo je dosta predejakulata na donjem rublju... (manje vazno ali i da je bilo pokretnih spermija ta doza bi ga trebala isprati., valjda..)

Kondom nije puknuo te sam prije ejakulacije izvadio penis te svršio izvan, jer što je sigurno, sigurno je.

Djevojka je u plodnim danima (mozda je imala ovulaciju jucer, mozda danas, a mozda ce sutra..)

Ako ista pomaze kada sam isao s prstima u nju usao je kažiprst i srednjak te sam napipao kraj, tj. cervix... sudeći po visini njega 5-7cm to znaci da je ovulacija jako blizu.. stoga, plodni dani.

Imam li razloga za brigu? Imam blazi oblik OKP-a i nakon svakog ručnog zadovoljavanja mlade dame zapitkujem se jesam li imao predejakulata na prstima...

Hvala vam!

Ivo Balenović, dr. med.

31.08.2018. 10:55

Poštovani, prema onome što ste naveli ne postoji nikakva mogućnost trudnoće. Predejakulat ne sadrži spermatozoide.

cyka_blyat

31.08.2018. 15:30

Ispričavam se na zamaranju ali sam čitao po stranim forumima kako pre-cum koji proizvodi žlijezda (viskozna tekućina) služi za neutraliziranje pH u samoj uretri kako se spermiji nebi oštetili...

Zar nije da ukoliko je ostalo nakon ejakulacije nešto sperme u uretri te je nakon toga opet doslo do erekcije penisa te samog ispustanja predejakulata moze doci do toga da ta sluz povuce sa sobom spermu koja se nalazila u uretri???

Gledao sam tu da spominjete sluz, predejakulat i spermu... sluz i predejakulat se očito koriste u sinonimima...

Moze li doci do ejakulacije sperme od previse uzbudenosti ili je potreban muski orgazam za samu ejakulaciju? I uz to da sluz onda to pokupi...

Hvala vam jos jednom.

Ivo Balenović, dr. med.

31.08.2018. 21:10

Treba doći do ejakulacije, a potreban je i određen volumen ejakulata kako bi oplodnja bila moguća. Nešto spermija zaostalih u uretri neće moći oploditi jajnu stanicu.

Ameba

14.09.2018. 10:31

Postovani,
Ja i decko smo imali odnose prosli mjesec 15.8 i na taj dan sam ja dobila mengu ali skoro pa nisam ni primjetila jer je bilo samo malo mrljica na gacama.. Tu noc na prvi dan menge smo imali odnos od svega 3-4min i decko nije svrsio u mene, ali pitam zbog predsjemene tekucine. Meni ovaj mjesec menga kasni vec 4 dana pa me zanima postoji li mogucnost da sam trudna ako decko nije svrsio u mene a bio mi je orvi dan menge?

Ivo Balenović, dr. med.

14.09.2018. 12:10

Poštovana, prvi dan menstruacije spada u neplodne dane i trudnoća nije moguća.

Melvin32

19.12.2018. 09:55

Poštovani, možete li mi pojasniti u kojem točno trenutku dolazi do izbacivanja predejakulata a u kojem do izbacivanja sluzi, tj. da li je moguće da je došlo do izbacivanja predejakulata a da dečko nije "svršio"? Dolazi li do izbacivanja predejakulata tek u trenutcima kada orgazam tehnički više nije moguće prekinuti? Zahvaljujem!

Ivo Balenović, dr. med.

19.12.2018. 17:00

Poštovana, predejakulat je sluz koju proizvode parauretralne žlijezde u svrhu podmazivanja spolovila. Predejakulat ne sadrži spermatozoide. Trudnoća je moguća samo ukoliko dođe do ejakulacije.

Mark25

04.01.2019. 12:25

Poštovani,imao sam odnos s djevovojkom sa kondomom i svrsio sam u njega dok je jos bio u njoj,nisam ga odmah izvadio i izaslo je malo sjemena van dolje na dnu kondoma dali je moguca trudnoca ako je doslo u dotocaj sa vaginom? Inace nisu joj plodni dani i kondom nije nigdje puko

Ivo Balenović, dr. med.

04.01.2019. 21:35

Poštovani, ako odnos nije bio u vrijeme plodnih dana ne postoji mogućnost trudnoće.

Mark25

05.01.2019. 12:00

A dali je moguca trudnoca ako je skroz mala kolicina sjemena dosla u doticaj sa vanjskom stranom kondoma skroz dolje na kraju kondoma i taj dio usao u pocetak vagine ili bio u dodiru sa pocetkom vagine ,a menstruslni kalendar pokazuje srednju mogucnost trudnoce? Hvala na odgovoru.

Ivo Balenović, dr. med.

05.01.2019. 16:25

Premala je to količina ejakulata da bi došlo do oplodnje. Mogućnost trudnoće je samo puka teorija.

dominik.2234

07.01.2019. 00:40

Ovako, moja cura i ja oboje imamo 18 godina i prije desetak dana smo imali prvi spolni odnos,i nismo koristilu zastitu,odnos je trajao vrlo kratko(2-3 min) i morali smo prekinuti jer je osjetila bolove,nisam ejakulirao ali se bojim zbog toga sto stalno cujem price o tome kako se moze zatrudnijeti od predejakulata no medutim nisam ni siguran jel kod mene izasao predejakulat posto nisam svrsio poslije niti smo poslije imali odnos,ne znam jesu joj plodni dani bili jer ima vrlo neredovite cikluse,malo smo u strahu,da li je moguce da ostane trudna?nadam se brzom odgovoru hvala

Ivo Balenović, dr. med.

07.01.2019. 16:05

Poštovani, budući da nije došlo do ejakulacije ne postoji mogućnost trudnoće. Predejakulat ne sadrži spermatozoide.

dominik.2234

07.01.2019. 21:00

Hvala na odgovoru,a zasto je na ovom forumu prije par godina neki drugi doktor davao odgovore kako je moguce da predejakulat sadrzi spermatozide a vi sada kazete da ne sadrzi,jel to skroz tocno ili,

Ivo Balenović, dr. med.

08.01.2019. 16:05

Predejakulat je sluz parauretralnih žlijezda i ne sadrži spermatozoide. Problem je jedino ukoliko dođe do nekontrolirane djelomične prijevremene ejaklucije tijekom odnosa.

Amigo123

20.01.2019. 17:35

Poštovanje doktore! Moja djevojka i ja imali smo prvi spolni odnos prije 2 tjedna, međutim ona je bila djevica te je njoj bilo prvi puta i imali smo odnos bez zaštite, ejakulacija se je dogodila izvan njenog spolnog organa, posljednja menga je bila otprilike 8 dana prije odnosa. Tjedan dana kasnije (prošli tjedan) imali smo također spolni odnos na početku nekoliko minuta bez zaštite te smo koristili zaštitu i ejakulirao sam u prezervativ izvan njenog spolnog organa. Noćas, također tjedan dana kasnije imali smo spolni odnos bez zaštite, ejakulacija se je također dogodila izvan spolnog organa, ali sam pri odnosu osjetio da se je nešto iscjedilo iz mog organa, premda nisam osjetio potrebu za ejakulacijom. Stoga me zanima je li to bila sluz ili imam da budem zabrinut, može li doći do neželjene trudnoće? Unaprijed zahvaljujem. happy Lp

Ivo Balenović, dr. med.

20.01.2019. 21:20

Poštovani, prema svemu navedenom ne postoji mogućnost trudnoće. Sluz koja se luči tijekom odnosa ne sadrži spermatozoide.

Amigo123

21.01.2019. 00:55

Hvala Vam na odgovoru doktore, lp! happy

Ivo Balenović, dr. med.

21.01.2019. 21:00

Nema na čemu.