Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguca trudnoca??


Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.08.2011. 11:50

Poštovana, simptomi rane trudnoće su uglavnom nekarakteristični. Savjetujem da ako Vam menstruacija kasni koji dan, napravite test na trudnoću. Ovako samo možemo nagađati, premda mislim da su simptomi PMS-a.

melita0302

21.08.2011. 11:50

pogrijesila sljedeci ciglus bi trebala dobiti 25.08 a ne devetetog...greska u pisanju...pozdrav

melita0302

21.08.2011. 18:30

hvala puno na brzom odgovoru...

cvijet17

22.08.2011. 15:25

dakle..već par mjeseci imam spole odnose sa dečkom.uvijek koristimo kondom i pazimo.nismo primjetili ništa čudno kao npr da je kondom puknuo,skliznuo ili nešto slično..menstruacija mi ne dođe uvijek u istom vremenskom razdoblju kao i prva.uvijek je par dana prije ili poslje..zadnji puta imala sam ju 20.7...a sada mi kasni već jedno 3,4 dana s obzirom na onu prvu...kad odem na wc imam neke crvene tragove ali to jedva da se primjete..pa želim čut vaš savjet..unaprijed se zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2011. 23:00

Savjet je da očekujte menstruaciju svaki čas. Ciklus može oscilirati gore- dole par dana. Rijetke su žene kojima je točan na dan.

buta

23.08.2011. 11:35

Ovako, imao sam odnos sa djevojkom i pukao nam je kondom... 11 dana nakon odnosa ona ja imala redovan ciklus.... Da li je moguca trudnoca i pored redovnog ciklusa...

Dejan Šakoronja, dr. med.

23.08.2011. 18:30

Poštovani, Vaša djevojka nikako nije trudna.

bogihrvati

24.08.2011. 00:35

da li se moze preko normalne analize urina vidjeti tj ocitati trudnoca
hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2011. 10:45

Poštovana, rutinski pregledom urina sa sedimentom urina ne može se dokazati trudnoća. Ali možete napraviti test na trudnoću iz urina. Time se može dokazati trudnoća.

ukieki

08.09.2011. 17:25

Imala sam nezašitćeni odnos između 19.-23. dana ciklusa sa suprugom.
svršio je vani,vidjelo se i još k tome izvadio penis pa tek nakon par sekundi svršio.
ciklusi su mi 28-32 dana,a danas mi je 33. dan!
nikad nemam neke simptome da trebam dobiti...eventualno me malo zaboli jajnik ili trbuh dole...
rodila sam prije 6 mjeseci i već 3 menge dobila koje su bile između 28-31 dan (ciklusi)...
isključivo dojim, smršavila sam jako pun u zadnja dva mjeseca (3 konfekcijska broja), pod stresom sam dosta, rano je jako budim,kasno idem u krevet!
Imam dvoje djece!

27.-3.9. smo bili na moru kad sam imala neke simptome PMS-a kao živčanost i to jaku (a i inače sma živčana u Pms-u,ali ne svaki put)...
prištići neki su mi izašli onda,a i sad ih imam još nekoliko!
ne jedem kak se spada,a dojim i dosta sam iscrpljena!
imam iscjedak malko pojačan zadnjih par dana tamno žute boje i pomalo je ljepljiv,a kad se osuši skori se na gaćicama...
povremeno imam i glavobolju!
a danas sam neka izuzetno spora i nikakva i glava me boli...
da li to sve može biti uzrok kašnjenju?

inače samo jednom mi je menga kasnila i došla nakon 40 dana i to kad mi je straiji sin bio točno 6 mjeseci kao i sad mlađi...

nadam se da sam sve navela...

hvala na odgovoru!

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.09.2011. 22:15

Poštovana, dojenje djeluje kao prirodni kontraceptiv te štiti od trudnoće, zatim odnos ste imali 19. dan ciklusa, zatim bez ejakulacije, stoga mislim da nikako niste trudna.
Uzrok kašnjenju kod vas treba tražiti u dojenju, promjeni mjesta boravka, naglom mršavljenju, stresu. Stoga mislim da ne morate biti u brizi.

ukieki

09.09.2011. 19:50

Hvala Vam na odgovoru,malo sam mirnija...

ono kaj me najviše ustvari muči je ta predsjemena tekućina... koliko prije prave ejakulacije ona "izlazi"?
i šta ako je ona ipak ušla na neki način? to je jedino šta me plaši još,jer ejakulacija je bila "vani"... koliko je "jaka" i koliko je treba za oplodnju bez obzira na plodne/neplodne dane1?

koliko to dojenje stvarno štiti? moja ginekologica mi je rekla da dojenje ne štiti od nove trudnoće uopće!?

Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

09.09.2011. 20:50

Poštovana odgovorio sam Vam što mislim o pitanju koje ste mi postavili.

Selena Rose

09.09.2011. 20:50

Poštovani! Molim Vas pomozite! Ovako, zadnji spolni odnos imala sam prije 2 mjeseca, koristili smo kondom, koji je puknuo, ali smo to primjetili tako da nije bilo nista, usao je u mene jos 2-3 puta onako bez kondoma a kad smo primjetili da je puknuo prestali smo. i nakon toga dobila sam menstruaciju (odmah nakon tjedan dana) i bila je sasvim normalna, drugi mjesec sam ju opet dobila također je bilo sve u redu, sasvim normalna. i nakon te druge menstruacija osjetila sam da me malo probada u jajnicima i bolio me trbuh kao da cu dobit menstruaciju ali to je sve proslo za 2-3 dana, ali ja sam pocela panicariti da sam mozda trudna, od pomisli na to osjecala sam mucninu. mozda mi je to sve bilo tako jer sam jedan dan hodala bosa po pločicama, pa me trbuh bolio. smirila sam se, uvjerila da je sve u redu i nisam osjecala nikakvu muku. a onda mi se ucinilo da su mi se grudi povecale pa sam također pocela panicariti, toliko da jednu cijelu noc uopce nisam spavala.zatim sam tjedan dana prije nego sto trebam dobit menstruaciju kupila test za trudnocu i bio je negativan, bilo mi je puno lakse,a onda nakon tjedan dana dobijem menstruaciju (to je treca menstruacija nakon zadnjeg spolnog odnosa), ali menstruacija mi je dosta slaba, inace mi traje po tri dana, prvi dan bude obilna, drugi dan manje, a treci dan dosta manje, a ponekad i cetvrti dan bude nesto malo ali skoro nista, a sad prvi dan i drugi mi je bila kao inace kakva bude treci dan..dosta je slaba, posto je slaba onda je i svijetlija.jel moguce da sam mozda trudna ili panicarim bezveze?! Molim Vas pomozite! Hvala puno!

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.09.2011. 04:35

Poštovana, ako je došla u vrijeme očekivane menstruacije ne mislim da ste trudna.
Menstruacija često oscilira u trajanju i u količini krvi. Mislim da nemate razloga za brigu.

Selena Rose

10.09.2011. 13:40

Hvala puno na odgovoru. Da sve tri do sad menstruacije od zadnjeg spolnog odnosa su dosle u ocekivano vrijeme. Mozda sam trebala napomenuti da sam prije pola godine imala ciste na jajnicima i zbog toga mi je kasnila dosta dugo menstruacija, pa mozda je zbog cista sad takva menstruacija, slabija. jucer mi je bio cetvrti dan menstruacije i kao i uvijek bio mi je smedkasti iscjedak. samo prvi dan kad sam dobila menstruaciju par sati mi je bila bas onako jaca, tamnija, gusca, a nakon toga dosta slaba. cini mi se kao da jos uvijek pomalo osjecam da me trbuh boli malo na nacin kao kad imam menstruaciju. nemam simptome kao bolne grudi, ucestalo mokrenje, jedino sto sam primjetila da podrigujem dosta, iako prije na to bas i nisam obracala paznju, a i morala sam cesce na wc, imala sam meksu stolicu. ne znam ima li tu simptoma trudnoce, vec sam sve i svasta procitala, a na kraju sam samo izgubljena od svega.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.09.2011. 17:25

Poštovana, prema iznesenom mislim da svakak niste trudna.Savjetujem bolji način zaštite. Ako imate policistične jajnike savjetujem svakako primjenu oralnih kontraceptiva u dogovoru sa vašim liječnikom.

melita0302

12.09.2011. 10:40

Doktore ja sam vam skoro pisala ako se sjecate...uradila sam test i pokazao je pozitivno i bila sam i kod doktoro utvrdio mi je trudnocu...samo mi je prepisao lijek dabroston ispila sam jednu kutiju i jos mi je prepisao dvije da nastavim s njima ali nije mi nista puno rekao zasto...i i mam miom na maternici dali to moze stvarati neke probleme?

Dejan Šakoronja, dr. med.

13.09.2011. 00:20

Poštovana, navedeni lijek je gestageni preparat koji se daje u ranoj trudnoći kao nadomjestak funkciji žutog tijela. Također smiruje maternicu, pomaže placentaciju, tonizira i održava ranu trudnoću. Također smanjuje mogućnost krvarenja u prvom trimestru. Svakako je uputno da isti koristite do najmanje devetog tjedna trudnoće.
S obzirom na miom savjetujem da se malo pripazite. Želim da Vam trudnoća prođe bez problema.

melita0302

13.09.2011. 12:05

Hvala Vam puno na brzom odgovoru...i ja se nadam da ce sve proteci u najboljem redu...
Veliki pozdrav

Nazad
1 ... 4 5 6 7 8 9 ... 295
Naprijed