Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pitanje za ginekologa


Autor Poruka

Somebody77

02.08.2019. 00:15

Poštovani doktore. Znači ovako, zadnju menstruaciju sam imala od 29.6. do 4.7. te sam dan prije pocetka(28.6.) Imala odnose predzadnji put. Odnosi su bili bez zastite i u trajanju od desetak minuta ali decko nije svrsio u mene vec nakon zavrsetka odnosa nakon pola minute je svrsio u wcu. Kao sto sam spomenula sljedece jutro mi je dosla menstruacija. Odnos nakon toga i ujedno i zadnji smo imali 7.7. Isto u trajanju od desetak minuta i decko nije svrsio u mene niti mu se dogada da mu curi predsjemena tekucina. Ali mene brine to sto mi je 17.7. Kada sam otisla na wc i pogledala u gace vidjela sam na njima trag krvi, nije nista puno onako kao kada izade sa onom bijelom sluzi sto je kod mene svakodnevno(ta bijela sluz) ali kazem ovoga puta je tu bio trag krvi, smedkasti trag kojeg kazem, nije bilo puno ali eto dovoljno da se zabrinem. Inace mi ciklusi traju po 32, 33 i rijetko po 34 dana. Danas je vec jedan dan da kasni, evo sad kad prode ponoc ce biti 2 dana. Ja vam ne mogu opisati koliko sam uspanicena i koliko je mene strah. Ja sam uvjerena da sam trudna jer mi kasni i ne moli me bas trbuh kao inace dan prije menstruacije. Ali ne znam kako jer decko niti jednom u zivotu nije svrsio u mene. Kako je onda mozda i moguca trudnoca. Mene bole grudi zadnja dva dana kao i pred menstruaciju ali nje nema niti bolova u trbuhu, ja se uzasno bojim. Molim bas za vase mialjenje i savjet, pomisao na trudnocu me slomi. Malo mi je bio stresniji ovaj mjesec ali nekako mislim da to ne bi utjecalo na menstruaciju. Oprostite zbog ovolike poruke i od srca vam unaprijed hvala doktore. Zelim vam ugodan dan.

Ivo Balenović, dr. med.

02.08.2019. 11:00

Poštovana, prema onome što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće. Odnos je bio u vrijeme neplodnih dana. Krvarenje koje ste primijetili najvjerojatnije je bilo ovulacijsko. Pričekajte menstruaciju, doći će.

M4C1

02.08.2019. 11:00

Poštovani doktore, hvala vam na odgovoru! Imam još jedno pitanje, povećan mi je također i nuhalni nabor, 12+3 je bio 3,87. U srijedu idem na Nifty test te me zanima ako je nuhalni nabor povišen, znači li to automatski da će i nalaz biti loš?

Ivo Balenović, dr. med.

02.08.2019. 11:55

Poštovana, povećani nuhalni nabor ultrazvučni je marker kromosomopatije, no to ne znači sigurno da plod ima kromosomski poremećaj. Nifty test će to pokazati sa točnošću većom od 99%

M4C1

02.08.2019. 12:05

Poštovani, koliko sam shvatila, bez obzira na nuhalni nabor, Nifty može biti uredan i pokazati mali rizik ako je sve u redu?

Somebody77

02.08.2019. 12:05

Poštovani doktore, hvala Vam na odvovoru no zaboravila sam napomenuti jednu bitnu stvar. Naims zaboravila sam napisati da smo za vrijeme plodnih dana imali nezasticeni odnos koji je trajao desetak minuta. I prije smo tako znali jer mu nikad ne curi predsjemena tekucina i svrsi tek kad izvadi spolovilo iz mojeg, nakon pola minute. Ali nije svrsio u mene a citala sam da treba 2 ml sperme za oplod. Bole me grudi ali ne i trbuh i nema menge drugi dan, jako se bojim je li moguce da sam trudna ali nije svrsio u mene, oprostite ali jako se bojim..

M4C1

02.08.2019. 17:50

Somebody, nisam doktorica, ali ako dečko nije svršio u tebe ne vidim razlog za brigu. Djeca se rade jedino tako da muškarac svrši u tebe čega u tvojem slučaju nije bilo. Menstruacija će doći i nemaš razloga za brigu. Normalno je i ako sama menstruacija kasni par dana, na to može utjecati i stres(pogotovo sada što se brineš oko trudnoće), može biti i neka upala ili prehlada. Opusti se i doći će i smatram da se nepotrebno brineš i izlažeš stresu. happy

×malibebac×

02.08.2019. 22:35

Poštovani,

Bila sam na spaljivanju ranice vrata maternice, zanima me da li smijem imati spolne odnose ili uopce ne smijem imati spolne odnose? Da li mogu imati spolne odnose sa zastitom?

Hvala!

Somebody77

02.08.2019. 22:35

Hvala puno, ali ipak ću pričekati i odgovor liječnika jer, znate vjerojatno i sami da kad čovjek pročita nešto od stručnjaka jednostavno se više opusti ako je povratna info onq kojoj se nadamo pa eto pričekat ću da dr. odgovori pošto sam užasno zabrinuta i nikako se ne mogu smiriti jer stvarno ne znam zašto je nema evo sad će biti već 3. Dan. Jer dečko i ja smo i inače prakticirali odnose u plodnim danima ali nikad se ovako nešto nije desilo i s tim krvarenjem u sredini ciklusa i kašnjenjem ovolikim a kažem ne razumijem ako nije svršio u mene kakooo kakoo da ostanem trudna, i da je ušlo 10 spermija sumnjam da bih ostala trudna to je premalo.. još imam svaki dan bijeli iscjedak koji je kiseo i ubija spremije.. jako brinem ne znam što ću

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2019. 11:10

Poštovana M4C1, povećani nuhalni nabor ne mora značiti da plod ima kromosomopatiju. Ukoliko je sa plodom sve u redu Nifty će to pokazati.

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2019. 11:10

Poštovana malibebac, možete imati odnose.

Ivo Balenović, dr. med.

03.08.2019. 11:10

Poštovana Somebody77, ukoliko nije došlo do ejakulacije ne postoji mogućnost trudnoće. Uradite test na trudnoću. To je jedini način da se razjasni.

kajah

06.08.2019. 19:55

Poštovani!
Radim u dječjem vrtiću i od dana kada sam se zaposlila muku mučim s dječjim glistama. Kada god je zaraza u vrtiću, obično se i mi kao osoblje zarazimo. Unatoč konstantnom nastojanju da sve dezinficiram, uzimam prirodne antiparazitne tremane i stvarno pazim jer me sve to dovodi do očaja, barem 1-2 x godišnje završim s dječjim glistama pa moram uzimati Vermox iako zaista, ali zaista pazim na higijenu i perem ruke 50 puta dnevno.
Ono što me brine je planiranje trudnoće. Odlučili smo se na taj korak no ja sam stalno u brizi što će se dogoditi ako ostanem trudna i naknadno saznam da imam i gliste, obzirom na njihovu inkubaciju od 6 tjedana. Imate li iskustva s trudnicama s dječjim glistama i što se tada poduzima, smije li se uzimati neki lijek i kako se to tada rješava jer mi je nezamislivo da ih 9 mjeseci imam. Zbilja sam očajna i to me konstantno proganja, molim Vas savjet. Hvala!

Ichbin

06.08.2019. 22:55

Postovani, pisala sam Vam vec o papi i kao i moj ginekolog rekli ste da terapija nije potrebna. Danas sam bila kod drugog ginekologa zbog uzv, doktor je pogledao i papu i rekao je da je papa 2 grupa ali da imam leukocita u sekretu te mi je iz tog razloga napisao recepz za poligynax 1x6. Nalaz je mijesana flora, leukociti i upala. Tek sam zavrsila terapiju canestenom i nemam vise nikakvih simptoma. Je li nuzno da pocnem opet terapiju jer nemam nikakve simptome? I sto znace leukociti u sekretu? Papu sam radila na 6mj od pocetka, sada je doktor rekao da uradim za godinu dana. U nalazu nije naznaceno kada se treba ponoviti.

Ivo Balenović, dr. med.

07.08.2019. 10:10

Poštovana kajah, dječje gliste neće naškoditi samoj trudnoći. Vermox nije preporučljivo uzimati tijekom trudnoće. Obzirom na složenost Vaše situacije mislim da je najbolje da u slučaju trudnoće otvorite bolovanje i tako izbjegnete kontakt s uzročnikom zaraze.

Ivo Balenović, dr. med.

07.08.2019. 10:10

Poštovana Ichbin, kod spolno aktivnih žena upala i prisutnost leukocita (odgovor na upalu) je čest nalaz i liječi se samo u slučaju simptoma (iscjedak, peckanje, svrbež). Budući da ste proveli terapiju Canestenom i nemate smetnji smatram da terapija Polygynaxom nije neophodna. Ukoliko bi se pojavili simptomi provedite terapiju. Važno je da na papa testu nema abnormalnih stanica - to znači uredan nalaz.

M4C1

08.08.2019. 10:25

Postovani, pitala sam vas nesto ranije za nuhalni nabor. Dakle nuhalni nabor je sa 12+3 bio 3,87mm, a jucer sa 13+4 je izmjeren na 3mm. Mozete li mi molim vas reci moze li to biti dobra stvar?

Ivo Balenović, dr. med.

08.08.2019. 11:30

Poštovana, povećani nuhalni nabor je samo ultrazvučni marker koji može ukazivati na kromosomopatiju. Povećan nuhalni nabor može biti i kod fetusa urednog kariotipa. Statistike pokazuju da su se kod samo trećine djece kod koje je nuhalni nabor za vrijeme trudnoće bio uvećan pokazale i kromosomne abnormalnosti nakon rođenja, dok ostatak djece je rođen u potpunosti zdrav. U periodu u kojem se mjeri ( između 11. i 14. tjedna) može doći do znatnih odstupanja u veličini nuhalnog nabora.To što je on sada manji dobar je znak.

sanidica

20.08.2019. 13:50

Postovani dr, u drugom sam stanju, na redovnoj kontroli uzv za 8 mesec ustanovljeno je da mi je grlic skracen, beba dosta nisko i da imam kontrakcije svaka 3min pa sam i hospitalizovana ( 32+2 ) nakon toga dali su mi 2 injekcije kortizona za bebin pluca ,i pokusali tabletama da smire kintrakcije medjutim nije islo pa sam 48h primala infuziju, onda su me u petak (32 +6) pustili jer su se kontrakcije smirile i grlic nije menjao. Kuci sam taj dan normalno prelezala uz kontrakcije kone ja n umem da prepoznam i koje nisu bolne. Nekad ne znam da li su bebini udarci ili kontrakcije inace prva mi ke trudnoca. Nakon toga u subotu ujutru primetim brapn iscedak, kad sam dosla u hitnu bila sam 2 prsta otvorena, opet ista procedura infuzija 48h, juce su je iskljucili, sada mi daju po 2 spasfon-a da stavik ispod jezika kad naidju kontrakcije, jutros opet imam braon iscedak . Rekli sy mi da mi infuziju 3.put ne mogu dati i da ce me pystiti u subotu kada udjem u 34.nedelju. svi brisevi su u redu, urin i krv takodje, niko ne zna zasto se to desava. Da li mislite da mogu izgursti bar do 37.nedelje ? Sta da radim ? Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

20.08.2019. 18:15

Poštovana, nemoguće je prognozirati kada će krenuti porod, ali nije nemoguće da dogurate do termina. Dobili ste injekcije za brže sazrijevanje fetalnih pluća, tako da i u slučaju prijevremenog poroda ne bi trebalo biti problema. Savjetujem mirovanje. Po potrebi možete uzeti Apaurin radi opuštanja mišića maternice.

Nazad
1 ... 49 50 51 52 53 54 ... 62
Naprijed