Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 10484 | Broj poruka: 74416

anonymous

Ivo Balenović, dr. med.

Dom zdravlja KZŽ
Krapina, Mirka Crkvenca 1


pitanje za ginekologa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 11:15

Poštovana bebm, možete imati odnos bez zaštite. Ukoliko je HPV prisutan, a nisu prisutne promjene (kondilomi ili CIN) nije potrebno liječenje. Partner je sigurno razvio imunitet na 'Vaš' HPV.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 11:15

Poštovana dzemily, ne radi se o trudnoći. Obzirom na navedene datume sukrvica je vjerojatno bila posljedica ovulacije. Smeđi iscjedak nakon toga je vjerojatno zbog slabijeg lučenja progesterona (tzv. loša funkcija žutog tijela). Prerano je za bilo kakve simptome povezane s eventualnom trudnoćom.

Somebody77

06.11.2019. 12:00

Poštovani doktore, puno Vam se zahvaljujem na odgovoru. Danas mi je drugi dan kašnjenja menstruacije i jos je prisutna bol u grudima( kao i inace prije menstruacija) jako me brine sto nemam osjecaj da ce doci ali eto tjesim se jer sam ovaj mjesec bila dosta pod stresom. Ja se stvarno nadam da nisam trudna. Ja i partner smo ovaj mjesec 3 puta imali odnos, 2 puta za vrijeme neplodnih i jedan za vrijeme plodnih dana tocno dan prije ovulacije. Niti jedan put nije svrsio u mene. Ne izlazi mu niti predsjemena tekucina i siguran je da nista od sperme nije ostalo u meni nego da je svaki put na vrijeme izvadio. Mene stvarno muci pitanje je li onda uopce moguce da je doslo do trudnoce je li moguce da u toku odnosa "izade" par spermija ili nesto slicno i da to uzrokuje trudnocu? Jer svrsio u mene sigurno nije. Ispricavam se na gnjavazi ali evo stvarno sam uzasno zabrinuta.
Hvala Vam na strucnim odgovorima unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2019. 21:05

Poštovana, za oplodnju je potreban određeni volumen sjemena (više od 1,5 ml), tako da nekoliko spermatozoida (ukoliko zaostanu od prethodnog odnosa) ne mogu oploditi jajnu stanicu.

Somebody77

07.11.2019. 00:30

Znači dva odnosa su bila u neplodnima danima, treci je bio dan prije ovulacije i prekinuti snošaj. Dečko nije svršio u mene znači mogu isključiti trudnoću?
I hvala Vam najljepša.

Ivo Balenović, dr. med.

07.11.2019. 09:30

Prema tome možete isključiti trudnoću.