Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

Ichbin

20.08.2019. 18:15

Postovani. Zadnju menstruaciju sam imala u 6 mjesecu, zbog ljetovanja nisam pravila pauzu. I sada zbog drugog razloga opet ne bih pravila pauzu. Da li bi to bilo opasno ili je bolje da ipak napravim pauzu? Trenutno imam 4 tbl do kraja ove kutije. Hvala Vam unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

21.08.2019. 12:35

Poštovana, ukoliko imate ozbiljan razlog za odgoditi menstruaciju ne morate raditi pauzu. U tom slučaju moguća je pojava oskudnijeg probojnog krvarenja.

Teja777

22.08.2019. 15:10

Poštovani,

Danas sam obavila cervikalne briseve i briseve uretre prema prijedlogu svog ginekologa. Tijekom postupka briseva uretre, koji je bio jedva podnosljiv, ginekolog mi je rekao da ce mi se vjerojatno pojavit par kapljica krvi. No kada sam isla mokrit, osim krvi, bilo je toliko bolno i nepodnosljivo da nisam mogla mokrit. I sada nakon par pokusaja jos uvijek isto. Naime, kada sam isla pogledat, vidjela sam da mi je rana na samom ulazu, tj vanjskom dijelu ulaza uretre. Moje pitanje je ak mogu nesto koristit, kremu ili nesto da ublazim bol, iako je vjerojatno ostecen i unutarnji dio, ali ja jednostavno ne znam sto uciniti i kako otici na wc bez bolova. I koliko dugo treba da rane zacijele?

Ivo Balenović, dr. med.

23.08.2019. 09:55

Poštovana, slobodno možete koristiti neku od biljnih krema (npr. Teuta biljna mast). Za dva do tri dana promjene će zacijeliti.

sanidica

06.09.2019. 11:50

Postovani, bila sam hospitalizovana u 32 tjednu zbog kontrakcija (koje nisam umela da prepoznam ) i niske bebe, nakon toga sam se ubrzo i ptvorila 2 prsta pa su mi kontrakcije nekako smirili infuzijama 2x po 48h i kad sam usla u 34 tjedan pustili kuci uz terapiju magnezijuma i tablete za kontrakcije 2x ujutru,na podne i uvece ali mi je receno da ih mpgu uzeti kad god osetim kontrakcije. Tablete mi pomognu, ali u poslednje vrijeme osecam cesce kontrakcije. U ponedeljak sam bila na kontroli bila sam i dalne na 2 prsta, ali od sinoc osecam vise od 10 dnevno, ne boli me samo osetim da se steze stomak cesto i popusta i tako u krug. Ne znam kada je pravo vrijeme da se javim u porodiliste ? Da li kad krenu kontrakcike pracene bolovima,pykne vodenjak ili mozda sada ? Sada sam 35+5. Hvsla

Ivo Balenović, dr. med.

06.09.2019. 21:00

Poštovana, u rodilište se javite kada osjetite bolne kontrakcije ili ukoliko prsne vodenjak. Do tada mirujte uz propisanu terapiju. Prema opisanom kod Vas se radi o pripremnim kontrakcijama koje su uobičajene za ovu dob trudnoće.

M4C1

07.09.2019. 11:35

Postovani imam dva pitanja pa ako mi mozete dati odgovor. Dakle javila sam vam se ranije vezano za mini anomaly scan. Naime bebi je bio povecan nuhalni nabor i imala je negativan protok kroz ductus venosus, radila sam Nifty test i test je pokazao jako niske rizike za sindrome te nisu detektirane spolne aneuploidije. Mozete li mi molim vas objasniti sto bi onda drugo moglo biti u pitanju ako nisu sindromi? Htjela bi vas jos pitati, vec 3 dana sam prehladena i zacepljen mi je nos, trudna sam 18 tjedana i koristim samo fiziolosku, inhaliram se, ima li koji jos sprej za nos da mogu koristiti jer ne mogu disati vise normalno?

Maja556

07.09.2019. 11:35

Poštovani,
zanima me da li je normalno da sljedeća mjesečnica nakon uzimanja hitne kontracepcije kasni?

Hvala i lijep pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

07.09.2019. 15:00

Poštovana M4C1, povećani nuhalni nabor ne mora uvijek ukazivati na kromosomopatiju. Statistike pokazuju da su se kod samo trećine fetusa kod koje je nuhalni nabor bio uvećan pokazale i kromosomne abnormalnosti nakon rođenja, dok ostatak djece je rođen u potpunosti zdrav. Za nos možete koristiti Operil kapi.

Ivo Balenović, dr. med.

07.09.2019. 15:00

Poštovana Maja556, česta nuspojava hitne kontracepcije je kašnjenje menstruacije.

Cicibela 40

13.10.2019. 21:40

Molim vas, cjeli zivot imam uredan ciklus, do prije 6 mjeseci kad sam imala kasnjenje, bila kod gin nalaz uredan, dobila proveru i od tad sve ok do sada, prije 15 dana sam trebala dobit menzes i samo mi se pojavio oskudni smedji iscjedak, i sad opet jucer i malo sukrvice al menzesa nema, dal se trebam brinit ili samo starim imam 46 god lp

Ivo Balenović, dr. med.

14.10.2019. 21:50

Poštovana, to je normalno za Vašu dob. Hormonska ravnoteža više nije idealna i menstruacijski ciklus se remeti. Moguće da će ciklusi postati kraći, a menstruacija ponekad može i izostati.

M4C1

15.10.2019. 10:40

Postovani, u nedjelju popodne sam priemijetila stine crvene tockice oko ociju, ne svrbe i ne peku i najvise su nalik na petehije one sitne.. Do danas jos nije proslo, meni to ovako ne smeta, ali me brine ima li kakvog utjecaja te da li da odem doktoru posto sam trudna 23+3? Nisam pojela nista na sto sam alergicna i jedino mi je logicno mozda da je od povracanja jer sam u nedjelju oko 11 povracala. Samo ne znam je li moguce da se pojave tek par sati nakon, znaci ja sam povracala oko 11, a njih sam primijetila tek oko 15-16h. Imate li kakav savjet sto napraviti ili da pustim da prode samo(ako ce proci samo)?

Ivo Balenović, dr. med.

15.10.2019. 23:20

Poštovana, zbog povećane razine estrogena tijekom trudnoće dolazi do pojave promjena kao što su proširene kapilare na licu (teleangiektazije). Ukoliko bi se te promjene širile uz pojavu simptoma kao što su svrbež i peckanje javite se liječniku.

sluzbeno

04.11.2019. 00:00

Poštovani, pre desetak dana imala sam prvi sexualni odnos. Mnogo je bolelo i bilo je baš mnogo krvi. Krvarila sam i četiri dana posle toga. Danas smo momak i ja pokušali da imamo odnos i opet je bio taj bol i malo krvi. Ne znam da li je to normalno?
Momak kaže da jedva i prstima uđe unutra.
Da li biste bili ljubazni da mi objasnite o čemu se tu radi? Kako je to moguće?
Koliko me je plašio prvi taj odnos , sad me i ovo brine i plaši.
Znam da niste psihoterapeut, ali da li sam ja normalna devojka jer mi seovo dešava? Kod svih to prvi put bude bolno, drugi put bude ok.
Hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

04.11.2019. 14:50

Poštovana, prema opisanom moguće da se radi o vaginizmu. Vaginizam je neugodan osjećaj stezanja vanjskog dijela rodnice, zbog čega je nemoguć seksualni odnos, a katkad i bilo kakva penetracija u rodnicu. Vaginizam je daleko češći kod mlađih žena, osobito na početku seksualne aktivnosti. Najčešće se radi o psihogenom stanju. Liječenje uključuje kombinirani pristup (tehnike relaksacije, postupna penetracija, rad s partnerom)

Somebody77

05.11.2019. 07:25

Poštovani, zadnja menstruacija mi je bila od 3.-9.10. I trebala mi je sljedeca doci jucer. Mene brine nezasticeni odnos s partnerom, inace imamo nezasticene odnose ali ovaj je bio dan prije ovulacije ali trajao je 10ak minuta i nije svrsio u mene nego par sekundi nakon sto smo zavrsili s odnosom. Inace mu prije ejakulacije ne izlazi predsjemena tekucina ali evo bojimo se jako trudnoce, mene grudi dosta bole kao pred menstruaciju, trbuh bas i ne jer nekada me pred menstruaciju boli a nekad samo na dan menstruacije. Stvarno se uzasno bojim moguce trudnoce i malo sam ovaj mjesec bila pod stresom pa se time tjesim. Molim Vas za Vaš strucni odgovor jer sam uzasno uspanicena. Hvala najljepsa i ugodan dan.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 01:00

Poštovana, prema navedenom razlog kašnjenja ne bi trebala biti trudnoća, ali ipak savjetujem da uradite test na trudnoću. To je jedini način da otklonite sumnje.

bebm

06.11.2019. 01:05

Poštovani,
Dijagnosriciran mi je HPV. Prije mjesec dana bila sam na operaciji LLETZ zbog uklanjanja kondiloma. Nalazi nakon operacije su u redu, ali i je dalje prisutan HPV. Zanima me da li mogu imati odnos bez zaštite s partnerom ako mi je partner već 2 godine isti? Da li se mogu pojaviti ti kondilomi ako ne budemo koristili zaštitu? Partner nema nikakve posljedice HPV-a i redovno ide na kontrole kod dermatologa.

dzemily90

06.11.2019. 01:16

Poštovani Dr.,
bila bih vam zahvalna ako biste mi mogli dati odgovor na sljedece pitanje. Imam 29 godina, i redovan ciklus 31-32 dana. Zadnji ciklus je bio 16.10, nakon toga sam imala odnose, 25. 10 i 31.10 (kada i pocinju plodni dani), praktikovali smo prekinuti snosaj. Ja sam imala problema sa gljivicnom infekcijom, (svrbez, pojacan sirkasti bijeli iscjedak), koristila sam Canesten kremu i to se smirilo. Ali nakon odnosa 31.10 desilo mi se kada sam se obrisala prilikom mokrenja kao sukrvica u sluzi, samo tada i vise nikako. Nakon toga mi se (ne svaki dan) javlja žuti, pa svijetli smedji iscjedak, nekad i tamno smedja sluz. Da li bi to moglo biti povezano sa tom gljivicnom infekcijom, ili da li bi to mogla biti trudnoca?
Hvala unaprijed, i srdacan pozdrav!

Nazad
1 ... 50 51 52 53 54 55 ... 62
Naprijed